Vánoční soutěž se speciálem Samson Bock
Českobudějovický Pivovar Samson si připravil před Vánocemi pro zákazníky soutěž na sociálních sítích. Výherci se každou adventní neděli dočkají zajímavého ocenění – dárkového balení lahodného piva k Vánocům. Číst dále...
Na zahřátí horký punč z ovocných pálenek Rudolf Jelínek
V mrazivých zimních dnech je potřeba se zahřát. RUDOLF JELÍNEK proto přichází s novými horkými punči z ovocných pálenek, které si zamilujete. Voňavé drinky vás dokonale zahřejí a jejich skvělá chuť potěší vaše chuťové pohárky. Punče si můžete vychutnat v rámci konceptu Punč bar s přáteli na vánočních trzích a sjezdovce nebo si je připravit v pohodlí domova. Číst dále...
Sedmset tisíc korun za jednu lahev Pilsner Urquell
Již sedmý ročník charitativní dražby designových lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple vynesl celkem 2 759 988 korun a překonal tak minulý ročník o 1 076 843 Kč. Nejdražší originální láhev podle návrhu Václava Mlynáře a Jakuba Pollága ze studia deFORM vynesla neuvěřitelých 700 000 korun. Číst dále...
Vyznáte se v šumivém víně?
Sekt, šampaňské, prosecco, crémant nebo cava. Bloudíte mezi regály a nevíte, jak se zorientovat ve složitém světě bublinek? Je to snazší, než se na první pohled zdá. Odborně se všechny toto názvy označují jednotně – jakostní šumivá vína. A příliš se od sebe neliší ani způsobem výroby. Metod, jak na bublinky není mnoho. Číst dále...
Většina Čechů kupuje k Vánocům alkohol
Dvě třetiny Čechů kupují alkohol jako vánoční dárek. Obdarovávají jím především rodinu a přátele, méně často pak kolegy a obchodní partnery. Nejčastěji utrácejí Češi za alkoholický vánoční dárek mezi 300 a 500 korunami a obvykle kupují víno či sekt. A právě víno či sekt jsou mezi Čechy také nejoblíbenějším alkoholem v době vánoční. Výzkum realizovala společnost Nielsen Admosphere na vzorku pěti set respondentů z české internetové populace starší 18 let. Číst dále...
Nejlepší víno ČR ze Zámeckého vinařství Bzenec
Šampionem Salonu vín – národní soutěže vín, a tedy nejlepším vínem České republiky pro rok 2019, se stalo Rulandské bílé, Collection 1508, pozdní sběr, ročník 2017 ze Zámeckého vinařství Bzenec. Opět. Číst dále...
Jak otevírat sekt?
Tři, dva, jedna, šťastný Nový… A nic! Máloco dokáže překazit silvestrovské půlnoční veselí tak, jako zaseknutý špunt láhve se sektem. Okolo rámusí pyrotechnika, hodiny odzvání půlnoc. Vaši blízcí netrpělivě čekají s prázdnými skleničkami, vy zápasíte s korkem a výjimečnost okamžiku se rychle vytrácí. Jednoduše faux pas, kterému se bezpodmínečně musíte vyhnout. Přitom správné servírování šumivého není žádná věda. Číst dále...
Jedenáct mýtů o sektech
Myslíte si, že se do sektů přidává CO2 jako u sodovek kvůli bublinkám? Nebo že pokud se do hrdla láhve vloží lžička, sekt pomaleji vyprchá? O sektech koluje řada mýtů, které je dobré před silvestrovským přípitkem znát. Na názor jsme se zeptali zkušeného sklepmistra Josefa Švédy ze společnosti BOHEMIA SEKT a hlavního sommeliera BOHEMIA SEKTU Davida Krále. Číst dále...
Chmele se v roce 2018 sklidilo málo
Jednu z nejnižších sklizní potvrdila sumarizace sklizně chmele, kterou každoročně provádí ÚKZÚZ. Množství sklizeného chmele bylo oproti loňskému roku nižší o necelou jednu čtvrtinu. Číst dále...
Jako zdroj omega-3 kyselin ani losos nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D. Časopis dTest otestoval kvalitu mražených lososů a zjistil obrovské rozdíly v obsahu tuku i poměru zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. Číst dále...
Jak si užít bublinky jinak?
Sezóna sektu vrcholí. Nevíte, čím byste během vánočního období a Silvestra ohromili svoje přátelé a rodinu? Potom zkuste originální koktejly plné zajímavých a exotických chutí… Číst dále...
Vánoční rozhlasová kampaň SodaStreamu
Společnost SodaStream spustila na tuzemském trhu vánoční rozhlasovou kampaň, jejímž ústředním bodem je limitovaná edice výrobníku perlivé vody SodaStream Jet Premium v metalických barvách. Od konce listopadu 2018 budou na rozhlasových stanicích Evropa 2, Frekvence 1 a Blaník po dobu čtyř týdnů vysílány tři spoty v rovnoměrné rotaci. Číst dále...
Připijte si bublinkami i na Vašem večírku
Konec roku se blíží a s ním přichází na řadu různé večírky, rodinná setkání a samozřejmě oslavy Nového roku. Každá z těchto událostí si zaslouží pozornost a neobejde se bez přípitku. Ať už budete slavit s kolegy, s přáteli nebo jen ve dvou, vždy je důležité pít kvalitní sekt, po kterém nebudete mít ráno bolehlav. Nevíte, jaký vybrat? Poradí vám David Král, trojnásobný držitel titulu Sommelier roku. Číst dále...
Prazdroj stahuje z trhu 5l soudky Pilsner Urquell s DMT 6. 3. 2019
Plzeňský Prazdroj zaznamenal u několika 5 litrových soudků Pilsner Urquell s datem spotřeby 6. 3. 2019 vyboulení obalu způsobené přítomností kvasinek. Pivo s uvedeným datem spotřeby je zdravotně nezávadné. Upozorňuje ale spotřebitele, aby si zkontrolovali datum minimální spotřeby, popř. šarži, a v případě pozitivního zjištění se obrátili na infolinku společnosti, kde se dozví, jak dále postupovat. Číst dále...
Vánoce s portským vínem Graham‘s
S příchodem chladných dní a s blížícími se svátky je tu zase prostor pro portské víno. Odpočiňte si od předvánočního shonu a vychutnejte si portugalské portské víno Graham’s, které vás skvěle naladí na vánoční pohodu. Portské víno může být také skvělým vánočním dárkem. Číst dále...
Champagne Deutz Brut Classic
Uznávaný odborný francouzský časopis 60 Millions de Consommateurs zveřejnil výsledky letošního blind-tastingového komperování champagne. Vítězem se stal šampion roku 2016, oceněné champagne Deutz Brut Classic. Stalo se tak nejlepším vínem ze 30 vybraných bílých champagne brut, a to zejména díky poměru chuti, kvalitě a ceně. Vyhledávání kvalitního přípitku tak máte usnadněné. Číst dále...
Pravidla pro silvestrovský provoz baru
Oslavy konce starého roku a začátku toho nového patří k vrcholnému období barového provozu. Čím dál více lidí se totiž rozhodne tento večer strávit v baru. A to je nejen dobrá zpráva, ale především obrovská příležitost, jak zvýšit tržbu. Bývá to však pěkný frmol - na place, i za barem. Inspirujte se proto základními pravidly, která vám pomohou z vašeho Silvestra udělat pro zákazníky nezapomenutelný zážitek a vy si jej přitom užijete také. Číst dále...
Do Volby sládků se na Slovensku zapojí desítky nových prozvozoven
Každý mesiac nový pivný zážitok. Spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko prostredníctvom svojho programu Voľba sládkov prináša zákazníkom celý rok výnimočné chvíle v podobe exkluzívnych pivných špeciálov. Aj v roku 2018 tento program priniesol fajnšmekrom dvanásť netradičných chutí, vďaka ktorým si mohli vychutnať rôzne pivné štýly. O tom, že Voľba sládkov sa teší veľkej obľube, svedčí aj fakt, že počet podnikov, v ktorých si Slováci budú môcť vychutnať dokonale vyladené pivné špeciály v budúcom roku výrazne stúpne. Číst dále...
Dárek jménem Jim Beam
Vánoce jsou opět tu, ale letos se nemusíte bát stresu z vymýšlení a shánění dárků. Přinášíme totiž inspiraci, která potěší a především chutná. Obdarujte milovníky dobrého pití něčím speciálním a zvolte prémiovou americkou whiskey Jim Beam. Již sedmá generace rodiny Beam dodržuje lety prověřenou recepturu a dopřává tak milovníkům bourbonu nezaměnitelný požitek s nádechem americké tradice. Číst dále...
Zkuste zážitkový program Kozlova škola čepování
Snad každého příznivce zlatavého pivního moku občas napadne, jaké to asi je, postavit se na druhou stranu, tedy za výčep. Přitom není nic snazšího, než si výčepní řemeslo vlastnoručně vyzkoušet – pod vedením pivovarského odborníka a přímo v malebném Pivovaru Velké Popovice. Kozlova škola čepování je nejen skvělou zábavou pro dlouhé zimní večery, ale také vítaným tipem na vánoční dárek! Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama