Svijany uvařily loni o skoro 7% více piva
Pivovar Svijany uzavřel dvacátý rok své samostatné existence s novým rekordem. Celkem uvařil 681 686 hektolitrů piva, o téměř sedm procent více než loni. K navýšení přispěl výrazně dynamičtější export, ale především úspěch nového balení nepasterovaného piva v plechovkách. Po předloňském, pro pohostinství velmi obtížném roce se loni také podařilo stabilizovat prodej sudového piva pro restaurační zařízení. Číst dále...
Kavalan nabízí drink pro Nový rok
První z řady ginů tchajwanského výrobce whisky je inspirován subtropickou bohatostí ostrova
Po skončení vánočního období by odpověď na perfektní nápoj mohla spočívat v osvěžujícím jemném a čistém ginu od uznávaného výrobce whisky Kavalan, který obsahuje jemnou směs šesti botanických výtažků. Číst dále...
Čeští a moravští vinaři získali vloni více než 900 medailí
Rok 2018 se stal historicky nejúspěšnějším medailovým rokem a opět potvrdil neustále rostoucí kvalitu moravských a českých vín. Z mezinárodních soutěží si naši vinaři odvezli celkem 909 medailí, což je o neuvěřitelných 181 více než v loňském, rovněž rekordním, roce. Účast na zahraničních soutěžích dlouhodobě finančně podporuje Vinařský fond, a tak je o moravských a českých vínech ve světě slyšet. Organizačně moravskou a českou účast na mezinárodních soutěžích zajišťuje Národní vinařské centrum se sídlem ve Valticích. Číst dále...
V lednu na Tříkrálový ležák od Prazdroje
Plzeňský Prazdroj uvařil v rámci svého programu Volba sládků Tříkrálový ležák, který je ve vybraných hospodách na čepu po celý leden. Prazdroj věnuje deset korun za každou sklenici tohoto speciálu vypitou 6. ledna na Tříkrálovou sbírku, která pomáhá potřebným. Číst dále...
Udržitelnosti se věnuje i prémiový rum Flor de Caña
Téma udržitelnosti začaly sledovat jak velké, tak i menší společnosti, které k němu mají většinou o trochu blíže. Díky respektu k přírodě, k lidské práci i snaze o udržitelnost planety si rum Flor de Caña s rodinnou tradicí získal v roce 2018 certifikaci Fairtrade a stal se tak jedním z prvních destilátů s tímto oceněním na světě. Číst dále...
Po Toskánsku s rodinou Antinori
Malebné Toskánsko tvoří kulturní srdce Itálie. Návštěvníky láká na nespočet historických míst, lokální gastronomii a delikátní víno. Nádherná přírodní scenérie s upravenými vinicemi a olivovými háji vás bude provázet krajem. Zpestřete si cestu zastávkou u proslulé vinařské rodiny Antinori a užijte si svou sklenku vína za doprovodu lahodných chutí místní kuchyně. Číst dále...
Plzeňští bednáři byli zapsáni na národní seznam kulturního dědictví
Plzeňští pivovarští bednáři mají za sebou rozhodující krok, díky kterému se mohou ucházet o zápis na listinu světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Ministr kultury Antonín Staněk v minulých dnech oficiálně schválil zapsání bednářského řemesla v Prazdroji na národní Seznam nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky. Číst dále...
Profesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary Challenge
Jakub Holý, kuchař z pražské restaurace Aureole, se stal vítězem nové kulinářské soutěže Chef Club Culinary Challenge. Ta se konala v pátek 7. prosince v Akademii Grosseto v Průhonicích, kdy se ve finálovém kole utkalo celkem 10 kuchařů. Vítěz se může radovat z hlavní ceny, podívá se do francouzského Lyonu na finále jedné z nejprestižnějších kuchařských soutěží Bocuse d’Or. Číst dále...
Život nepočká! Starobrno plnilo tajná přání
Starobrno i během adventu pokračuje ve své úspěšné letošní kampani Život nepočká. Na vánočních trzích na náměstí Svobody se o jedné adventní neděli splnily sny několika lidem. Číst dále...
Strakoničtí sportovci hvězdami kalendáře pivovaru Dudák
Strakonický pivovar Dudák má nový netradiční kalendář, na kterém se najde zhruba 100 sportovců ze šesti nejpopulárnějších klubů ze Strakonic. Poprvé v historii se všechny kluby sešly v pivovaru, kde kalendář vznikal. Na příští rok mimo jiné chystá pivovar autogramiádu sportovců. Číst dále...
Jaké víno na vánoční tabuli?
Každoroční přípravy svátečního oběda a štědrovečerní večeře se neobejdou bez správného výběru vína. Kamil Gruncl z Global Wines v následujícím textu radí, jaká vína by na Štědrý den neměla chybět na slavnostní tabuli vánočního oběda ani štědrovečerní večeře s přihlédnutím k jednotlivým chodům. Číst dále...
Data pro programatickou reklamu rozšířena o kategorii Alkohol
Projekt AdArrows přišel s rozšířením svých dat pro programatické cílení o kategorii zaměřenou na konzumaci alkoholických nápojů. Nově je tak možné cílit na skupiny, jako jsou konzumenti „desítky“ či naopak milovníci pivních speciálů. Také lze nyní cíleně zasáhnout konzumenty, kteří nejčastěji pijí alkohol doma, nebo naopak ty, kteří dávají přednost konzumaci alkoholu s kamarády na návštěvě či v baru. Zaměřit se lze i na milovníky whisky nebo tuzemáku. Číst dále...
Cesta sudu aneb když to bourbonem nekončí
Americký bourbon zraje ve vždy nových vypálených sudech z amerického bílého dubu. Řada lidí si myslí, že tímto životnost sudů končí. Nenechte se ale mýlit, tím je pouze uzavřena jedna jeho kapitola. Pak se totiž sudy vydávají na dlouhou cestu, na jejímž konci čeká skotská nebo irská whisky. Vydejte se s námi za tajemstvími složitostí zrání alkoholu a poznejte krásy těchto mnohaletých procesů i dlouhou životní cestu prvotřídních sudů. Číst dále...
Vinobus získal podporu Znojma a bude jednat i s dalšími partnery
Spolek vinařů VOC Znojmo nedávno požádal písemně starostu Znojma Jana Groise o uzavření memoranda o spolupráci mezi městem Znojmem a spolkem VOC Znojmo, a to v souvislosti s projektem Vinobus. Tato žádost byla následně předložena radě města, která toto pondělí memorandum schválila. Memorandum nyní musí posvětit nejvyšší orgán města, zastupitelstvo. Číst dále...
Poděkování bednářům Plzeňského Prazdroje ve formě pečené kachny
Pečenou kachnu se zelím a knedlíkem přinesl dnes bednářům Plzeňského Prazdroje emeritní vrchní sládek pivovaru Václav Berka jako poděkování za jejich celoroční práci. Číst dále...
Zálohování by mělo nižší dopad na životní prostředí
Evropská unie i široká veřejnost řeší plasty a jejich dopad na životní
prostředí. V Česku se již rok připravuje studie mapující možnosti
zavedení systému vratných nápojových obalů. První výsledky ukazují, že tzv. depozitní systém je šetrnější k životnímu prostředí. Pomůže též zvýšit míru recyklace PET lahví, jichž se v současnosti v Česku recykluje o něco málo více než polovina. Kompletní výsledky budou prezentovány 22. ledna 2019. Číst dále...
Vaječný likér s mlékem nebo bez něho?
Pro někoho jde o nepostradatelnou součást svátečního popíjení, jiní se bez něj neobejdou při přípravě domácího cukroví, třeba oblíbených vosích hnízd. Dosavadní praxe výroby vaječných likérů však možná vezme za své. Důvodem je nový výklad evropského nařízení, podle kterého do těchto nápojů nepatří mléko. Drtivá většina vaječných likérů dostupných v českých obchodech jej ale obsahuje. Číst dále...
Čtyři nové kavárny Starbucks nejen v Praze
Závěrem roku 2018 se síť kaváren Starbucks rozrostla o čtyři nové pobočky. Je mezi nimi i největší kavárna v Čechách - třípatrový podnik v historické budově na Staroměstském náměstí. Číst dále...
Mezi svátky na návštěvu Plzeňského Prazdroje
Vánoční svátky jsou časem plným příběhů. Vedle tradičních si můžete nechat vyprávět i takové, které jste možná ještě nikdy neslyšeli. Co třeba příběh legendárního piva Pilsner Urquell? Věděli jste například, že slavný plzeňský ležák inspiroval více než dvě třetiny všech světových piv, dodnes označovaných jako pils, pilsner, pilsener? Číst dále...
Jak se vyrábí Bohemia Sekt?
Oslavujeme s nimi výjimečné události, zpříjemňujeme s nimi volné chvíle, vítáme s nimi královny. Řeč je o sektech ze Starého Plzence, klasice, která lahodí i nejzhýčkanějšímu jazýčku. Víte, co dodává těmto šumivým vínům jejich neopakovatelnou chuť? Odhalte tajemství osmi kroků, které vedou ke vzniku českého sektu vyráběného klasickou metodou. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama