Připijte si bublinkami i na Vašem večírku
11. prosinec 2018 České nápoje komentáře (0) 1138 xKonec roku se blíží a s ním přichází na řadu různé večírky, rodinná setkání a samozřejmě oslavy Nového roku. Každá z těchto událostí si zaslouží pozornost a neobejde se bez přípitku. Ať už budete slavit s kolegy, s přáteli nebo jen ve dvou, vždy je důležité pít kvalitní sekt, po kterém nebudete mít ráno bolehlav. Nevíte, jaký vybrat? Poradí vám David Král, trojnásobný držitel titulu Sommelier roku.
Firemní večírky jsou nedílnou součástí blížícího se konce roku. Neformálně si popovídáte s kolegy mimo pracovní prostředí a poznáte i jejich jiné „tváře“. Pokud další den nechcete projít „uličkou hanby“ měli byste mít na paměti, že je dobré alkohol prokládat dostatečným pitím vody.
„Pro firemní večírky bych určitě doporučil Bohemia Sekt Prestige brut s bohatou vůní a pikantní kyselinkou,“ uvádí sommelier David Král. S tím, že druhý den vás nebude bolet hlava, pokud budete dodržovat jednoduché pravidlo. Nemíchat.
„Známý ranní bolehlav po probdělé noci na večírku nejčastěji způsobují dvě věci – cukry a dehydratace. Doporučuji se proto vyvarovat míchání koktejlů či sladkých likérů a raději zvolit suchý sekt v kondici brut. Důležité je také sklenky s bublinkami prokládat vodou a dopřejte si i něco dobrého k jídlu. A když se přeci jen bolest hlavy ráno dostaví, nalijte si skleničku rajčatového džusu, dejte si pořádnou snídani a jděte se projít na čerstvý vzduch. Pomůže vám také hodně silný vývar nebo vitamíny v podobě jablka, manga a avokáda,“ přidává užitečné tipy sommelier.
Vánoce, svátky klidu
Vánoce už na nás pokukují ze všech výloh a všichni se těšíme na rodinné oslavy. To s sebou přináší spousty jídla, pití a novoročních předsevzetí o hubnutí. Nejde však odolat babiččině vánočce, vinné klobáse s bramborovou kaší a rybě, kterou strýček Josef vlastnoručně chytil. Ani na těchto oslavách se nevyhnete přípitku na zdraví, štěstí a hlavně lásku.
Co k pití?
„Vánoční setkání s rodinou a přáteli je vhodné začít aperitivem v podobě sklenky suchého sektu kategorie extra brut nebo brut,“ doporučuje David Král a doplňuje: „Ke klasické rybí polévce bych doporučil vína odrůd Veltlínské zelené nebo Ryzlink vlašský, ke smaženému kaprovi pak vína odrůd Ryzlink rýnský či Rulandské bílé. Vánoční menu ale můžeme skvěle kombinovat i se sekty,které sváteční tabuli dodají punc noblesy.“
K rybí polévce David Král doporučuje spíše sušší šumivá vína kategorie extra brut. „Ke smaženému kaprovi si vždy rád dám Bohemia Sekt Prestige brut, elegantní sekt postavený na odrůdách Rulandské bílé, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský,“ prozrazuje David Král. „Jeho kyselinka spolu s alkoholem pomáhá v těle odbourávat tuk z ryby, sekt tak tělu pomáhá jídlo zpracovat,“ vysvětluje.
Šumivá vína se skvěle hodí i k dezertům, je ale nutné zajímat se, v jaké kondici jsou. „K cukroví a sladkému obecně se hodí polosuché a sladké sekty, které mají vyšší obsah cukru, a proto se hezky doplňují,“ radí David Král.
„Může jít třeba o bílou či červenou variantu Bohemia Sektu demi sec nebo Bohemia Sekt Prestige demi sec. U vín bych zvolil ta v kategoriích výběr z hroznů, ledová či slámová,“ dodává.
Ohňostrojem to začíná
Poslední a neméně náročná událost ohledem dobrého jídla a kvalitního pití přichází s oslavou Nového roku.
Stoly praskají pod nánosy jednohubek a v některých domácnostech se ještě dodržuje tradice ovaru s křenem. Tradiční je samozřejmě také novoroční přípitek, který v sobě nese poslání, aby rok následující byl ještě lepší než ten předchozí. „Začněte Nový rok s klasickým Bohemia Sekt brut nebo Bohemia Sekt Chardonnay a užívejte si lahodnou chuť bublinek v dobré společnosti,“ uzavírá s úsměvem David Král.
Nechcete přijít o přípitek, ale nemůžete pít alkohol, protože řídíte nebo jste budoucí maminka? Pro vás má Bohemia Sekt nealkoholickou variantu, která vám bude určitě chutnat.
Ať se rozhodnete pro jakýkoliv sekt, nikdy „nešlápnete vedle“. A nezapomínejte, že nic není důležitějšího, než zažít společné chvíle plné štěstí a lásky…
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!