Jaké víno si dát v dubnu
Podle známého přísloví bychom v dubnu měli být ještě za pecí. Komu by se tam ale chtělo zůstat, když nás čekají Velikonoce plné gastronomických zážitků a sluníčko nás svými paprsky láka k řadě výletů třeba na procházku do vinohradů? Nechte se inspirovat národní sommelierkou Klárou Kollárovou víny, která vybrala ze Salonu vín, tedy ze stovky našich nejlepších vín pro letošní rok, k dubnu nejlépe ladící. Nachystala si pro vás ideální vína k Velikonocům a lehkému jarnímu jídelníčku. Nechybí ani tipy na první turistické cesty za vínem. Číst dále...
Národní muzeum a Mattoni 1873 oznámily na Světový den vody partnerství
Ve středu 22. března si potřicáté celý svět připomene důležitost vody, bez které by nemohl existovat život. Jubilejní Světový den vody podpořilo i Národní muzeum společně s Mattoni. V průběhu slavnostního večera také oznámily uzavření partnerství. Číst dále...
Březňáci uctí památku Viktora Cibicha
Památku tváře velkobřezenských piv Viktora Cibicha letos uctí členové Sdružení přátel piva a zaměstnanci pivovaru Velké Březno v sobotu 25. března. Sraz účastníků bude stejně jako v předchozích letech před hřbitovem ve Valtířově po příjezdu autobusu po půl jedenácté dopoledne. Na místo dorazí i vojenští veteráni z Babin. Po položení květin pak společně navštíví pivovar Velké Březno. Číst dále...
Velikonoce s Baronem
Vánocím odzvonilo a další svátky se blíží. Velikonoce jsou za dveřmi a jak je lépe oslavit, než ve společnosti kvalitních českých pálenek a ovocných specialit z Blatné? Zásobte se Baronem Hildprandtem a buďte připraveni na koledu. Číst dále...
Zlato z Berlína pro moravská a česká vína
První z letošních soutěží vín patřící do seriálu Zlaté ligy byla pro moravské a české vinaře opravdu zlatá. Ze zimního kola 26. Berliner Wein Trophy si odvážejí krásných 23 zlatých a navíc i jednu velkou zlatou medaili. Účast vín z České republiky organizačně zajistila iniciativa Winesupporter.com a finančně ji podpořil Vinařský fond. Číst dále...
Peroni Nastro Azzurro 0,0%
Nejen hořké, ale také „sladké“ jako Itálie může být pivo. Oblíbený italský ležák Peroni Nastro Azzurro, který si loni získal své příznivce i v České republice, právě vstupuje na tuzemský trh se svojí nealkoholickou variantou. Číst dále...
Vína z moravského vinařství Arte Vini
Arte Vini je projekt tří kamarádů, kteří svůj profesní život zasvětili vínu. Pod jejich rukama a v prostředí 140 let starého vinného sklepa vznikají lahodná vína z tradičních znojemských odrůd. Ochutnejte novinky, které nabízí Umění vína - přední český dodavatel kvalitních vín od malých vinařů, kteří dělají své řemeslo poctivě a s láskou. Číst dále...
Božkov Republica, dominikánský rum vyráběný metodou Solera
Božkov Republica odkazující na období první republiky uvádí pravý třtinový rum původem z Dominikánské republiky. Novinka je vyráběná metodou Solera dosud používanou zejména při výrobě prémiových rumů. Nejsilnější značka v kategorii navazuje novým vysoce kvalitním třtinovým rumem na své dosavadní úspěchy a pokračuje v podpoře růstu. Číst dále...
Na jižní Moravě se vinaři obávají sucha
Už přibližně za měsíc by se měly moravské vinohrady začít opět probouzet k životu. Stejně jako vloni ale jižní Moravu trápí sucho. Obavy mezi vinaři vyvolává zejména úbytek podzemních vod. Číst dále...
Vínu bez alkoholu se v Česku daří
Obliba dealkoholizovaných vín dynamicky stoupá po celém světě. Podle dat International Wine & Spirits Report (IWSR) se zrychlení růstu očekává i v dalších letech. V roce 2021 se na 20 klíčových globálních trzích spotřebovalo 98,1 milionů lahví šumivých a tichých vín bez alkoholu. Stejně jako v uplynulých letech byl i v roce 2021 mírně vyšší zájem o šumivé víno, jehož spotřeba mezi roky 2016 a 2021 vzrostla o 68 %. Číst dále...
Babiččina volba v univerzálním a bio provedení
Společnost GoodMills Česko, producent mouk Babiččina volba rozšiřuje své portfolio o dvě novinky: bio mouku a univerzální mouku pro každé pečení. Novinka s označením bio splňuje nároky ekologické produkce a zároveň má výborné pečící vlastnosti. Producent tak potvrzuje stávající trend popularity bio potravin, jejichž certifikáty zajišťují vysokou kvalitu a ekologický původ. Naprostou inovací je potom Babiččina volba Univerzální, která je univerzálním géniem pro každou kuchyni, protože kombinuje pekařské vlastnosti různých mouk. Číst dále...
Prazdroj má nového obchodního ředitele pro retail
Obchodní vztahy Plzeňského Prazdroje s obchody a obchodními řetězci nově řídí Jan Linzmajer. Bude mít zodpovědnost za celkovou strategii pivovaru v kanálu off trade a za spolupráci s retailovými zákazníky. Číst dále...
Brown-Forman na Slovensku
Brown-Forman Corporation, jedna z největších amerických společností vyrábějících lihoviny a víno, na podzim loňského roku oznámila, že od 1. září 2023 bude na Slovensku sama distribuovat své vlastní značky. Číst dále...
Moravská vína byla úspěšná ve Francii
S blížícím se jarem se začíná plnit i kalendář zahraničních soutěží vín. Pařížská Vinalies Internationales bývá tradičně mezi prvními a napovídá, na jaké výsledky moravských a českých vinařů se můžeme v novém roce těšit. Ta letošní přinesla skvělé zprávy v podobě 41 medailí včetně úctyhodných devíti velkých zlatých. Účast na soutěži finančně podpořil Vinařský fond a organizačně zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Na jaře si vychutnejte růžová vína
Jejich produkční historie je krátká, ale o to víc pestrá a dynamická. Ani bílá, ani červená, ale rozhodně ne jejich mix. Růžová vína. Svébytná kategorie, která našla místo na trhu s víny teprve na přelomu milénia, ale nyní zaujímá již kolem deseti procent z celkového ročního objemu. Umění vína, přední český dodavatel kvalitních vín od malých vinařů, spoléhá na důmyslný výběr, a pro své zákazníky nabízí nově i několik růžových vín. Číst dále...
Bernard uvařil IPL
Milovníci hořkého piva se mohou těšit na novinku Rodinného pivovaru Bernard. Na trh uvádí typ piva, který dosud nenabízel – India Pale Lager, označovaný jako IPL. Nový speciál je uvařený v limitovaném množství. Číst dále...
Co k velikonočnímu přípitku?
Očekáváte na Velikonoční pondělí zástup koledníků? Těšíte se na to, až s nimi přivítáte jaro? Podpořte tuzemskou tradici a připravte si přípitek v podobě neobvyklého likéru či oblíbené klasiky. Číst dále...
Novinka Kozel Nealko
Velkopopovický Kozel přichází na trh s nealkoholickou novinkou Kozel Nealko, která si zachovává výraznou sladovou chuť, jemnou hořkost i skvělou pitelnost stejně jako jeho tradiční varianty. Nabízí ji jako poctivou odměnu, kterou si lidé mohou dopřát i při práci. Číst dále...
Víno pro chladné večery
S klesajícími teplotami se většinou snižuje i naše chuť na svěží vína či bublinky, které rádi vystřídáme sklenkou červeného nebo vyzrálejšího archivního exempláře. Aby také ne – zima je období, kdy můžeme zpomalit, rozjímat a v klidu a v teple si vychutnat vína, která potřebují svůj i náš čas. Abyste při svém výběru nesáhli vedle, připravili jsme pro vás selekci těch nejzajímavějších kombinací. Číst dále...
Na jaře ve Starbucks Iced Shaken Espresso
Do kaváren Starbucks zavítají s počátkem jara oblíbené nápoje Iced Shaken Espresso. Díky spojení řemesla našich baristů a unikátní kombinaci chutí nabízejí skvělý kávový zážitek. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama