Cold brew: káva macerovaná ve studené vodě
Během posledních deseti let se popularita kávy připravované za studena prudce zvýšila a způsobila revoluci v konzumaci kávy. Číst dále...
Gin Toison ze Slovenska
Ginová rodina se na našem trhu rozrostla o dalšího člena, který tentokrát pochází ze Slovenska. Značka Toison je z okolí Trenčianskych Teplíc a jedná se o precizní ginové destiláty, které svou kvalitou dosahují uznávaných světových značek. Číst dále...
Sýrové novinky od Savencie
Společnost Savencia Fromage & Dairy, přední světový výrobce značkových sýrů, si na léto pro české a slovenské zákazníky přichystala celou řadu novinek. V dílně Pribináčka vznikla Tyčinka s Tvarrrohem. Nadšence do grilování potěší Sedlčanský Hermelín do burgeru. Novinkami mezi Liptovskými sýry je sýrový steak v neuzené variantě a nová řada produktů bez laktózy. Číst dále...
Vinohradský pivovar otevřel filiálku v Káraném
V dubnu Vinohradský pivovar křtí výrobu ve svém dalším pivovaru, který zprovoznil mimo Prahu v obci Káraný. Rozšiřuje tak současnou produkci pivovaru na pražských Vinohradech, aby si zajistil dostatečnou kapacitu a stabilní kvalitu piva po celý rok. Zaměří se na výrobu ležáků plzeňského typu. S novým pivovarem se plánuje i rozšíření nabídky o nová piva, již na jaře bude jako první novinka uvedena Káranská 9. Číst dále...
Květen s likérem na Granette
Magická filipojakubská noc z 30. dubna na 1. května je předzvěstí měsíce lásky. A ať už po jeho dobu dodržujete staročeské tradice, jako je líbání pod rozkvetlou třešní, nebo si tvoříte své vlastní partnerské tradice, zkuste k nim přibrat prémiový likér Granette. Číst dále...
Rostlinné alternativy mléka Body&Future
Rostlinné nápoje už nejsou jen pro vegany a ty, kteří jsou alergičtí na laktózu a mléčné výrobky. Naopak se stávají běžnou součástí jídelníčků mnoha z nás. A není divu. Kvalitní rostlinné alternativy mléka jsou totiž výživné, nabízí různé atraktivní příchutě a můžeme je použít téměř ve všech běžných receptech – od dezertů až po omáčky. Číst dále...
Neodnímatelná víčka u nápojů od Coca-Coly
Coca-Cola – největší nápojářská společnost světa, zavádí neodnímatelné uzávěry v rámci celého svého portfolia nápojů v Česku a na Slovensku. Pod sloganem "Navždy spolu“ představuje svým zákazníkům novinku, která má zajistit, že je víčko pevně spojené se zbytkem obalu a bude se snáze recyklovat. V průběhu první poloviny roku dojde k úplné náhradě původních uzávěrů a vyrábět se budou pouze nápoje s novým typem neodnímatelného víčka. Číst dále...
Teekanne Italian Lemon
Ovocné čaje nabízí nepřeberné množství chutí. Pokud máte rádi svěží citrusové tóny, nenechte si ujít citronovou specialitu, čaj Italian Lemon od TEEKANNE. V něm se snoubí sladkost medu a jemná kyselost italského citronu, speciální odrůdy s tenkou kůrou a přiměřeně kyselou dužinou. Číst dále...
Opět po roce na Popelečního Benedicta
Plzeňský Prazdroj a Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha společně opět po roce uvařily speciál Popeleční Benedict. Kromě chmele z klášterní chmelnice použili i slad sušený kouřem z dubového dřeva. Ten dodává polotmavému ležáku lehce uzenou chuť. Historický způsob přípravy připomíná, že tradice vaření piva na Břevnově sahá až do dob raného středověku. Slavnostní naražení sudu proběhne 9. dubna na Velikonočních trzích v Praze. Číst dále...
Seznamte se s rodinným vinařstvím Gross
Vinařství Gross má více než stoletou historii a nabízí portfolio několika tradičních a pro region typických odrůd, jako jsou Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay či Ryzlink vlašský a doplňkově i další odrůdy. Vína uvádí na trh v různých řadách, každé s ojedinělým stylistickým a senzorickým projevem i cenovou hladinou. Díky Umění vína, které si vinařství Gross vybralo do svého portfolia na základě mnoha zkušeností a setkání s desítkami vinařů z celého Rakouska, mohou nyní lahodná vína z vinařství Gross ochutnat i čeští zákazníci. Umění vína vám je doručí do druhého dne, po Praze ještě v den objednávky. Více na www.umenivina.cz. Číst dále...
Velikonoční Volbou sládků bude opět Popeleční Benedict
Plzeňský Prazdroj a Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha společně opět po roce uvařily speciál Popeleční Benedict. Kromě chmele z klášterní chmelnice použili i slad sušený kouřem z dubového dřeva. Ten dodává polotmavému ležáku lehce uzenou chuť. Historický způsob přípravy připomíná, že tradice vaření piva na Břevnově sahá až do dob raného středověku. Slavnostní naražení sudu proběhne 9. dubna na Velikonočních trzích v Praze. Číst dále...
Valtické vinné trhy již za měsíc
Ve dnech 5. a 6. května 2023, kdy budou hostit 56. ročník Valtických vinných trhů, dostojí Valtice opět svému označení hlavního města vína. I díky své více než stošedesátileté tradici je akce právem označovaná jako Wimbledon mezi výstavami vín. Minulý týden proběhl v Národním vinařském centru, které zcela garantuje objektivitu a transparentnost vinařských soutěží, sběr vzorků na tuto prestižní událost. Akci pořádá společnost Valtické vinné trhy ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích. Číst dále...
L’OR Espresso Sublime
Značka prémiové kávy L’OR Professional uvedla na trh novinku L’OR Espresso Sublime. Unikátní středně pražená směs 100% Arabiky je uchovávaná ve formě velké plechovky ze speciálního materiálu s těsným uzávěrem. Nasazuje se přímo na mlýnek a tím je dlouhodobě, tedy bez závislosti na rychlosti spotřeby zrn, zajištěna její stálá kvalita a skvělá chuť. L’OR Espresso Sublime je určený pro profesionální provozovny – do kaváren, restaurací nebo lobby bary hotelů. Číst dále...
Sedmý ročník Pivního festivalu Řevnice
Sedmý ročník Pivního festivalu Řevnice proběhne tradičně na řevnickém náměstí v sobotu 27. května od 11 do 19 hodin. Návštěvníci se můžou těšit na věhlasné nováčky mezi pivovary, swingovou kapelu i nedaleký jarmark se zázemím pro děti. Číst dále...
Mattoni Esence jablka a máty
Bezcukerná Mattoni Esence v PET se od dubna rozšíří o oblíbenou příchuť jablka&máty. Dosud byla kombinace čerstvého jablka a svěží máty k dostání pouze v 500ml plechovkách, Mattoni nyní spotřebitelům nabídne i větší praktické balení v 1,5l PET lahvi. Číst dále...
Setkání a degustace s vinařstvím Kadrnka
Umění vína, přední dodavatel vín od vybraných vinařů s osobitou filozofií, připravuje další kulturně-degustační večer pro milovníky vína a dobré společnosti. Ve středu 26. dubna 2023 zve od 18:30 do Radlické kulturní sportovny (Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5) na setkání s moravským vinařstvím Kadrnka a degustaci vín z jeho portfolia. Číst dále...
Zelené pivo ze Starobrna je plnoleté
Už tento čtvrtek 6. dubna se v celé České republice začne čepovat Zelené pivo, nejdéle vařený speciál 13 z pivovaru Starobrno. Zeleným pivem se tak Velikonoce slaví už osmnáct let. Letos budou mít pivaři k dispozici 4520 hektolitrů tohoto svátečního piva, které budou nabízet gastronomické provozovny na Moravě i v Čechách. Jejich aktualizovaný seznam všichni zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz. Část produkce zamíří i na Slovensko, kde si Zelené pivo v posledních letech také získává své fanoušky. Číst dále...
Hell Energy pod agenturou Insighters
Maďarská společnost HELL ENERGY, výrobce energetických nápojů a balené ledové kávy, a jedna z nejrychleji rostoucích FMCG značek na světě, si pro zajištění komunikace na českém trhu vybrala komunikační agenturu Insighters. Agentura klientovi poskytne komplexní služby v oblasti media relations a produktového PR. Číst dále...
Koktejly na Zelený čtvrtek
Zelený čtvrtek je začátkem velikonočních svátků, které zatraktivní stylové zelené koktejly. Hlavní roli v nich hraje vodka. Vsadíte na známý Moscow Mule, poprvé namíchaný ve 40. letech minulého století? Nebo na odvážné Appletini původem z devadesátkového Hollywoodu? Číst dále...
Velikonoční menu v Hospodě Na Spilce
Velikonoční nádivka se slaninou a kopřivami, nadívané jarní kuře, beránek v čokoládě, plněné vajíčko… Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte jedno či druhé nebo si prostě jen chcete užít nerušenou sváteční pohodu? Řešením na celý týden je speciální velikonoční menu, které je v Hospodě Na Spilce k dispozici od 4. do 10. dubna. Na neděli 9. dubna od 11 do 15 hodin je pak připraven Velikonoční pivovarský brunch v pivovaru Plzeňský Prazdroj. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama