Limitovaná edice Špork Spirits Borovička Landcraft Edition
K ochutnání v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen či k zakoupení na e-shopu Spork.cz je ode dneška k dispozici exkluzivní limitovaná edice borovičky od Špork Spirits - Borovička Landcraft Edition. Číst dále...
PIWI odrůdy na českých vinicích
Snaha o maximální využívání ekologických postupů při pěstování révy vinné, šetrná a udržitelná péče o půdu a zlepšení ekonomické rentability vede k stále většímu zájmu o odolné PIWI odrůdy. Podle nového průzkumu Vinařské unie se touto cestou vydává stále více velkých pěstitelů. Číst dále...
Pilsner Urquell je na cestě do Vatikánu
Velikonoční várka s celkem 2023 lahvemi ležáku Pilsner Urquell dnes odjela z plzeňského pivovaru do Vatikánu. Pivu tradičně požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub a unikátní náklad vyprovodili spolu s ním i zástupci Prazdroje. Pivo při generální audienci převezme osobně papež František. Číst dále...
Babiččin bio beránek
Velikonoční svátky jsou obdobím, kdy zejména na vesnicích, ožívají léta staré tradice a zvyky. Tradiční pokrmy jsou jedním ze zvyků, který si udržel své místo. Na Zelený čtvrtek se obvykle připravuje zelí, špenát nebo hrách, na Velký pátek bezmasé jídlo, na Bílou sobotu mazanec a nádivka a na Boží hod bohatá velikonoční hostina. Během ní se podává vývar a beránek ze sladkého těsta. My pro vás máme tip na recept na velikonočního bio beránka, tedy z ingrediencí v bio kvalitě. Číst dále...
Mattoni 1873 má nového generálního ředitele
Od 1. dubna 2023 dochází k významným změnám v nejvyšším vedení Mattoni 1873. Majitel a dosavadní generální ředitel Alessandro Pasquale se posouvá do pozice výkonného prezidenta skupiny. Novým CEO se stává Ondřej Postránský, současný ředitel strategického marketingu Mattoni 1873. Číst dále...
Párování velikonočních jídel s víny
Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích. Číst dále...
Bernard uvařil na Velikonoce Čtrnáctku
V limitovaném množství, ale v pořádné síle. Speciálem Rodinného pivovaru Bernard na letošní velikonoční svátky je Čtrnáctka. Číst dále...
Ročníková limitka šampaňského Charles Heidsieck
Šampaňské z domu Charles Heidsieck patří mezi nejuznávanější na světě. A právem. Kvalita i chuť těchto bublinek jsou vyladěné k dokonalosti. Číst dále...
Co nalít koledníkům?
Velikonoce jsou časem různých oblíbených tradic a zvyků, nejznámější z nich je tradiční velikonoční pomlázka, která pochází od slova pomladit a je známá z pramenů již od středověku. Neslaví se ale všude stejně, jinak se slaví ve městech a jinak na vesnici. Číst dále...
Medaile pro moravská vína za Sauvignony a rosé
Našim vinařům se dlouhodobě daří na soutěžích s označením Concours Mondial a nejinak tomu je i v letošním roce. V březnu proběhly hned dvě tematické soutěže a na obou moravští vinaři slaví medailové úspěchy. Na Concours Mondial de Bruxelles Rosé Wine Session získali čtyři medaile a na Concours Mondial du Sauvignon dokonce deset. Účast na soutěži finančně podpořil Vinařský fond a organizačně zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Velikonoční Mazec, spodně kvašený speciál z Proudu
Velikonoční speciální piva už pomalu patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako kraslice, mazanec či čokoládový beránek. V experimentálním plzeňském pivovaru Proud letos poprvé uvařili spodně kvašený speciál, patnáctistupňový Velikonoční Mazec. Číst dále...
Česká expozice vín zaujala na veletrhu ProWein
Od neděle 19. do úterý 21. března se v německém Düsseldorfu konal největší světový vinařský veletrh ProWein 2023. Po několikaleté pauze se tak dělo i za přítomnosti našich vinařů a především jejich vín, která byla i díky výjimečnému stánku skutečně nepřehlédnutelná. Účast na veletrhu organizovalo Národní vinařské centrum a finančně ji podpořil Vinařský fond. Číst dále...
Černé čaje Teekanne
Máte rádi černý čaj? Není divu. Tento tradiční nápoj z lístků čajovníku má jemnou, a přesto povzbudivou chuť. Obsahuje kofein, který v těle působí déle než kofein z kávy, a tělu čaj poskytuje také prospěšné antioxidanty. Vyzkoušejte černý čaj v jeho nejlepší podobě a objevte intenzivní TEEKANNE Black Label, prémiový TEEKANNE Gold nebo chuťově harmonický TEEKANNE Earl Grey. Číst dále...
Hauskrecht podporuje Centrum Kociánka
Zástupci Parního pivovaru Hauskrecht předali Centru Kociánka první šek na více než 40.000,- Kč. Číst dále...
Zelené Strakonice
Již po deváté je v prodeji Velikonoční zelený speciál ze Strakonic. V nabídce ho má Pivovarská prodejna na strakonickém Podskalí, vybrané prodejny COOP, distribuční centrum v Holasicích u Brna a hlavně restaurace a hospody, kde mají na čepu pivo ze Strakonic. Číst dále...
Mucha Sekt Brut zlatý v Berlíně
Další ze série nejprestižnějších světových soutěží pod patronátem OIV (Mezinárodní organizace pro révu vinnou a víno) a UIOE (Mezinárodní unie enologů) BERLINER WEIN TROPHY 2023 opět potvrdila, že Mucha Sekt patří mezi špičková světová vína. Mucha Sekt Brut inspirovaný tvorbou Alfonse Muchy si z Berlína odváží zlatou medaili. Číst dále...
Bartida, ikona mezi likéry
Příběh značky Bartida se začal psát před 17 lety. Od té doby prošla velkým vývojem a její portfolio se pyšní pestrou nabídkou tradičních českých likérů a destilátů původní a originální receptury. Ať už je vaším favoritem peprmintově Zelená, lahodně krémový Vaječňák nebo třeba voňavá Griotka, s těmito likéry nikdy nešlápnete vedle. Co se skrývá za úspěchem této značky? A jak to, že jsou její výrobky stále bezkonkurenční? Číst dále...
Hapusa gin přichází
Ochutnejte novinku v podobě zcela unikátního ginu, prvního svého druhu, co se původu týče. Jeho neobvyklý domov zaručí jedinečný zážitek, který musíte zažít. Hapusa gin přichází. Číst dále...
Ležák Litovel Josef slaví první narozeniny
Hořký ležák Josef 11,5 % uvedl pivovar Litovel na trh v březnu 2022. Původní myšlenku, čepovat ležák jen v restauracích, ovšem rychle přebil enormní zájem zákazníků. Litovel proto začala Josefa 11,5 % koncem roku 2022 nabízet i v lahvích. Výstav za rok 2022 překonal hranici 7 tisíc hl a letošní čísla zatím naznačují, že by jej pivovar měl významně překročit. Číst dále...
Blue Raspberry Cloud Frappuccino
Starbucks už tradičně uvádí na jaře novinku v podobě limitované nabídky Frappuccino® Blended Beverage. Letos tomu nebude jinak a od 27. března zavítá do kaváren nové Blue Raspberry Cloud Frappuccino®, které vás ohromí jedinečnou chuťovou kombinací. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama