Stoupá obliba nealkoholických nápojů
Ačkoliv jsou nealkoholické alternativy k dostání již více než 100 let, až v posledních deseti letech zažívají nebývalý boom. Organizace IWSR například odhaduje, že jen ve Velké Británii se trh nápojů s nižším a nulovým obsahem alkoholu meziročně více než zdvojnásobil. Tento trend navíc není omezen pouze na iniciativy typu Dry January nebo Suchej únor, ale je součástí změny ve společenských postojích a celosvětového posunu směrem ke zdravějšímu a uvědomělejšímu přístupu ke konzumaci nápojů. Číst dále...
Cibulačka s Olomouckými tvarůžky
V zimních měsících není nic lepšího než tradiční domácí polévka. A co takhle spojit osvědčenou klasiku, cibulačku, s jedinečnou chutí Olomouckých tvarůžků? Zahřejete se a dopřejete svému tělu vydatnou porci potřebných živin. Poctivá cibulačka potěší chuťové pohárky a podpoří imunitu. Číst dále...
Víno jako součást detoxu
První měsíce nového roku bývají plná odhodlání k novým začátkům. Pro mnohé to znamená odlehčení jídelníčku, zvýšení pohybové aktivity nebo snížení spotřeby alkoholu. Detox ovšem nemusí být synonymem pro striktní omezení. Naopak – jde o vyváženost. A kvalitní víno, zejména s nižším obsahem alkoholu, může být skvělou součástí vašeho zdravého restartu. „Na detoxikační období doporučuji zvolit vína, která obsahují méně než 12 % alkoholu a mají přirozený, nekomplikovaný charakter,“ říká MUDr. Pavel Kosík, vinař a praktický lékař z jižní Moravy. Číst dále...
Růžové giny
Růžové giny si svým šarmem získávají stále více srdcí a jejich obliba roste každým dnem. Jejich jemně růžová barva lahodí oku a dodá romantický nádech nejen valentýnskému večeru. Vyberte si hned z několika výjimečných růžových ginů, které jsou jako stvořené pro speciální příležitosti a láskyplné okamžiky. Číst dále...
Nealko koktejly od Mistra světa
Další ročník Suchýho února je na spadnutí. Pokud se letos chcete zapojit i vy, a uvažujete, jak si „Sucháč“ udělat ještě zábavnější, máme pro vás skvělou zprávu! Mattoni ve spolupráci s úřadujícím Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Martinem Vogeltanzem připravila hned čtyři „suché“ drinky plné minerálních látek a vitamínů, se kterými vás to bude bavit. Měsíc bez alkoholu navíc přináší skvělou příležitost, jak zapracovat na správném pitném režimu a udělat tak pro svoje zdraví ještě něco navíc. Číst dále...
Vodka roku Elit
Oblíbená ELIT Vodka byla podle prestižního Beverage Testing Institute (BevTest) vyhlášena Vodkou roku 2024. Informaci uvedl magazín Forbes, který představil žebříček 10 nejlepších vodek roku 2024. ELIT Vodka se zaslouženě ocitla na prvním místě, což je důkazem její jedinečné kvality a mistrovského zpracování. Číst dále...
Urologický čaj s brusinkou od Teekanne
Stejně jako každý rok, ani letos se nevyhneme chřipkové epidemii, která právě v těchto dnech začíná nabírat na síle. Chladné počasí ale nepřispívá jen ke zvýšenému výskytu respiračních onemocnění. Dalším velkým problémem, který umí v tomto období velmi nepěkně potrápit, je nachlazení močových cest. Pokud i vy trpíte na urologické obtíže, můžete vyzkoušet novinku – TEEKANNE Urologický čaj s brusinkou. Číst dále...
Teplé rumové drinky
Jak nejlépe strávit dlouhé a chladné večery než s horkým šálkem plným voňavých a sladkých chutí? Zimní období přímo volá po nápojích, které zahřejí nejen tělo, ale i duši. Zapomeňte ale na klasický svařák, grog nebo punč a zkuste to letos jinak. Připravili jsme pro vás recepty na ty nejvoňavější teplé rumové drinky, kterým zkrátka podlehnete. Číst dále...
Ferdinand vítězem v První pivní extralize
Světlý ležák Premium od Pivovaru Ferdinand se umístil na prvním místě v soutěži První pivní extraliga (PPE). Stal se tak nejlepším ležákem v České republice pro rok 2024. Číst dále...
Seven vodka přichází na český trh
Na český trh vstupuje litevská vodka Seven. Tato delikátní, jemná a čistá vodka přináší jedinečný chuťový zážitek. Seven vodka slibuje výjimečnost v každém doušku. Číst dále...
Detoxikační voda
Když se řekne detox, možná si představíte diety a hektolitry zelených smoothie. Zároveň i příslib očisty a obnovy. Ale co to vlastně znamená? Detoxikace je proces, při kterém se tělo zbavuje škodlivých látek, které se v něm nahromadily. A víte, kdo je nejlepším spojencem v tomto boji? Stará dobrá H2O! Číst dále...
Budvar hlásí rekordní rok
Budějovický Budvar v loňském roce překonal historický milník a uvařil rekordních 1,927 milionu hektolitrů piva. Rostl nejen na domácím trhu, ale také zvýšil export do více než 70 zemí po celém světě. Číst dále...
Na konec přichází slámové víno
Vinařský rok některým vinařům nekončí na podzim toho kalendářního, ale až začátkem toho následujícího, kdy lisují vzácné slámové víno. V rodinném vinařství Château Valtice – Vinné sklepy Valtice se poslední hrozny Pálavy lisují dokonce až po 100 dnech ležení na slámě. A jejich čas nastal právě v těchto dnech. Číst dále...
BernardChef
Osmero studentů a studentek gastronomických škol bojovalo v jihlavském kuchařském studiu o vstup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Mladí kuchaři a kuchařky museli v limitu tří hodin připravit tři chody – předkrm nebo polévku, hlavní chod a dezert. Nejméně jedno z jídel museli uvařit s pivem Bernard. Číst dále...
Plzeňský pivovar má nového manažera
Plzeňský pivovar má nového šéfa. Od ledna 2025 se jím stal Václav Šimek (49), který posledních téměř 5 let řídil pivovar ve Velkých Popovicích. Ve funkci střídá Petra Kofroně, který se přesunul na post hlavního inženýra Plzeňského Prazdroje pro Česko a Slovensko. Na pozici manažera Velkopopovického pivovaru bylo vypsáno výběrové řízení. Číst dále...
Výstava Dej Bůh štěstí! v Pivovarském muzeu
Pivovary a pivovárky jsou neodmyslitelnou součástí regionu severního Plzeňska. Nacházely se v sousedství velkých klášterů, poutních míst i zámeckých areálů, spoluvytvářely důležitá společenská centra obcí. Některé zanikly bez náhrady, jiné mají druhý život. Na objevnou cestu po stopách jejich historie zve výstava Dej Bůh štěstí!, kterou je možné navštívit v Pivovarském muzeu v Plzni až do 5. října 2025. Číst dále...
TEEKANNE Greek Apricot
Také vám v šedých zimních dnech rychleji dochází elán a energie a už se nemůžete dočkat, až se do našich životů vrátí sluneční paprsky, teplé dny a dlouhé letní večery? Než se tak stane, vychutnejte si novinku, čaj TEEKANNE Greek Apricot s příchutí lahodných meruněk, a alespoň v myšlenkách se na chvíli přeneste do slunného Řecka. Číst dále...
Hayman’s Sloe Gin získal zlatou medaili
Prémiový gin Hayman’s Sloe Gin získal prémiové zlaté místo na soutěži The Gin Masters. Tento úspěch opět potvrzuje výjimečnou kvalitu a odhodlání značky Hayman’s vytvářet autentické a tradiční giny nejvyšší úrovně. Číst dále...
Vinaři se obávají nepředvídatelného podnikatelského prostředí
Čeští vinaři hodnotí uplynulý rok pesimisticky a s obavami hledí také do roku 2025. Novoroční průzkum Svazu vinařů mezi domácími producenty potvrdil, že tuzemské vinaře v loňském roce nejvíce trápily změny spotřebitelského chování a také neustálé diskuze ohledně spotřebních daní. Číst dále...
Pečivo jako základní potravina
Pečivo je pro Čechy stále jednou z nejdůležitějších a nejzákladnějších potravin, které tvoří neodmyslitelnou součást jejich stravovacích návyků. Tento fakt se nemění již po celé generace a odráží hlubokou tradici a náklonnost českého národa k chlebu a dalším druhům pečiva. Podle Svazu pekařů a cukrářů v ČR a Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR spotřebitelé čím dál více preferují kvalitní výrobky a zajímají se o jejich složení. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama