Bernard Bar na Slepičáku ve Znojmě
Do franšízové sítě Bernard Bar přibývá další provozovna, tentokrát ve Znojmě. Podnik sídlí v měšťanském domě ze 14. století na Slepičím trhu a podle toho dostal i jméno – Bernard Bar Slepičák. Návštěvníci si tu mohou vychutnat deset druhů piva. Číst dále...
Soutěž Pekař roku 2025 junior
Již 27. ročník soutěže Pekař roku junior se letos uskuteční ve dnech 25. a 26. března 2025 v prostorách České zemědělské univerzity v pražském Suchdole. Akci pořádá Svaz pekařů a cukrářů v ČR, jejím generálním partnerem je obchodní řetězec Albert. Číst dále...
Noc pivovarů v Plzeňském kraji
Malé i velké pivovary v Plzeňském kraji se 25. dubna otevřou veřejnosti v rámci nové akce Noc pivovarů. Ta nabídne exkluzivní prohlídky míst, kde se vaří pivo, setkání se sládky, ochutnávky, školy čepování, dobré jídlo, hudbu i netradiční zážitky. Noc pivovarů vznikla z iniciativy místních sládků, kteří ve svých pivovarech provedou návštěvníky jedinečnou cestou od surovin až k načepovanému pivu. Číst dále...
Graham’s Blend Series Cocktail Competition 2025
Připravte se na jedinečný souboj barmanských talentů! Čtvrtý ročník prestižní soutěže Graham’s Blend Series Cocktail Competition opět přinese inovaci, kreativitu a nezapomenutelné chutě. Nejlepší profesionální barmani a mixologové z deseti zemí světa, včetně České republiky, se utkají o titul nejlepšího tvůrce portských koktejlů roku 2025. Hlavní cenou je nejen 2 000 €, ale také exkluzivní příležitost stát se ambasadorem značky Graham’s a reprezentovat ji na světové scéně. Číst dále...
Nealkoholické drinky Undone
Co kdybyste si mohli užít své oblíbené koktejly s ginem, aperolem nebo vermutem, ale bez alkoholu? Hamburský nápojový inovátor Undone přináší právě takové nealkoholické alternativy, které zachovávají autentickou chuť a umožní vám vychutnat si klasické míchané drinky bez chuťových ústupků. Ať už hledáte zdravější variantu, nebo jednoduše chcete zkusit něco nového, Undone vám otevře dveře do světa chutí, které jsou stejně intenzivní a lahodné jako jejich alkoholické verze. Číst dále...
Cold But Bold, kolaborace Budvaru s Antošem
Dva pivovary, jedno pivo. Budvar pokračuje v úspěšné spolupráci s českými minipivovary. Tentokrát spojil své síly s minipivovarem Antoš ze Slaného. Sládci Aleš Dvořák a Martin Hromádka společně uvařili limitovanou edici piva ve stylu Cold IPA s příhodným názvem Cold But Bold. Číst dále...
Rozloha PIWI vinic v ČR přesáhla 1000 hektarů
Vinařský sektor v České republice prochází významnou proměnou. Rozloha vinic osázených odolnými PIWI odrůdami poprvé překročila 1000 hektarů, zatímco plocha vinic s tradičními odrůdami dlouhodobě klesá. PIWI odrůdy navíc v roce 2024, který byl pro vinohradníky extrémně náročný, prokázaly lepší odolnost vůči chorobám a klimatickým výkyvům než tradiční odrůdy. Číst dále...
Loni rostl zájem o ležáky a čepované nealko říká Prazdroj
Plzeňský Prazdroj loni v Česku prodal 7,3 milionu hektolitrů piva a dokázal tak udržet tuzemské prodeje na úrovni roku 2023. Loňské výsledky potvrzují rostoucí oblibu ležáků u českých spotřebitelů a pokračující boom čepovaných nealkoholických piv. Výrazně bodoval i nový ležák Proud. Díky trvalé podpoře, kterou Prazdroj věnuje hospodským, péči o pivo i výčepním, se zároveň daří čelit výraznějšímu poklesu prodejů čepovaného piva v hospodách. Číst dále...
Nápoje s levandulí od Starbucks
Jaro je ve vzduchu a Starbucks přichází s nabídkou, která vás okouzlí nejen chutí, ale i vůní. Nová limitovaná edice nápojů s příchutí levandule vnáší do obyčejného dne dotek relaxace a harmonie. Tři zcela originální receptury potěší milovníky klasického espressa, zeleného čaje matcha i osvěžujících frappuccino nápojů. Číst dále...
Bernardu přibývá kvalitních restaurací a hospod
Rodinný pivovar Bernard dlouhodobě podporuje zvyšování úrovně čepování piva. Má vypracovaný systém podpory a zkušené specialisty, kteří provozovnám pomáhají poradensky, materiálně i marketingově. Ty nejlepší pak oceňuje certifikátem kvality. Pivovarem udělované nejvyšší hodnocení získává čím dál více podniků. Číst dále...
Obliba piva mezi ženami v ČR
Zajdou si ženy raději na pivo nebo na víno? Zatímco odpověď na stejnou otázku je u mužů očekávaná: pivu dává přednost 84 % z nich, preference žen mnohého překvapí. I ony totiž ve většině případů už dávají přednost pivu – 60 % žen jej označilo jako první volbu před vínem. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Plzeňského Prazdroje u příležitosti Mezinárodního dne žen. Obliba piva včetně nealkoholického mezi ženami přitom roste: před třemi lety byl mezi milovnicemi piva a vína jen nepatrný rozdíl, pivu dávalo přednost 52 % z nich. Číst dále...
Kandisin Stevia
Rádi byste omezili slazení, ale zkrátka si nedovedete představit šálek čaje či kávy bez lžičky (nebo dvou) cukru? Zkuste to jinak a objevte kouzlo stévie, přírodního sladidla, které dodá vašim nápojům i pokrmům lahodnou sladkou chuť, ale zároveň se vyhnete zbytečným kaloriím. Vyzkoušejte Kandisin Stevia, který je dostupný v tekuté formě i ve formě tablet a jehož hlavním dodavatelem pro Českou republiku je značka TEEKANNE. Číst dále...
Krušovice i Starobrno bodovaly na Zlatá pivní pečeti
Krušovice Hořké Nealko a Starobrno Medium bodovaly na degustační soutěži Zlatá pivní pečeť v Litoměřicích a ve svých kategoriích obsadily druhá místa. Soutěž je součástí oblíbené pivní přehlídky International Beer Festival, kdy se letos uskutečnil jeho již 35. ročník. Ceny vítězným pivovarům byly předány na slavnostním ceremoniálu v sobotu. Číst dále...
Velikonoční pečivo
Velikonoce se nezadržitelně blíží a s nimi přichází i čas tradičních velikonočních pochoutek, jež jsou nedílnou součástí českých svátků jara. Pečivo, které provoní domov a připomíná dětství, je symbolem rodinné pohody a oslav nového života. Dáte si letos mazanec, beránka, perníčky, nebo ochutnáte vše? Číst dále...
Litovel Zelený Patrik 11
Od prvního březnového týdne se na čepu vybraných restaurací začne objevovat ležák se světle smaragdovými odstíny, který již tradičně značí příchod jara, oslavu svátku svatého Patrika i Velikonoc. Zelený Patrik 11% z litovelského pivovaru bude k dostání na čepu především v moravských restauracích a pivnicích a také v pětilitrových soudcích. Číst dále...
Mucha Sekt Blue Edition
Značka Mucha Sekt s hrdostí představuje svou nejnovější limitovanou edici – Mucha Sekt Blue Edition. Tento exkluzivní sekt byl vytvořen speciálně k oslavě slavnostního otevření Mucha Muzea v nově zrekonstruovaném Paláci Savarin v ulici Na Příkopě. Na tuto výjimečnou kulturní událost si hosté připili právě touto exkluzivní novinkou v elegantní modré lahvi. Číst dále...
Bednáři z Prazdroje smolili sudy
Bednářská parta z Plzeňského Prazdroje odstartovala tradiční jarní smolení dubových ležáckých sudů vážících až 950 kilogramů. Nový vnitřní povrch ze smoly uvařené podle vlastní receptury aktuálně dostane 20 ležáckých sudů z více než stovky. V nich v historických pivovarských sklepích zraje část várky Pilsner Urquell identicky jako před 182 lety. Kvašení a zrání ležáku v dubových sudech a původních podmínkách je klíčové pro sledování neměnné chuti plzeňského piva. Sládkům tak umožňuje porovnávat pivo uvařené tradičním a moderním technologickým postupem a strážit jeho stále stejnou chuť. Číst dále...
MDŽ se Starbucks
Na Mezinárodní den žen si Starbucks opět připomíná klíčovou roli, kterou hrají ženy v jeho globálním úspěchu. Bez jejich talentu, nasazení a odhodlání by značka Starbucks nebyla tím, čím je – synonymem kvalitní kávy a přátelské atmosféry. Více než 76 % týmu Starbucks v Čechách a na Slovensku tvoří ženy, které se každý den podílejí na vytváření nezapomenutelných zážitků pro zákazníky. Dnes bychom rádi představili dvě z nich, jejichž příběhy jsou inspirací pro nás všechny. Číst dále...
Češi a prémiové destiláty
Češi postupně mění svůj přístup k alkoholu. Stále více z nich dává přednost kvalitě před kvantitou a objevuje kouzlo prémiových destilátů. Tyto nápoje spojují výjimečné chuťové zážitky, tradici a příběhy, které za nimi stojí. Už nejde jen o pití, ale o kulturu vychutnávání: „Prémiové destiláty nejsou jen nápoje. Jsou to produkty s duší, za kterými stojí řemeslo, poctivost a autenticita. Češi se učí, že méně může znamenat více,“ říká Samer Selbak, odborník na prémiové destiláty a spoluzakladatel společnosti Fenix Drinks. Číst dále...
Odevzdal peníze, dostal pivo
Osmašedesátiletá žena si v bankomatu v centru Kladna zadala výplatu peněz, deset tisíc korun ale nechala ležet v přístroji a odešla. Její peníze po chvíli objevil Martin Bušek. Poctivý nálezce kontaktoval městskou policii a předal jí pět dvoutisícových bankovek. Policie majitelku peněz našla a ještě ten den jí peníze předala. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama