Nové druhy a chutě energetických nápojů
Od prvního energetického nápoje v Japonsku ušly energy drinky dlouhou cestu. Přesto, že společnost má na jejich konzumaci velmi rozporuplný názor, popularita těchto nápojů neustále roste. Pro své účinky jsou energetické nápoje tak oblíbené mezi mileniály, řidiči či hráči videoher. Aby si však výrobci energy drinků udrželi své zákazníky, neustále musí sledovat trendy a vylepšovat produkci. Číst dále...
Vinobraní v Čechách i na Moravě
Vinobraní je neodolatelnou oslavou nové sklizně a oblíbenou akcí pro všechny fanoušky našich vín. Pokud patříte mezi ty, kteří mají všechny zářijové víkendy rok dopředu vyblokované vinobraními, nebo vám čas dovolí navštívit jen jedno či dvě, i letos je z čeho vybírat. Největší a nejznámější vinobraní se konají v malebném Mikulově, historickém Znojmu a kouzelném Mělníku. Číst dále...
Černý ležák je nejlepší od Bernarda
Černý ležák Bernard je nejlepší na světě. Vyhrál svoji kategorii World´s best dark lager v jedné z nejprestižnějších světových degustačních soutěží World Beer Awards 2024 v Londýně. Piva Bernard na soutěži získala ještě další dvě zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Číst dále...
Jarmark chutí Teplice
Ve dnech 17. – 19. 9. proběhne v Teplicích již 28. ročník celostátní konference Výživa a zdraví. Konference se koná pod záštitou hlavní
hygieničky ČR MUDr. Barbora Macková, MHA. a primátora Statutárního města Teplice Bc. Jiřího Štábla. Pořádána je 3. lékařskou fakultou UK,
Českou lékařskou společností Jana Evangelisty Purkyně, Společností hygieny a komunitní medicíny, Společností pro výživu Praha, Státním
zdravotním ústavem Praha, Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem a společností ALWAC, a. s. Číst dále...
Kde degustovat tuzemská vína
Pokud hledáte tipy na skvělou a hlavně originální dovolenou nebo výlet, máme pro vás pár zajímavých nápadů na degustaci moravských a českých vín mimo klasické sklepy. Ať už máte rádi přírodu, nebo vás lákají spíše moderní technologie, netradiční cesta za vínem vás určitě nezklame. Příležitostí je hodně, stačí si jen vybrat. Číst dále...
Pivovarské slavnosti v Holbě se blíží
Hanušovický pivovar se v sobotu 31. srpna rozezní skvělou hudbou na dvou scénách, na čepu budou jesenické legendy a slavnostně se narazí soudek Jubilejního ležáku ke 150. výročí pivovaru Holba. Návštěvníci mohou projít školou čepování piva i pivovarem pod vedením odborníků. Tento ročník je výjimečný také svým charitativním rozměrem. K výročí 150 let pivovaru věnuje Holba 150 000 Kč potřebným. Číst dále...
Vinařská mapa
Chcete vědět, kde na vás čeká sklenička dobrého vína? Největší vyhledávač moravských a českých vín a vinařství MojeLahve.cz spustil interaktivní vinařskou mapu s navigací. V ní najdou milovníci vín více než 80 000 hodnocení vín a informace o téměř 700 vinařstvích z Moravy a Čech. Číst dále...
Pivo a sport
Prudce rostoucí letní teploty v kombinaci se sportovními událostmi si většina lidí nedokáže představit bez dobře vychlazeného piva. Čína jako země s největší spotřebou piva na světě a s největším pivním průmyslem je připravena této situace využít. Očekává se, že tato letní kombinace výrazně zvýší prodej piva v druhé polovině roku 2024, z čehož budou těžit nejen čínské, ale i evropské značky. Číst dále...
Chuťovka 2024
Podle Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a výzkumné agentury NIQ se do českých obchodů již vrací opatrný optimismus, zákazníci začínají více utrácet a rádi si připlatí zejména za kvalitu. Prozíraví výrobci potravin by tedy měli zpozornět a své potenciální zákazníky upoutat právě důrazem na vyšší kvalitu svých výrobků oproti konkurenci. Vynikající chuť potraviny je pak právě tím nejdůležitějším synonymem pro její kvalitu, kterou spotřebitel dokáže také nejvíce ocenit. Číst dále...
Sauvignon z Milotic u Kyjova
Druhé hodnocení Národní soutěže vín 2024 a první na Moravě patřilo již tradičně vínům ze Slovácké vinařské podoblasti. Šampionem, tedy nejlepším vínem, se zde stal Sauvignon 2023, pozdní sběr z vinařství Metroflora. Největší a nejvyšší soutěž vín v Česku pořádá Svaz vinařů České republiky spolu s Národním vinařským centrem, za finanční podpory Vinařského fondu a organizaci na Slovácku zajišťuje Sdružení slováckých vinařů. Číst dále...
Cidre Kliment
Objevte jedinečnost Cidre Kliment, prémiového cidru v bio kvalitě, který spojuje tradiční výrobní postupy s moderním chuťovým vnímáním. Tento osvěžující nápoj je vyvrcholením dlouhodobého zrání a pečlivé selekce nejlepších plodů starých českých odrůd jabloní, čímž získává svůj nezaměnitelný charakter a přirozenou perlivost. Číst dále...
Perlivá vína pod značkou bublinky
: Vinařský fond uvádí na trh novou národní značku perlivých vín „bublinky“, která má za cíl sjednotit a podpořit české a moravské vinaře v segmentu perlivých vín. Tento ambiciózní projekt je inspirován úspěchem Svatomartinského vína. Značka „bublinky“ je výsledkem téměř dvouletého úsilí a spolupráce mnoha odborníků z oboru vinařství. Jejím cílem je nabídnout mladým konzumentům lehká, svěží a ovocitá perlivá vína, která jsou plněna typickými českými a moravskými hrozny. Držitelem ochranné známky „bublinky“ je Vinařský fond, který ji licenční smlouvou poskytuje Národnímu vinařskému centru k udělování podlicencí. Číst dále...
Nová kampaň Aquila
Aquila, nejprodávanější česká značka kojenecké vody, přichází s novou kampaní. Ta navazuje na hudební dědictví z minulosti a vyzdvihuje i ryzí původ Aquily z nedotčené přírody v okolí Karlových Varů. Spot v dokonalé harmonii se zvuky přírody doprovází mladí talentovaní hudebníci. Číst dále...
Jak uchovat Olomoucké tvarůžky?
Svět sýrů je rozmanitý a nabízí širokou paletu chutí. Velmi oblíbené jsou například zrající sýry, mezi něž patří i jediný původně český sýr – Olomoucké tvarůžky. Chlouba české sýrařské tradice se pyšní bohatou historií, nezaměnitelnou chutí a vysokou výživovou hodnotou. Jak ale zajistit, aby si tvarůžková delikatesa udržela svou plnou chuť a aroma co nejdéle? Číst dále...
Hospody jsou v Čechách místem pro setkávání
Vnímání hospod se mezi Čechy poměrně výrazně proměňuje, za posledních patnáct let značně posílil obraz hospody jako místa pro setkávání, diskuzi, budování sociálních vazeb a jako místa, které je často kulturním středobodem. Naopak postupně mizí některé negativní aspekty spojované s hospodami jako je zbytečná hlučnost, špatná hygiena nebo zakouřenost. Ukazují to výsledky dlouhodobého výzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR, které během mediálního briefingu představil PhDr. Jiří Vinopal, Ph.D. Číst dále...
Nejlepší česká vína se představí v Praze
Cech českých vinařů pořádá ve čtvrtek 15. srpna 2024 na zahradě Kina Kavalírka na Praze 5 od 15 do 21 hodin prezentaci nejlepších vín z hroznů vypěstovaných ve vinařské oblasti Čechy. Všechna prezentovaná vína se zúčastnila nejvyšší a největší soutěže vín v České republice – Národní soutěže vín 2024 a na místě je ochutnávajícím představí sami vinaři. Číst dále...
Sklenička Bernard tančí už 30 let
Televizních reklam, které přežijí více než jednu kampaň, není mnoho. Natož aby se promítaly několik desetiletí. „Tančící sklenička“ Rodinného pivovaru Bernard k těm nadčasovým patří, letos je to rovných 30 let od jejího prvního nasazení. Spot se sloganem Bernard – nebezpečná známost je dál na scéně, na podzim se opět objeví ve vysílání. Číst dále...
Skryté nebezpečí v energeťácích
Na 15. srpen připadá Mezinárodní den energy drinků a při této příležitosti chce spotřebitelská organizace dTest zvýšit povědomí o rizicích, která s sebou konzumace těchto nápojů nese. Výsledky letošního testu zaměřeného na složení energetických drinků byly varující. Číst dále...
BIO Švestková povidla
Nechte se unést jedinečnou chutí výběrových povidel ze švestek, které dozrály pod moravským sluncem. Tyto ručně sbírané plody jsou vařeny s láskou a bez přidaného cukru. Pochoutka z Eko sadů Komňa, která pravidelně boduje v českých soutěžích, vás okouzlí plnou, ovocnou chutí již při první lžičce. Číst dále...
Kofola chrání cenné vodní zdroje
Díky panensky čisté přírodě a kvalitnímu zdroji pramenité vody se stala slovenská Rajecká dolina druhým domovem krnovské nápojářské společnosti. Kofola ji aktivně chrání a do svých projektů zapojuje i lokální subjekty. Poté, co získala BIO certifikaci území pro volný sběr bylin, se spolu s odborníky pustila do mapování krajiny a realizace vodozádržných opatření. Spolu s místními samosprávami se letos zapojí i do obnovy mokřadů. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama