Sládkův tip na listopad: Svatomartinský speciál
Svatomartinské hody bývají již tradičně spojené s pečenou husou, knedlíkem a zelím. A nejen pro tuto příležitost jsme pro vás uvařili polotmavý třináctistupňový Svatomartinský speciál, který zraje v ležáckých sklepích přes 60 dní a vyznačuje se jantarovou barvou, harmonickou plnou chutí, příjemnou intenzitou hořkosti a typickou vůní, což mu dodává jedinečnou výjimečnost originálu. Vychutnat si ho můžete ve vybraných pivnicích a restauracích zejména na střední Moravě. Číst dále...
Teekanne Zázvor & Černý bez
Zázvor a jeho pikantní silice umí úžasně prohřát organismus a navíc v zimě pomáhají v boji proti bacilům. Není divu, že se proto zázvorový čaj stává pro mnohé volbou číslo jedna. Nyní je tu navíc absolutní novinka od TEEKANNE Zázvor & Černý bez, další přírůstek do široké řady World of Ginger od vedoucí značky na českém trhu TEEKANNE. Číst dále...
Vína pro listopad
S temným podzimním počasím se mění také naše chutě. Dopřáváme si vydatnější pokrmy i hutnější vína, včetně až nečekaně plných červených z řady moravských regionů. Moravská a česká vína nejvyšší kvality, podle názoru hodnotitelů naší nejvyšší a největší soutěže vín, jsou označena zlatou medailí Salonu vín. Všechna na jednom místě najdete ve stejnojmenné stálé degustační expozici 100 nejlepších vín Moravy a Čech umístěné ve sklepení Valtického zámku. Rovnou 4 z nich vybrala národní sommelierka Klára Kollárová. A listopadovou TOP10 ze Salonu vín doplnila jedním exkluzivním sektem a pěti výraznými bílými víny, které vám doladí třeba kouzelnou atmosféru u krbu. Nicméně listopad máme spojený s další tradicí – se Svatomartinskými víny. Číst dále...
Svatomartinské rohlíčky
Všichni dobře známe fenomén svatomartinské husy, která je vrcholem stejnojmenné hostiny. Husa je podávána se zelím a čerstvými knedlíky či bramborovými lokšemi. Na stole nesmí chybět ani tradiční svatomartinská mladá vína. Některé domácnosti připravují také předkrm ve formě husích jater na chlebu, některé dávají přednost sladké tečce ve formě svatomartinských rohlíčků. Legenda praví, že v toto magické datum (11. 11.) svatý Martin proměnil podkovy svého koně v pečivo, které rozdával chudým. Sladké rohlíčky či podkovy jsou tedy tradičním dezertem, jehož náplň se napříč regiony různí. Makové jsou klasika, buďte však originální a zkuste s námi jejich méně známou verzi s ořechovo-jablečnou náplní. Číst dále...
Flor de Cana Sustainable Cocktail Challenge zná svého vítěze
V neděli 29. října proběhlo finále soutěže Flor de Cana Sustainable Cocktail Challenge, kde byl šampionem korunován Jaroslav Jeřábek z pražského Anonymous Baru, který soutěžil s dalšími šesti barmany o nejpůsobivější udržitelný koktejl České republiky. Číst dále...
Zájem turistů o návštěvu Prazdroje roste
Návštěvnost prohlídkových tras Plzeňského Prazdroje vzrostla za první tři čtvrtletí letošního roku bezmála o 30 procent. Zvýšený příliv turistů registrují prohlídkové trasy Pilsner Urquell a Gambrinus, Pivovarské muzeum i Plzeňské historické podzemí. Přibyli jak návštěvníci z Česka, tak organizované turistické skupiny ze zahraničí. Číst dále...
Česká chuťovka 2023
Již 15. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2023 a Dětská chuťovka 2023 proběhl pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného, Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, prezidenta Agrární komory Jana Doležala a prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy. Uspělo celkem 39 českých firem, jejichž představitelé převzali na slavnostním vyhlášení výsledků ve čtvrtek 2. listopadu v Národním zemědělském muzeu v Praze ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice. Číst dále...
Kraftbier: listopadová Volba sládků
Listopadová Volba sládků, kterou připravuje pro hospody Plzeňský Prazdroj, přenese milovníky speciálů o stovky let do historie. Nabídne Kraftbier, pivo inspirované stylem altbier, který by měl být jedním z nejstarších pivních stylů vůbec. Ten vznikl v sousedním Německu
a za jeho rodné město se považuje Düsseldorf. Číst dále...
Holba vysadila v Jeseníkách 400 smrčků
Letošní výsadba stromků projektu Holba Jeseníkům proběhla v blízkosti Vřesové studánky na Jesenicku. Pivovarníci tam vysadili v nadmořské výšce přesahující 1 200 m.n.m. 400 mladých smrčků, které doplní stávající vzrostlé stromy. Projekt pivovar odstartoval před 19 lety ve spolupráci s Lesní správou Loučná nad Desnou a od té doby vysadili zaměstnanci Holby 8 300 mladých stromů. Číst dále...
Vinařství roku 2023 jde do finále
Už jen devět vinařství se utká o titul Vinařství roku 2023. Tři finálové trojice nejlepších vinařství v kategoriích malá, střední a velká vinařství oznámil 2. listopadu za přítomnosti prezidenta pořadatelského Svazu vinařů Martina Chlada hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. Kdo nejlépe splnil veškeré přísné podmínky čtrnáctého ročníku soutěže a stane se absolutním šampionem nebo vítězem kategorie, bude vyhlášeno 1. února na slavnostním galavečeru ve Hvězdárně a planetáriu Brno. Číst dále...
Bylinné čaje Druid BIO
Bylinkové čaje mají mnoho výhod, které z nich dělají prospěšný i chutný nápoj po celý rok. Pokud chcete využít sílu přírody naplno, sáhněte po nápojích v bio kvalitě. Česká značka Druid nabízí 5 čajů z tradičních bylinek, jejichž blahodárné působení na tělo i mysl je léty prověřené. Ať už si potrpíte na kvalitní složení nebo lahodnou chuť, zaručeně si vyberete a nebudete zklamaní. Číst dále...
Letošná Svatomartinská vína jsou vybrána
Při hodnocení kvality a požadovaných vlastností vín ucházejících se o možnost v letošním roce používat značku Svatomartinské uspělo 326 vín od 76 vinařů a vinařských firem. Od 11. listopadu si tak budeme moct vychutnávat opět přes 2 miliony lahví těchto prvních letošních vín. Pokud by však vinaři využili právo prodávat všechna vína, která úspěšně prošla hodnocením, pod známkou Svatomartinské, dostalo by se na trh rekordních cca 2,78 mil. lahví. Číst dále...
Firemní vánoční dárky od Proudu
Najít ten správný vánoční dárek pro zaměstnance, kolegy, obchodní partnery či zákazníky – takový, který potěší, zaujme a nebude jen dalším zbytečným „lapačem prachu“ zavazejícím na polici. Tuhle každoroční výzvu letos pomohou zdolat v experimentálním plzeňském pivovaru Proud. K mání jsou firemní plechovky či lahve s pivy ze stálé nabídky Proudu, stylové sklenice a otvíráky s gravírováním nebo zážitek z prohlídky pivovaru s degustací tří piv přímo z kvasných ležáckých tanků. Číst dále...
Olivové oleje Ellada
Olivový olej, který je nazýván tekutým zlatem a je základním kamenem středomořské stravy, uctívaly a milovaly již antické kultury starého Řecka či Říma, které mu připisovaly skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Říká se, že olivový olej patří mezi pět zdraví nejprospěšnějších surovin na světě a také šéfkuchaři potvrdí, že by měl být nezbytnou ingrediencí v kuchyni každého amatérského i profesionálního kuchaře, bez které se zkrátka neobejdou. A kdo by nechtěl pro své zdraví a kuchyni to nejlepší… Číst dále...
Podzimní vinařské akce ve středních Čechách
Někdo podzim miluje pro jeho barevnou krajinu a dlouhé poklidné večery, jiného zas brzká tma a zima může spíše znepokojovat. Pojďme si zkusit podzim užít už jenom proto, že nabízí řadu zajímavých vinařských akcí. Nejen na Moravě, ale i ve středních Čechách, které mají v pěstování vinné révy staletou tradici. Nejznámější středočeská města vínu zaslíbená jsou Mělník a Kutná Hora. Nenechte se ovšem mýlit, kvalitní víno umí vyrobit také u Slaného i na Karlštejně. Číst dále...
Originální neapolský styl pizzy v Čechách
Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která provozuje v České republice v pěti destinacích celkem čtrnáct hotelů a šest restaurací, oznamuje další novinku v rámci svého restauračního portfolia PYTLOUN RESTAURANTS. Nejnovějším přírůstkem je nový gastro koncept italské pizzerie s rozvozem pod značkou „Imperial Pizza“. První dvě pobočky Imperial Pizza v Liberci (1. máje 757/29) a v Harrachově (Ryžoviště 489) jsou již otevřené a v Praze se plánuje spuštění konceptu na konci letošního roku. Číst dále...
Vánoční čaje od Pickwicku
Vynikající čaj je nezbytným společníkem v tomto kouzelném, zimním období. Objevte hřejivý záblesk Vánoc s černými, kořeněnými čaji. Láká vás karamelizovaná hruška, jablko se skořicí nebo výjimečné spojení hřebíčku, skořice a pomerančové kůry? Vsaďte na originální dárkovou kazetu Pickwick Hřejivé chutě a udělejte radost sobě nebo svým blízkým. Číst dále...
Holba pokřtila letošního Keprníka
V sobotu 14. října se v areálu pivovaru Holba za přítomnosti sládka Luďka Reichla uskutečnil oficiální křest a slavnostní naražení soudku Keprníku z první várky horského chmele. Součástí této tradiční podzimní akce byl i výlov pivovarských rybníků plných kaprů a amurů. Číst dále...
Stylový cukrářský boutique Ollies
Jste milovníky poctivých a zároveň vizuálně i chuťově originálních dezertů? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout unikátní cukrářský boutique Ollies, který je od letošního podzimu otevřen v budově Masaryčka v Praze. Ten přináší francouzsko-český twist v podobě makronek, dortů a dezertů, od kterých se nebudete moct odtrhnout. Číst dále...
Ghost Pumpkin Frappuccino
Ani letos Starbucks® nezapomíná na nejstrašidelnější svátek v roce. Seznamte se se strašidelným dvojčetem Pumpkin Spice – Ghost Pumpkin Frappuccino® Blended Beverage. Jeho jedinečnou chuť kandované dýně skvěle doplňuje šedý přízračný vzhled, který vás dokonale naladí na Halloweena. Pospěšte si, v kavárnách Starbucks® bude totiž dostupné jen během omezeného období. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama