Makro Czech Gastro Fest
4. březen 2024 České nápoje komentáře (0) 524 xV pátek a sobotu 12. a 13. dubna 2024 proběhne v pražském O2 universu druhý ročník jedinečného festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST. Na návštěvníky čekají 2 dny nabité zajímavým programem pro odbornou i širokou veřejnost, 4 patra gastronomických zážitků, 20 profesionálních kuchařů a 50 řečníků. Všichni milovníci dobrého jídla a pití se dozví o kulinářských novinkách, budou mít možnost potkat známé tváře české gastroscény a ochutnají rozmanité chutě ze všech koutů světa.
1. SEKCE FRESH MARKET
Na Fresh marketu se můžete těšit na představení novinek a šíře sortimentu pro všechny profesionály z oboru HoReCa. Součástí je i hlavní makro stage, kde budou probíhat kuchařské a cukrářské show na zadanou surovinu a za účasti zvučných jmen, jako jsou Martin Makovička, Jakub Horák, Helena Fléglová nebo Vojtěch Petržela. Celý den zde budou probíhat ochutnávky, zajímavé rozhovory a prezentace.
ZÁŠTITA: MAKRO ČR
2. SEKCE GASTROTEK
Zde představíme vize lídrů české gastronomie do roku 2030. Ve více než patnácti odborných přednáškách, panelových diskusích a prezentacích uslyšíte názory nejen špičkových odborníků gastro scény, ale i ekonomů, specialistů na technologie a umělou inteligenci. Dalšími inspirativními tématy jsou diverzita v gastronomii, moderní gastro marketing a téma udělování michelinských hvězd.
ZÁŠTITA: Food’n Beverage Foundation
3. INSTITUCE
Jak správně postavit kantýnu či velkou jídelnu, aby fungovala efektivně a správně, nebo jak připravit jídlo, aby chutnalo a bylo zdravé. To se dozvíte ve speciální sekci věnované aktuálním trendům v institucionálním stravování, tedy tam, kde se vaří ve velkém a pro hodně lidí. Program vznikl ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem.
ZÁŠTITA: STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV ČR
4. BAR
V barové sekci představí George Němec signature drink navržený přímo pro festival. Další významné osobnosti předvedou své barové show a nebudou chybět ani diskuse o současné situaci na české barové scéně, jejím vývoji a aktuálních trendech.
ZÁŠTITA: George Němec – Koktejlový guru
5. KÁVOVÁ SEKCE
Dobrá káva je nedílnou součástí gastro kultury. Na festivalu proběhne vyhlášení soutěží Czech Latte Art Championship 2024 a Barista Junior 2024, dále v této sekci proběhne prezentace vybraných kaváren a pražíren.
ZÁŠTITA: Specialty Coffee Association Czech Republic
6. HOTELOVÁ SEKCE
Sekce připravovaná speciálně pro HoReCa partnery, tedy pro firmy podnikající v hotelnictví a gastru, se bude věnovat zejména debatě na téma aktuální trendy na hotelové scéně a efektivní řešení moderního stravování, například jak má vypadat moderní snídaňové řešení.
SPOLUPRÁCE: Pytloun hotels
7. SEKCE STREET FOOD
Tato sekce slibuje další zážitek pro návštěvníky. Čtyři pop-up restaurace a stánky, kde můžete ochutnávat a objevovat aktuální trendy v rychlém občerstvení. Těšit se můžete na Radka Příhonského a jeho Taco Truck nebo Take it Eazy.
ZÁŠTITA: Česká Food Trucková asociace
8. PARTNERSKÁ SEKCE
Na třicet dalších partnerských stánků nabídne své novinky na trhu a ochutnávky. Tito všichni spolu s makro ČR tvoří novou tradici – největší gastro přehlídku v České republice.
MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 – AMBASADOŘI
Zdeněk Pohlreich – šéfkuchař, gastronom, podnikatel a moderátor kuchařských pořadů, autor a vydavatel kuchařských knih a inspirativní osobnost českého gastra. „Chci, aby za mnou zůstávalo něco smysluplného. Nejen něco, co si budou lidé pamatovat, ale z čeho budou mít užitek,“ je jeho motto. Spolumajitel Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial. Hlavní ambasador letošního ročníku MAKRO CZECH GASTRO FEST 2.
Další ambasadoři:
Helena Fléglová – zakladatelka HF Pastry Academy
Členka Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Prostřednictvím své cukrářské školy přináší profesionálním i amatérským cukrářům nové znalosti, motivaci a inspiraci.
Luboš Kastner – místopředseda Food’n Beverage Foundation
Člen představenstva a garant projektu Moje restaurace Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky. Marketingový profesionál podnikající v gastronomii, aktivní ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.
Karel Kovy Kovář – youtuber, bloger a moderátor
Na svém YouTube kanálu, který má téměř milion odběratelů, probírá aktuální společenská a politická témata i odvrácenou stranu sociálních sítí. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu – propojení informací a zábavy.
Kristína Nemčková – světově nejmladší vítězka soutěže MasterChef
Absolventka prestižní Le Cordon Bleu v Londýně, sbírající zkušenosti v mnoha zahraničních michelinských restauracích.
George Němec – koktejlový guru
Milovník a propagátor barové a koktejlové kultury. Pracuje jako konzultant špičkových hotelových barů, pořádá školy míchání drinků a exkurze po vyhlášených pražských podnicích.
Jakub Přibyl – someliér
Trojnásobný mistr České republiky, držitel stříbrné a bronzové medaile z evropských someliérských soutěží. Jediný český držitel prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.
Vlad Ryasnyy – cukrářský experimentátor a zakladatel značky Sugarlife
Lektor v cukrářské akademii HF Pastry Academy od Heleny Fléglové, kde předává své zkušenosti na cukrářských kurzech. Člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Filip Sajler – General Secretary Bocuse D’Or Czech
Má za sebou praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu, Singapuru a v ČR. Absolvoval stáže u Michelinem oceněných šéfkuchařů, jako je Yannick Alléno, Armand Arnand nebo Norbert Niederkofler. Je také Founder & CEO ve společnostech Perfect Canteen & Perfect Catering.
Dominik Unčovský – vítěz národního kola Bocuse D’Or Czech 2023
Junior ambasador makro akademie. Kuchařské umění zdokonaloval v rakouském Kitzbühelu, kde pracoval v hotelu A-ROSA. Českou republiku bude letos zastupovat na evropském finále Bocuse D’Or v norském Trondheimu.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!