Nový koncept restaurací Pilsner Urquell pro zahraničí
Pilsner Urquell představil nové pojetí provozoven, které budou nabízet plzeňský ležák v té nejlepší kvalitě a šířit českou pivní kulturu v zahraničí. Pilotním projektem nového vizuálního konceptu je nově otevřená pražská restaurace Na Čepu v budově Nákupní galerie Myslbek. Jejími charakteristickými prvky jsou originální interiér se symboly značky Pilsner Urquell, jedinečné řešení instalace pivních tanků a chladírenská technologie, která snižuje spotřebu elektrické energie restaurace. Číst dále...
Nejlepší barman Česka 2023: Jan Šebek.
Jan Šebek z Becher’s baru z Grandhotelu Pupp v Karlových Varech je mistrovský vítěz českého kola Diageo Reserve World Class pod patronací společnosti STOCK Plzeň-Božkov. Pro Becher´s Bar to navíc není první vítězství, v loňském roce totiž české kolo World Class vyhrál Šebkův kolega a kamarád Vítězslav Cirok, který v Sydney na globálním finále skončil třetí. Letos proběhne závěrečný celosvětový souboj v brazilském S?o Paulu, kde bude Jan Šebek v pondělí 25.9.2023 bojovat o prestižní barmanský titul. Číst dále...
Extra hořký speciál od Bernarda
K letošním Dnům českého piva uvařil Rodinný pivovar Bernard limitovanou edici extra hořkého ležáku. „V případě našeho nového speciálu jde o 60 jednotek hořkosti, běžný ležák má kolem 35 jednotek. Hořkost je vysoká, zároveň ale vyvážená, harmonická a lahodně doznívající. Je to prostě pitelné pivo vybízející k dalšímu napití,“ představil novinku vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra. Číst dále...
Na Concours Mondial de Bruxelles zabodovala moravská vína
Letošní ročník prestižní mezinárodní soutěže vín Concours Mondial de Bruxelles uzavřela část věnovaná sladkým a fortifikovaným vínům, kde se v konkurenci 410 vín z 20 zemí světa moravská vína prezentovala ziskem 3 zlatých a 6 stříbrných medailí. Účast na soutěžích finančně podporuje Vinařský fond a organizačně zajišťuje Národní vinařské centrum. Číst dále...
Krušovice Hořké Nealko první
Nealkoholické pivo z Královského pivovaru Krušovice bodovalo na degustační soutěži ČESKÉ PIVO 2023, kde získalo první místo. Ceny se předávaly včera večer na slavnostním galavečeru u příležitostí Svatováclavských slavností v Praze. Číst dále...
Osvěžení pro babí léto
Počasí nám zatím přeje, a tak přinášíme vybrané recepty na ledové čaje do posledních letních dnů. Číst dále...
Vánoční večírek v Prazdroji
Najít to správné místo pro konání vánočního večírku je každoroční výzva. Letos vám ji pomohou zdolat v pivovaru Plzeňský Prazdroj. K pronájmu nabízejí hned několik historických i moderních prostorů s flexibilní kapacitou, prvotřídními gastronomickými službami, profesionálním servisem i potřebným vybavením. Vítaným zpestřením jsou doprovodné zážitkové programy v podobě prohlídky pivovaru či oblíbené školy čepování piva. Bonusem pak jsou originální dárky pro zaměstnance. Číst dále...
Kde degustovat moravská a česká vína
Degustace je jeden ze základních a nejznámějších způsobů, jak se seznámit s víny minimálně od doby, kdy se lidé začali zabývat tím, čím se od sebe jednotlivá vína odlišují. Řízené i volné jsou zároveň často hlavní cíl vinařské turistiky. Tento prazáklad poznávání vín lze ale pojmout velmi moderně, například prostřednictvím tzv. degustace „by the glass“. Jak to funguje a kde se s tím u nás setkat? Číst dále...
Pivovary Zubr, Holba a Litovel na soutěži České pivo 2023
V degustační soutěži České pivo, kterou každý rok organizuje Český svaz pivovarů a sladoven, získala skupina Pivovary CZ Group s pivovary Zubr, Holba a Litovel medailové pozice ve všech hlavních kategoriích a opakovaně potvrdila své výjimečné kvality. V nejprestižnější kategorii ležáků zvítězil ZUBR Gradus 12 %, který se tak stal nejlepším pivem pro rok 2023. V silné konkurenci kategorie jedenáctek získal stříbro Litovel Josef 11,5 % a bronz Holba Šerák. Nejlepším výčepním pivem se stal Litovel Moravan. Bodovala i nealkoholická piva. Číst dále...
Anglická šumivá vína Gusbourne Estate
Produkce Gusbourne Estate, renomované anglické vinařství se specializací na šumivá vína, je nově k dispozici i na českém trhu. Vína Gusbourne jsou známá pro svou kvalitu a mimořádnost a nabízejí milovníkům vína novou možnost objevit jedinečné chuťové nuance a exkluzivní zážitek. Číst dále...
Čtyřicet medailí na Mundus Vini
Začátkem září se ve světě opět předvedla moravská a česká vína, když zabodovala na letní části soutěže MUNDUS VINI v Německu. Z 33. ročníku jedné z nejpřísněji hodnocených světových vinařských soutěží si naši vinaři odvážejí krásných 26 zlatých a 14 stříbrných medailí. Účast vín z České republiky finančně podpořil Vinařský fond a organizačně zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Pilsner Fest 2023 se blíží
Letošní Pilsner Fest, tradiční oslava výročí uvaření první várky plzeňského ležáku, se uskuteční v areálu plzeňského pivovaru v pátek 6. a sobotu 7. října. Festival návštěvníkům nabídne bohatý hudební program, nefiltrovaný plzeňský ležák, školu čepování i speciální prohlídky pivovaru. Číst dále...
Ledové osvěžení teplých dnů
Ledové osvěžení do posledních teplých dnů. Číst dále...
Kdo bude vítězem Vinařství roku 2023 a Umění vína?
Do další fáze hodnocení již 14. ročníku Vinařství roku 2023 a Umění vína postoupilo stejně jako v loňském roce 25 vinařství. Tato vinařství budou dle objemu produkce rozdělena do třech kategorií – malé, střední a velké vinařství, z nichž následně porota vybere finalisty a odborná komise rozhodne o vítězích jednotlivých kategorií a absolutním vítězi a držiteli titulu Vinařství roku 2023. Výsledky budou slavnostně vyhlášeny 1. února tradičně v prostorách Hvězdárny a planetária Brno. Číst dále...
Do Síně slávy českého pivovarství a sladařství: Pavel Čejka a Pavel Kutmon
Do Síně slávy českého pivovarství a sladařství byly i letos uvedeny dvě významné osobnosti, které svůj život zasvětily pivu. Tentokrát se ocenění dočkal výzkumník a analytik Pavel Čejka a manažer Pavel Kutmon. Číst dále...
Baron Hildprandt Ze zralých třešní
Značka Baron Hildprandt je známá výrobou českých pálenek a ovocných specialit. Ochutnejte její třešňovou novinku Baron Hildprandt Ze zralých třešní a zakončete letní sezonu s grácií. Číst dále...
Test proteinových mléčných výrobků
V posledních letech se vedle obvyklých jogurtů nebo pudinků objevují podobné výrobky slibující vysoký obsah proteinu čili bílkovin. Spotřebitelská organizace dTest poslala do laboratoře 16 takových výrobků z kategorie jogurtů, dezertů a skyrů. Každá z kategorií vyniká něčím jiným a každý si tak může vybrat to, co mu bude nejvíce vyhovovat. Správná volba ale nemusí být snadná. Ne všechny výrobky totiž obsahují to, co slibují. Číst dále...
Stellu Artois nejlépe načepuje Kristýna Michálková
Statistiky ukazují, že v roce 2022 vypil každý Čech v průměru 272 půllitrů piva. Český národ tak svou lásku k pivu zkrátka nezapře. A aby chutnal zlatavý mok co nejlépe, Pivovary Staropramen se dlouhodobě snaží podpořit kvalitu čepovaného piva mimo jiné prostřednictvím edukace výčepních. I proto se 6. září utkalo ve slavnostním Grand Finále soutěže Stella Artois Draught Master Czech 2023 14 finalistů. Titul nejlepší výčepní České republiky získala Kristýna Michálková z Karlových Varů. Číst dále...
Jak si vedou moravská vína v jižní Africe
Moravským a českým vínům se na mezinárodních soutěžích nedaří pouze v Evropě nebo Americe, ale úspěchy slaví i v Africe. Z 27. ročníku největší a nejstarší soutěže vín černého kontinentu – Michelangelo International Wine & Spirits Awards 2023, konané v Jihoafrické republice, si v konkurenci více než 1500 vín z celého světa připsala 3 velké zlaté, 4 zlaté a 2 stříbrné medaile. Účast vín z České republiky podpořil finančně Vinařský fond a organizačně zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Podzimní s nabídka Starbucks
Také si nedokážete představit podzimní den bez lahodného šálku své oblíbené kávy? Okouzlující chuť Starbucks® Autumn Blend vás naladí do příjemné pohody. Zkombinujte svůj oblíbený kávový nápoj s podzimní nabídkou snacků a dezertů, a vychutnejte si jedinečné momenty i během sychravých dní. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama