Holba Sváteční Horský ležák 12,5%
Ozdobte si sváteční tabuli za studena chmeleným světlým ležákem a vychutnejte si letošní svátky v klidu a pohodě. Toto speciální pivo pro vás uvařil Luděk Reichl, mistr sládek z Hanušovic. Na první pohled vás zaujme jantarová barva, sněhobílá hustá pěna, připomínající zasněžené hřebeny Jeseníků, vysoká plnost a poctivá chmelová chuť s výraznou hořkostí (40 EBU) a lehkým ovocným nádechem. Sváteční Horský ležák 12,5 % v sobě spojuje drsnou i romantickou tvář hor, která je domovem Ryzího piva z hor. Číst dále...
Párováním vín a vánočních pokrmů
Dovedete si představit Vánoce bez ryby, salátu, cukroví, kuby nebo polévky? A také sklenice moravského a českého vína, které vás láká svou jiskrnou barvou a svěží chutí? Vánoční zastavení nabízí užít si s rodinou či přáteli párování vín s klasickými vánočními jídly. Do jeho tajů nás zasvětí národní sommelierka Klára Kollárová. Číst dále...
Předvánoční atmosféra ve Starbucks
Užijte si svátky bez zbytečného shonu. Udělejte si čas pro sebe a vyrazte do Starbucks - se svým oblíbeným nápojem a lahodným vánočním dezertem se budete na Vánoce těšit ještě o něco víc! Číst dále...
Hanácká vodka Pure Silvestr Spirit 2023
I v letošním roce připravila Hanácká vodka pro své zákazníky malý dárek, a to v podobě designově vydařené silvestrovské limitky Pure Silvestr Spirit 2023. Ta tematicky navazuje na nový TV spot a slogan „Všechny barvy zábavy“. Číst dále...
Radegast stáčí již 30 let do KEG sudů
Pivovar Radegast stačí pivo do nerezových sudů typu KEG již od roku 1993. Mezi jejich hlavní přednosti patří dlouhá životnost a tím šetrnost k životnímu prostředí. Dodnes jsou stále v oběhu sudy, které se používaly při otevření linky před 30 lety. Aktuální kapacita nošovické stáčírny sudů je přibližně 425 sudů za hodinu a v současnosti s manipulací se sudy pomáhá i speciální robot. Číst dále...
Limitovaná edice vodky B42V
Značka B42V VODKA připravila pro své zákazníky limitovanou edici s názvem B42V OUTLAW VODKA, která má zajímavý příběh. Číst dále...
Babiččina volba: univerzální linecké těsto
Zatímco první sněhové vločky už ladně tančí na obloze, vzduch plní vůně svařáků a vánočního koření. Rok se s rokem sešel a Vánoce jsou opět za dveřmi. Města září barevnými světýlky a obchody se plní ozdobami. Všichni už vyhlíží sváteční dny a na pozadí kouzelné atmosféry postupně vrcholí všemožné přípravy. Do centra všeho shonu se dostává i umění vánočního pečení a kuchyně se stává hlavním útočištěm domácností. Neztraťte se v chaosu vánočního pečení a vsaďte na klasiku, která potěší každého milovníka cukrovinek. Linecké těsto je velký český oblíbenec a k tomu má mnoho využití. Ať už použijete k slepování marmeládu nebo lískooříškovou pomazánku, ve spojení s jemným křupavým těstem vytvoříte tu pravou magii chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pozor ať vám zbyde na Štědrý den. Číst dále...
Nové rumy Oliver & Oliver
Portfolio Premier Wines & Spirits se rozšiřuje o nové rumy od renomovaného dominikánského výrobce Oliver & Oliver. Tyto prémiové destiláty přinášejí na český trh kousek karibského slunce, které si rumoví nadšenci mohou vychutnat hned v několika verzích. Číst dále...
Dvě sváteční piva od Bernarda
Rodinný pivovar Bernard na svátky uvařil dva pivní speciály – polotmavý Adventní speciál Bernard a limitovanou edici Ležáku s chmelem z Vysočiny. Číst dále...
Volba sládků na prosinec: Půlnoční
Na prosincový předvánoční čas připravili sládci Plzeňského Prazdroje v programu pivní speciál s názvem. Jedná se o tmavé svrchně kvašené nepasterizované pivo typu Black IPA o stupňovitosti 13,3 % a obsahu alkoholu 5,6 %. Číst dále...
Ekologické inovace v pivovarech Heinekenu ČR
Společnost HEINEKEN Česká republika oznámila významné kroky směrem k ekologické udržitelnosti, které byly dosaženy v pivovarech Krušovice, Starobrno a Velké Březno. Pivovary v roce 2023 implementovaly nové technologie, které mají významný pozitivní dopad na životní prostředí, a zapadají do celkové strategie HEINEKENu. Ta směřuje k dosažení nulových emisí ve výrobě, k minimální spotřebě vody ve výrobě a k cirkularitě. Díky novým technologiím se HEINEKENu podařilo snížit emise uhlíku od roku 2018 o 10 %. Od roku 2018 se spotřeba vody v pivovarech skupiny snížila o 15 % a firma je zase o krok dál k cirkularitě obalových materiálů. Číst dále...
Jak správně skladovat pečivo
Asi každému se to někdy stane: koupíte bochník chleba nebo pytlík bagetek k večeři a na poslední chvíli se změní plány, jíte nakonec venku nebo prostě jen není takový hlad. A s každým dalším dnem pečivo ztrácí na své původní kráse a chuti a dost často končí v koši. Podívejte se na tipy, jak takovému plýtvání zabránit a prodloužit život oblíbenému druhu potravin. Číst dále...
Ice Coffe s Karamelem
V současnosti je karamel téměř neodmyslitelnou součástí dezertů a nápojů. Od cukrovinek po ochucenou kávu – tato pochoutka se díky své sofistikovanosti a výrazné chuti rychle stala oblíbenou nejen mezi gurmány. Ale její původ, stejně jako název, je opředen mnoha tajemstvími. Od cukrové třtiny pěstované v Nové Guineji již před 10 000 lety, po fantastickou omáčku, která se hodí snad úplně na vše – jakou cestu karamel za staletí urazil? Číst dále...
Recepty od Knedlíků Láznička
Knedlíky, nočky ani knedlíčky rozhodně nekončí těmi přílohovými, ale směle si troufnou stát se i hlavním chodem. O tom vás přesvědčí brynzáky, jejichž název je inspirovaný slavným ovčím sýrem. Díky brynze se rozplývají v ústech a mají svůdně lahodnou chuť. Číst dále...
Dárkové kolekce čajů Teekanne
Stylová kolekce čajů TEEKANNE s praktickým hrnečkem potěší vaše blízké u stromečku i jako vánoční překvapení na přátelském setkání. Příjemné zimní momenty přináší třeba jemně kořenité čaje z kolekce Let it Snow, pro milovníky exkluzivního černého čaje je tady kolekce Sir Winston Tea a ovocnou svěžest v sobě ukrývá kolekce Premium Fruit Teas. Číst dále...
Komise hodnotila finalisty Vinařství roku 2023
Devítka finalistů letošního ročníku Vinařství roku 2023 a Umění vína měla poslední příležitost ukázat svou výjimečnost a předpoklady pro vítězství, když je ve dnech 26.-28. listopadu navštívila „Odborná komise“. Výsledky budou pod tradiční moderátorskou taktovkou Marka Ebena slavnostně oznámeny 1. února 2024. Číst dále...
Vánoční průvodce masem a uzeninami od Řeznictví Čejka
Vánoční svátky se neodmyslitelně pojí s nejrůznějšími dobrotami, mezi nimiž nesmí chybět maso ani vybrané uzeniny. Milujeme je buď jako chuťovky, nebo jako jeden z mnoha chodů při štědrovečerní večeři. Ať už si dopřáváte šťavnaté řízky s bramborovým salátem, vinnou klobásu třeba k tradičnímu kubovi nebo jen nakrájenou šunku během sledování oblíbených pohádek, vždy sáhněte po kvalitě. Dopřejte si mezi svátky poctivé výrobky, které potěší nejeden mlsný jazýček. Jak se zorientovat v masných produktech a správně vybírat u pultů během příprav na Vánoce, vám poradí Martin Čejka, majitel i řezník v tradičním a generacemi osvědčeném Řeznictví Čejka. Číst dále...
Proud Barley Wine a Imperial Stout
Plzeňský experimentální pivovar Proud v nových speciálech Barley Wine a Imperial Stout z oblíbené řady Barrel Aged unikátním způsobem propojuje svět piva a whisky. Piva Barley Wine a Imperial Stout 18 měsíců zrála v sudech po whisky ze světoznámé japonské destilérky Nikka Yoichi Distillery, která k tomuto účelu poskytla sudy vůbec poprvé ve své dlouhé historii. Číst dále...
Coca-Cola nově i v litrové skleněné lahvi
Milovníci oblíbeného černého bublinkové nápoje mají další důvod k radosti. Na vybraných prodejních místech v Česku je nově dostupná Coca-Cola v jednolitrové skleněné lahvi. Novinka je limitovaná jen pro předvánoční období a prodává jak samostatně, tak v přepravce se 6 nebo 12 lahvemi. Skleněná lahev i přepravka je zálohovaná, vrátit je lze v místě prodeje. Číst dále...
Knedlíky zažívají v české gastronomii comeback
Vášeň pro vaření se stala Petru Kosinerovi doslova osudová. Provází ho celý život a je nedílnou součástí jeho profesní dráhy. Kuchařského řemesla se ujal nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí. A před více než 11 lety stál společně s investorem Vladimírem Zikmundou u zrodu české firmy Knedlíky Láznička, která ve svém oboru udává tón. Vsadili na kvalitu, ale cesta k srdci zákazníků lehká nebyla. Poctivé řemeslo a vybrané regionální suroviny mají svou cenu. Naštěstí to ale Češi brzy poznali a dali ručně vyráběným poctivým knedlíkům od Lázničky šanci. Nakonec o tom vypovídá i úctyhodných 33 ocenění v soutěži Česká chuťovka a Dětská chuťovka, které knedlíky věhlasného výrobce sesbíraly. Letos k nim ale přibylo ještě jedno speciální. Petr Kosiner, šéfkuchař firmy, byl zvolen Rytířem české chuti. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama