Staropramen bodoval na Pivexu
Piva Staropramen 12 a Braník Světlý letos získala ocenění na 32. ročníku odborné pivovarské soutěže PIVEX v konkurenci 42 vzorků ve dvou kategoriích. Číst dále...
Zubr Grand: Absolutní vítěz Zlatého poháru Pivex 2024
Letošní prestižní soutěž Zlatý pohár PIVEX opanoval moravský pivovar Zubr. Absolutním vítězem soutěže PIVEX 2024 byl vyhlášen Zubr Grand, který získal zlato i v kategorii světlých ležáků. Loňský absolutní vítěz Zubr Gold si odváží zlato v kategorii světlých výčepních piv a 2. místo mezi světlými ležáky patří pivu Zubr Gradus. Úspěch slaví také ochucené nealkoholické pivo Litovel Pomelo, které letos získalo bronzovou medaili. Číst dále...
Bernard úspěšný na Pivexu
Kvasnicový Černý ležák Bernard získal další cenu. Porotci prestižní české soutěže PIVEX 2024 vyhodnotili kvasnicový Černý ležák Bernard jako nejlepší v kategorii tmavých piv. ZLATÝ POHÁR PIVEX 2024 je už 109. oceněním, které toto výjimečné pivo z produkce Rodinného pivovaru Bernard získalo na soutěžích doma i ve světě. Číst dále...
Spotřeba tichých vín se snižuje
Nejnovější data potvrzují, že spotřeba tichého vína dlouhodobě klesá. V České republice tento pokles v loňském roce činil 8,4 procent. Obdobná je situace i v dalších zemích. Vinařské odvětví se s poklesem spotřeby potýká v důsledku ekonomické situace, změn spotřebitelského chování, klimatu i absence systémových politických rozhodnutí napříč Evropou. To vše má rovněž přímý dopad na pokles výsadby nových vinic a aktuálně dokonce propad výměry stávajících vinohradů. Číst dále...
Starbucks Spring Season Blend
Ve Starbucks se výjimečné události často oslavují kávou a stejně tak se přistupuje i k příchodu jara. Jedinečná směs Spring Season Blend letos okouzlí milovníky kávy tóny medového keře a dlouhotrvajícím kakaovým závěrem. Číst dále...
Pivní festival Řevnice poosmé
Už poosmé se poslední květnovou sobotu uskuteční Pivní festival Řevnice. Pořadatelé letos pozvali 16 pivovarů a tři kapely včetně osvědčeného swingového kvintetu. Číst dále...
Babiččina volba: Velikonoční mazanec
S nástupem jarních paprsků jsou naše dny mnohem příjemnější a sluníčko nám dodává po zimě novou mízu a také potřebnou dávku vitamínu D. Pokud jste si ještě nestihli tohoto ročního období pořádně užít, je tu velikonoční víkend, který k tomu přímo vybízí, zejména slibované dvacetistupňové teploty. A je úplně jedno, jestli pro vás Velikonoce znamenají nejdůležitější křesťanský svátek, nebo jen zasloužené čtyři dni odpočinku. Ať už totiž patříte do jakékoliv skupiny, jedno je jasné. Sváteční dny můžou být ještě lepší s něčím sladkým k zakousnutí. Naším tipem je tento vláčný velikonoční mazanec! Číst dále...
Lidé si navzájem vzkazují, kde je dobrý Bernard
Tady mají dobré pivo. To je informace, o kterou zákazník stojí před tím, než si vybere podnik, ve kterém hodlá utišit žízeň. A právě toto doporučení mají nově na svých dveřích více než čtyři stovky restaurací, hospod a barů. Hodnocení jim nedává žádná organizace nebo porota, vysloužily si je od svých zákazníků. Číst dále...
Staropramen Nealko s vylepšenou recepturou
Staropramen reaguje na rostoucí poptávku po nealkoholických variantách piva a uvádí na trh Nealko s novou recepturou. To má plnější chuť, je vyvážené a chmelově hořké i díky české odrůdě chmele Sládek z žatecké oblasti. Řadí se mezi nejvíce hořká nealkoholická piva od velkých pivovarů. Číst dále...
Zelené Starobrno již podevatenácté
Na Zelený čtvrtek 28. března se v celé České republice i na Slovensku začne už tradičně čepovat Zelené pivo z pivovaru Starobrno. Letos už po devatenácté. Celkem budou mít pivaři a všichni příznivci speciálu s nezvyklou barvou k dispozici 4 920 hektolitrů. Zeleným pivem si mohou připít všichni v Čechách i na Moravě, aktualizovaný seznam všech provozoven se Zeleným pivem na čepu zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz. Číst dále...
Prazdroj uvedl na trh moderní ležák Proud
Plzeňský Prazdroj reaguje na měnící se preference mladé dospělé generace a uvádí na trh moderní český ležák s lehkou chutí, nižší hořkostí i obsahem alkoholu. Nový ležák Proud si mohou spotřebitelé vychutnat ze stylových průhledných třetinkových lahví nebo také čepovaný ve vybraných podnicích. Číst dále...
Prazdroj zvýšil prodeje piv v hospodách
Plzeňský Prazdroj v loňském roce mírně zvýšil prodeje na domácím trhu, a to jak v obchodech, tak i v hospodách a restauracích. Za úspěchem stojí zejména trvalá podpora, kterou pivovar věnuje hospodským, péči o pivo i čepování. Loňský rok také potvrdil dlouhodobý trend růstu obliby ležáků a nealkoholických piv. Celkem Prazdroj loni v Česku prodal 7,36 milionu hektolitrů piv, o 1,2 procenta více než v roce 2022. Číst dále...
Funkční minerální voda Korunní
Tradiční minerální voda Korunní s téměř 150 letou historií uvádí na trh novinku doplněnou o funkční látky, které zlepšují obranyschopnost organismu, mírní únavu nebo podporují soustředění a mentální výkon. Dostupná bude ve třech variantách. Číst dále...
Požehnaná várka Prazdroje
Již potřinácté poslal plzeňský pivovar tradiční velikonoční dar papeži. Celkem 2024 lahví ležáku Pilsner Urquell dnes požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub a spolu s ručně vyrobeným dřevěným soudkem je zástupci Prazdroje odeslali do Vatikánu. Tam ho osobně předají papeži Františkovi při generální audienci. Číst dále...
Jaro v Costa Coffee
Milovníci kávy, zpozorněte. Kavárny Costa Coffee přicházejí s novinkami, které vás nadchnou. Baristé opět překvapili svými kreativními kombinacemi a vymysleli pro vás jedinečný nápoj. Vychutnejte si například levandulový nápoj, jehož autorkou je baristka Antonie Nebeská, nebo osvěžující bezovou limonádu. Pro malé nápoje typu espresso jsou připravené nové jarní termohrnky. A to není vše. V Costa Coffee nezapomínají ani na charitu a nabízí skořicové cappuccino, jehož zakoupením přispějete celou částkou na dobrou věc. Když jaro chutná jako káva. Číst dále...
Sedm zlatých medailí pro Bernarda
„Hromadu zlata“ si veze z Londýna Rodinný pivovar Bernard. Jeho piva na tamní degustační soutěži European Beer Challenge 2024 získala čtyři zlaté, tři „dvojité zlaté“ a k tomu ještě dvě stříbrné medaile. Porotci tu posuzovali stovky vzorků piv z celého světa. Číst dále...
Babiččina volba: Hrníčkový velikonoční beránek
Velikonoce, svátek, který již všichni netrpělivě vyhlížíme. Tyto dny totiž symbolizují příchod jara a nových začátků. Symbolem jara je také od pradávna mladý beránek, a to je jeden z důvodů, proč nemůže na sváteční tabuli rozhodně chybět. Letos navíc velikonočním svátkům předchází Světový den mouky. To přímo vybízí k tomu si toho svého beránka upéct. S naším univerzálním receptem nešlápne ani žádný začátečník vedle! Stačí vám jen pár ingrediencí a hrneček. Číst dále...
I letos se vydejte v březnu na Březňáka
Památku přednosty stanice Viktora Cibicha, jehož podobizna zdobí etikety a pivní sklo velkobřezenských piv, se i letos chystají uctít členové Sdružení přátel piva a zaměstnanci pivovaru Velké Březno. Pietní setkání se uskuteční v sobotu 23. března na hřbitově ve Valtířově, kde je Viktor Cibich pochován. Číst dále...
Sir Winston Tea, černé čaje anglického stylu
Zatímco zelené čaje jsou nejčastěji spojovány s asijskými zeměmi, Čínou a Japonskem, když se řekne černý čaj, většině lidí se pravděpodobně vybaví anglická tradice čaje o páté, která je neodmyslitelnou součástí britské kultury již od 19. století. Chcete-li si vychutnat i vy šálek v ostrovním stylu, sáhněte po některém z černých čajů Sir Winston, jehož hlavním distributorem pro český trh je TEEKANNE. Na výběr máte hned ze tří možností – silný English Breakfast, tradiční Heart of London nebo po bergamotu vonící Royal Earl Grey. Číst dále...
Chlebové koření od Vitany
Vůni a chuť čerstvého chleba má rád každý z nás. Nadšenců do domácího pečení proto přibývá. První pokusy o domácí chléb ale můžou být náročné - jaká je správná teplota nebo jak vychytat nejlepší chuť? Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama