Chlebové koření od Vitany
19. březen 2024 České nápoje komentáře (0) 549 xVůni a chuť čerstvého chleba má rád každý z nás. Nadšenců do domácího pečení proto přibývá. První pokusy o domácí chléb ale můžou být náročné - jaká je správná teplota nebo jak vychytat nejlepší chuť?
Značka Vitana proto představuje Chlebové koření - novinku, díky které si pečivo vyladíte přesně podle vašich představ. Vyvážená směs kmínu, mletého koriandru, anýzu a fenyklu chléb perfektně dochutí. Hodí se ale i na jiné slané pečivo jako jsou dalamánky či celozrnné housky. Vyzkoušejte třeba recept na kváskový chleba od Vitany. A pokud už s domácím pečením máte dost zkušeností, můžete svůj ho posunout na další úroveň - třeba pomocí chleba artu. Stačí k tomu ostrý nůž nebo žiletka. Řez by měl být hluboký maximálně půl centimetru, aby mohl unikat vzduch a chléb získal křupavou kůrku. Mezi nejoblíbenější tvary patří mřížky, lístky, květy nebo spirály. Doporučená cena chlebového koření je 24,90 Kč.
Domácí kváskový chleba
Ingredience
- 350 g žitného kvasu
- 350 g pšeničné chlebové mouky
- 190 ml vlažné vody
- 2 lžičky chlebového koření Vitana
- 2 lžičky soli
Příprava receptu
V míse smíchejte kvásek, prosátou mouku, vodu, koření a sůl. Těsto hnětejte v robotu 10-15 minut hákem nebo ručně pomocí vařečky. Poté těsto vyklopte na pomoučený vál a zapracujte další mouku, dokud těsto nepřestane lepit a nebude mít sametový povrch.
Vytvarovaný bochník přesuňte hladší stranou dolů do moukou vysypané ošatky a nechte kynout přibližně 5 hodin. Správně vykynutý chléb bude mít dvojnásobný objem. Troubu předehřejte na 250 °C, chléb z ošatky opatrně vyklopte na plech, uprostřed ho nařízněte ostrým nožem a vložte do trouby na 30 minut, do které zároveň vstříkněte trochu vody, aby se vytvořila pára. Po vyndání chléb přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!