Litovel Patrik, zelený speciál pro oslavu Velikonoc
Pivovar Litovel letos na jaře opět uvařil zelený speciál Litovel Patrik, který hanáčtí pivovarníci stáčeli 17. března, tedy v den svátku stejnojmenného irského světce. Velikonoce lidé tradičně v Česku lidé rádi zapíjí pivem, velmi oblíbenými jsou právě zelené pivní speciály, ke kterým patří i Patrik. K dostání je od 3. dubna ve vybraných restauracích. Číst dále...
Čtyřicet nových vín se pyšní značkou VOC Znojmo
VOC Znojmo se rozrostlo o 40 nových vín s označením vín originální certifikace. Rozhodla o tom komise degustátorů na posledním zatřiďování vín. „Vzhledem k tomu, že naši vinaři využívají prestižní zavedené značky VOC Znojmo častěji a přihlašují více vzorků, rozhodli jsme se pro dva jarní termíny zatřiďování z důvodu objektivnějšího hodnocení. Jedno hodnocení proběhlo na konci března, to druhé tento čtvrtek,“ vysvětluje novinku předseda VOC Znojmo František Koudela. Číst dále...
Zelené pivo opět přivítá Velikonoce
Na Zelený čtvrtek 13. dubna se opět zazelenají půllitry. „Může“ za to pivovar Starobrno v ulici Hlinky v Brně, který už podvanácté milovníkům piva v celé České republice posílá slavné Zelené pivo. Bez nadsázky lze konstatovat, že se už stalo součástí velikonočních tradic a především v Brně si bez něj svátky jara snad nikdo nedovede představit. Celkem je letos pro celou Českou republiku k dispozici 4700 hektolitrů, přičemž 350 hektolitrů z uvedeného množství půjde na export na Slovensko. Číst dále...
Velikonoční Zlatá 13 od Masteru navazuje na tradici postního piva
K velikonočním oslavám se již od středověku váže i tradice pití silnějších piv. Tehdy se však vařilo především za zdmi klášterů, kde mělo mnichům pomoci překlenout těžké období předvelikonočního půstu. Letos chtějí sládkové z Plzeňského Prazdroje tuto tradici připomenout velikonočním Masterem Zlatá 13, který mohou milovníci piva v průběhu dubna exkluzivně ochutnat ve vybraných podnicích po celé republice. Číst dále...
Aperol má novou láhev i logo
Nový vzhled klade důraz na jedinečný původ a téměř stoletou historii značky a zároveň vzdává poctu zakladatelům, kterým trvalo sedm let, než vytvořili tento nezaměnitelný nápoj.
Aperol, kultovní oranžový italský likér, představil novou moderní identitu značky. Nová lahev i logo vzdávají hold stoleté historii značky, která přivedla na svět Aperol, jenž se stal základem celosvětově populárního drinku Aperol Spritz. Číst dále...
Přes 10 milionů lahví ročně vyrobí Jan Becher Pernod Ricard v Bohaticích
Současná továrna Karlovarské Becherovky je nejmodernější výrobnou lihovin v ČR. Celková investice do objektu byla cca 9 milionů EUR. Výsledkem je mimo jiné, že ve výrobním procesu je recyklováno 96 % odpadu a továrna je vybavena nejvyspělejšími bezpečnostními prvky, mezi které patří například i stěny jako v protiatomovém krytu. Při výrobě se snoubí moderní technologie a tradiční výrobní postupy. Číst dále...
Nové pivo z Náchoda - výčepní Antonín
Náchodský pivovar PRIMÁTOR oslaví 8. dubna významné výročí, 145 let od položení základního kamene výstavby nového pivovaru. U této příležitosti se rozhodl vzdát poctu fortelu našich předků a uvařil nové pivo s názvem ANTONÍN, familiárně pojmenované po prvním náchodském sládkovi Antonínu Lutzovi. Při zvažování, jaké pivo by bylo nejvhodnější pro tuto příležitost, nakonec padla volba na klasické výčepní pivo. To, že pivovar Náchod umí speciální piva na špičkové úrovni je více než známo. Ale pokusit se udělat něco s tou nejobyčejnější klasikou, která v minulosti byla určitým symbolem pivní kultury, byla velká výzva pro současného sládka pivovaru Petra Kalužu. Číst dále...
Do Vatikánu míří Pilsner Urquell i originální zvon
Dřevěný soudek vyrobený plzeňskými bednáři a symbolických 2017 lahví požehnaného plzeňského ležáku bylo dnes vypraveno z plzeňského pivovaru na cestu do Vatikánu. Pilsner Urquell tak již posedmé obohatí atmosféru oficiálních oslav velikonočních svátků v srdci Říma. A protože o Velikonocích odlétají do Říma podle staré pověsti všechny zvony, putuje z Plzně do rukou papeže Františka také originální zvon, vyrobený pro tuto příležitost v tradiční rodinné zvonařské dílně na Slovensku. Starší obchodní sládek Václav Berka předá dar papeži osobně na generální audienci ve středu 19. dubna. Číst dále...
Vinaři se připravují na novou sezonu
Přípravy vinařů na novou sezonu už jsou v plném proudu, řez révy již mají za sebou, a právě finišují vázání révy. Letošní zima byla dle vinohradníků bez větších extrémů, přestože mají strach, že v nížinách mohla lokálně díky nízkým teplotám část révy zmrznout. Číst dále...
Dvě ocenění pro Primátor z Barcelony
Náchodský pivovar a především jeho svrchně kvašené pšeničné pivo PRIMÁTOR® Weizenbier slaví další úspěch za hranicemi naší země. Zlaté ocenění, letos již po třetí v řadě, získal na mezinárodní soutěži Barcelona Beer Challenge 2017. Druhé ocenění a bronzovou medaili, pak obdržel světlý ležák PRIMÁTOR® Premium. Degustační soutěž je součástí největšího pivního festivalu v Barceloně, kterého se letos zúčastnilo na 40.000 návštěvníků. Číst dále...
Právě probíhá Týden slovenské medoviny
Minulý týden jsem uskutečnil další exkurzi k našich východním medovinovým sousedům a přivezl jsem několik vydařených vzorků, které jsme tu v Praze ještě neměli. Kupříkladu jsem v jednom hlubokém sklepě poblíž Bratislavy koštoval z různých dubových sudů kvasící i zrající medové moky. Třeba velmi vznešené tóny měla medovina zrající v sudu po červeném víně. Netušil jsem, že se dá kombinovat medovina a čaj a že se tomu někdo v našich končinách věnuje. Číst dále...
Dne 31. března odešel z postu ředitele strakonického pivovaru Marek Pohanka
Marek Pohanka působil ve strakonickém pivovaru od roku 2009 jako ředitel obchodu a marketingu. V květnu 2015 převzal funkci ředitele společnosti. Za jeho působení ve funkci ředitele se ve spolupráci se sládkem pivovaru Dušanem Krankusem povedlo stabilizovat kvalitu piva, započít s dynamickou marketingovou strategií společnosti a nastartovat novou etapu pivovaru. Pod jeho vedením se podařilo společnost ekonomicky stabilizovat a vrátit hospodaření společnosti k zisku. Číst dále...
doblogoo zvítězilo v tendru R. Jelínka
Společnost RUDOLF JELÍNEK, tradiční a největší český výrobce ovocných destilátů, si vybrala agenturu pro realizaci svých aktivit v oblasti PR komunikace. Vítězem výběrového řízení se stala komunikační agentura doblogoo. Tendru, jehož cílem bylo najít dlouhodobého strategického partnera pro produktovou i korporátní komunikaci na českém trhu, se zúčastnilo sedm agentur. Číst dále...
Grilování bez piva? Nelze
Počasí přineslo teplé dny a s nimi posezení na zahrádkách. Atmosféru k příjemnému strávení času s přáteli či rodinou často doprovází grilování a zahradní stolování. K němu nesmí chybět pivo. To patří mezi oblíbené nápoje právě ke grilovaným pokrmům. Osvěží, doplní chuť jídla a podporuje trávení. Číst dále...
Nový slovenský cider Lišiak zo Sadu Sajder
Na slovenský trh so ciderom prichádza nová značka. Ponuku obohatí slovenský cider s „prefíkaným“ názvom Lišiak zo Sadu Sajder, ktorý sa od februára tohto roku vyrába v Hurbanove. Tento alkoholický nápoj je vyrobený kvasením prírodnej jablkovej šťavy a na trh prichádza v dvoch chuťových variantách typicky slovenského ovocia – jablko a hruška. Obe príchute sú od marca tohto roku dostupné v balení v tradičnej 0,5l sklenej vratnej fľaši a v obľúbenej plechovke s objemom 0,5l. Chuť Lišiaka zo sadu je vyladená preferenciám slovenských konzumentov a novinka Slovákom ponúka domácu kvalitu za dobrú cenu. Číst dále...
Aprílový žert s Paris Hilton byl z dílny SodaStream
Největší světová značka perlivé vody představila „NanoDrop" na podporu využívání vody z vodovodu a SodaStreamu pro zdravý pitný režim namísto plastových lahví a znečišťování prostředí. Číst dále...
Partnerství s Národním divadlem pokračuje
Společnost BOHEMIA SEKT zůstává další dva roky partnerem premiérových večerů v Národním divadle. Smlouvu o spolupráci ve čtvrtek 30. března podepsali v historické ředitelně Zlaté kapličky Jan Burian, ředitel Národního divadla, a ředitel společnosti BOHEMIA SEKT Ondřej Beránek. Číst dále...
Společnosti Asahi už patří bývalé pivovary SABMiller v Evropě
Koncem března se uzavřela transakce, v rámci které společnost Asahi koupila bývalé podniky SABMiller v Evropě. Konkrétně se jedná o podniky a značky v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rumunsku a dále související aktiva. Číst dále...
Úspěch našich vinařů na Finger Lakes International Wine Competition
Moravští vinaři pokračují v sezoně neuvěřitelných úspěchů na světových soutěžích Úctyhodných 74 medailí právě obdrželi během na benefičním soutěžním klání Finger Lakes International Wine Competition, které se konalo v Rochesteru, státě New York v USA. Charitativní soutěž je festivalem vína, lidskosti a solidarity. Každoročně je výtěžek věnován na pomoc dětem s onkologickými onemocněními. Číst dále...
Nejlepší Svijany letos točí v Praze U Rokytky, alespoň dle certifikace kvality
Celková čistota, teplota ve sklepě, způsob točení, chuť, vůně a čirost piva nebo správné mytí skla – to jsou jen některé z celkem 37 parametrů, v nichž musí být restaurační zařízení úspěšné, aby mohlo získat certifikát kvality Pivovaru Svijany. Certifikaci vybraných restaurací pivovar provádí pravidelně už od roku 2000. Osvědčení jim propůjčuje na dobu jednoho roku. V náročném hodnocení v rámci zatím posledního, sedmnáctého ročníku certifikace získala nejvyšší počet bodů pražská restaurace „U Rokytky“, která tak letos předstihla loňského premianta – liberecký „Radniční sklípek“. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama