Festival minipivovarů Hradě již příští víkend
V pátek 7. června a v sobotu 8. června proběhne již 12. ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě, který pořádá Českomoravský svaz minipivovarů (ČMSMP). Festivalu se bude letos účastnit 50 českých a moravských pivovarů a tři zahraniční pivovary, v nichž působí čeští sládci. Číst dále...
Bezové limonády Belvoir
Jaro se pomalu láme v léto a to znamená jediné – rozkvetlé bezy na každém kroku. A jak lépe si toto období vychutnat než s kvalitní limonádou značky Belvoir? Nechte se unést na vlně bezové chutě a dopřejte si v teplých letních dnech osvěžení s touto limonádou. Číst dále...
Při grilování pozor na suroviny
Grilování je mezi Čechy stále populárnější. Tučné vepřové maso či klobásy ale rozhodně nejsou vhodné potraviny pro ty, kteří mají vyšší hladinu cholesterolu či vyšším krevní tlak. Ti by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Číst dále...
Starobrno spouští Vymazlenou Hospodu
Pivovar Starobrno chce ještě více pomáhat svým hospodám v tom, aby dokázaly zvyšovat kvalitu piva. Představuje proto nového Quality Mastera Svatopluka Vrzalu, který nastavuje pravidla kvality, školí obchodní tým a připravuje aktivity, které mají hospody pozitivně motivovat. Spouští také projekt Vymazlená Hospoda. Číst dále...
Úspěch moravských řemeslných ovocných likérů v San Franciscu
Přírodní řemeslné ovocné likéry s jemným nádechem mandlí Ratafia Almond Spirit, vyráběné malou rodinnou firmou manželů Kleinerových z moravského Žešova u Prostějova, opět zabodovaly v jedné z nejvlivnějších a nejuznávanějších mezinárodních soutěží hodnotících lihoviny – San Francisco World Spirits Competition (SFWSC), která se každoročně koná v americkém San Franciscu v Kalifornii. V letošním ročníku této renomované soutěže obhájil jejich višňo-mandlový likér ,,VIŠNIČKA’’ opakovaně ocenění Double Gold a 97 bodové skóre, čímž si upevnil své místo mezi nejlepšími ovocnými likéry na světě. Zároveň byl nominován mezi 5 nejlepších vítězů ocenění Double Gold ze všech 5 500 vzorků lihovin přihlášených z celého světa. Dostat se do seznamu finalistů pro cenu Best of Awards, která bude vyhlášena v říjnu, je pro každou značku vrcholným úspěchem. Číst dále...
Čertovská tyčinka od Čejky
Kdo by odolal lákavé vůni sušené klobásy? A když je tato lahůdka od Řeznictví Čejka, je to zážitek, který posune vaše chuťové buňky na zcela novou úroveň. Čertovská tyčinka, vyrobená z vybraných částí vepřového a hovězího masa českého původu, je neodolatelným společníkem pro každou příležitost. Číst dále...
Kofola vyzývá k vzájemnému dotýkání
Poté, co Kofola začala inspirovat páry k tomu, aby spolu trávily více času a pečovaly tak o svou lásku, se letos zaměřila na dotyky. I ty jsou totiž podle odborníků nesmírně důležité pro utužování vzájemných vztahů! Tisíce dotyků věnujeme v průměru každý den mobilům místo toho, abychom objetím nebo polibkem potěšili milovanou osobu. A právě to chce originální československá značka změnit. Číst dále...
Čtyři nové letní koktejly od Stocku
K létu neodmyslitelně patří cestování a zábava, proto jsou všechny 4 nové osvěžující drinky od společnosti Stock připraveny v plechovkách, díky kterým si je můžete vychutnat kdykoliv a kdekoliv. Letošní léto se ponese ve znamení osvěžení s Fernet Oranza Spritz, Republica Ginger & Lime, Amundsen Mule a Millhills Gin & Tonic Strawberry – nejlépe chutnají vychlazené a každý z nich nabízí jedinečný chuťový zážitek v přesně namíchaném poměru. Ať už grilujete s přáteli, lenošíte na pláži nebo pořádáte zahradní párty, vyzkoušejte chuť nových koktejlů společnosti Stock. Na léto jsme ready, stačí si vybrat svého favorita. Číst dále...
Hell Energy otevírá továrnu na nápoje a plechovky
Maďarská společnost HELL ENERGY, která se primárně věnuje výrobě oblíbených energetických nápojů a ledových káv, nepřestává překvapovat svými inovacemi. Dosud všechny své výrobky prodávala v udržitelných hliníkových plechovkách, aby pomáhala šetřit životní prostředí. Teď se rozhodla svou výrobu ještě více expandovat, a potvrdit tak svou pozici lídra na trzích deseti zemí. Číst dále...
České finále prestižní barmanské soutěže
Největší barmanská událost roku, finále prestižní soutěže Diageo Reserve World Class pořádané společností STOCK Plzeň-Božkov má svého vítěze. Jubilejní 10. ročník ovládl svým barmanským uměním František Dandáš, který tak bude mít možnost reprezentovat Českou republiku na světovém klání v Šanghaji. Vítěz rovněž obdržel originální cenu vytvořenou designérem Janem Plecháčem. Číst dále...
Léto v Costa Coffee
Přichází léto a s ním i vlna nových chutí v Costa Coffee! Připravte se na osvěžující závan tropů s novou kávou s pomerančem a kokosovým nápojem, nebo se nechte unést ledovým cold brew s tonikem a malinovým sirupem, který vám připomene hořkou čokoládu s malinami. A to není vše – čeká na vás celá řada ledově svěžích nápojů. Když vám léto položí otázku, co si přejete, neváhejte a řekněte: „Prosím, ledové osvěžení od Costa Coffee!“ Vychutnejte si letní měsíce plné slunce a ledu a kávy. Číst dále...
Pink Boots Collaboration Brew Day 2024
V České republice se 8. března již počtvrté odehrála celosvětová akce Pink Boots Collaboration Brew Day. Ke společnému cíli, tedy uvařit speciální pivo na podporu všech žen, především ale žen či nebinárních osob pracujících v pivovarnictví a v alkoholovém průmyslu obecně, se letos připojuje rekordní počet celkem 15 pivovarů a několik domovarníků. Číst dále...
Italské likéry Fratelli Branca
Na českém trhu jsou konečně k dostání dvě z ikon italského likérového umění od značky Fratelli Branca. Jsou to Fernet Branca a Brancamenta, které můžete nyní ochutnat i vy. Číst dále...
Nová zrnková káva Starbucks
Společnost Starbucks rozšířila síť poboček o kavárnu na Pražském hradě. Jedinečný kávový zážitek si zákazníci mohou vychutnat v srdci památky UNESCO s více než tisíciletou historií. A my jsme si dnes toto krásné a jedinečné místo užili v rámci tastingu letních novinek. Číst dále...
Teekanne Eistee
Zvlášť v horkých letních měsících je potřeba poctivě dodržovat pitný režim. Zpříjemněte si tuto „povinnost“ a nebojte se do své rutiny zařadit ani ledové čaje. Vybírejte však takové, které jsou bez přídavku cukrů a s co nejčistším složením – jako například TEEKANNE Eistee, které jsou 100% přírodní, tvořené pouze čajovým nálevem, ovocnými složkami a přírodním aroma. Jsou dostupné ve třech příchutích – Lemon, Peach nebo Pomegranate & Peach – a díky praktickému balení o objemu 0,5 litru si je můžete vychutnat nejen doma, ale například i na pikniku, u vody či na cestách. Číst dále...
Navrhněte novou etiketu pro Martins Barrel
Pokud se rádi necháváte vést svoji kreativitou, pak je soutěž od Martin's Barrel přesně pro vás. Navrhněte novou etiketu speciální limitované edice a zvěčněte tak své umělecké dílo na lahvi whisky. Přihlásit se můžete do konce července. Číst dále...
Starobrno otevře letos třikrát své brány
Po loňské úspěšné premiéře konceptu Zažij pivovar jinak čekají návštěvníky i v tomto roce celkem tři pivní slavnosti. Uskuteční se vždy o sobotách: 25. května, 22. června a 14. září. Nejbližší květnová akce se bude konat ve spodní části pivovaru se vstupem z ulice Hlinky. Vstup je volný, začátek je v 16:00 hodin. Číst dále...
Bio Vysočina z Biofarmy Pod Hájkem
Bio Vysočina pod značkou Krkonošské hovězí, kterou již dlouhá léta vyrábí Biofarma Pod Hájkem, pochází výhradně z lokálních surovin a toho nejkvalitnějšího hovězího bio masa. Krkonošská delikatesa s bohatou chutí a máslovou konzistencí báječně doplní vaše večerní posezení u vína i lahodných sýrů. Nezklame vás však ani samotná či tradičně s křupavým chlebem, okurkou a hořčicí. Číst dále...
Greenall’s v papírové lahvi
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí. Číst dále...
Babiččina volba: Chřest s parmazánovou krustou a zastřeným vejcem
Tak jednoduchý, a zároveň tak chutný. Tak zdravý, a zároveň tak lahodný. Ano, hádáte správně, řeč je tu o chřestu! Pokud jeho křupavé stonky vábí vaše chuťové pohárky, měli byste si pospíšit. Jeho sezóna totiž nepatří k nejdelším – trvá pouze od konce dubna do června. Že nevíte, jak tuto ojedinělou jarní zeleninu připravit? Nezoufejte. Máme tu pro vás tip na chutný blanšírovaný chřest s parmazánovou krustou! A jako v pětihvězdičkovém hotelu jej můžete doplnit zastřeným vejcem. Navíc až si tuto pochutinu hodnou nejedné michelinské hvězdy doma připravíte, garantujeme vám, že letos nekupujete chřest naposledy! Navíc díky vysokému obsahu vody je chřest nízkokalorickou zeleninou. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama