Nejlepší řezač vinné révy je znám
Vinařské Mistrovství ČR v řezu révy vinné pořádané letos ve Velkých Bílovicích již zná své vítěze. Nejlepší řezačem je vinař ze slovenského vinařství Pomfy, Michal Fraňo, který se soutěže zúčastnil již počtvrté. Nejúspěšnější řezačkou mezi ženami se stala Lubica Suská ze ZD Němčičky. V kategorii Junior své řezačské schopnosti nejlépe prokázal Petr Bohun z Dolních Bojanovic. 19. ročník oblíbené akce pořádal Svaz vinařů České republiky ve spolupráci se společností BS Vinařské potřeby. Číst dále...
Prazdroj loni navštívilo skoro 600 tisíc turistů
Do Plzeňského Prazdroje v loňském roce zavítalo bezmála 600 tisíc lidí, o téměř 14 % víc než v předchozím roce. Zájem návštěvníků vzrostl nejen o prohlídkové trasy, zážitkové programy a kulturní akce přímo v areálu pivovaru, ale také o prohlídky Pivovarského muzea a plzeňského historického podzemí, které se nachází v centru Plzně. Na letošní rok pivovar chystá novou prohlídku v rámci Industry Open i tradiční kulturní akce. Číst dále...
Superpotraviny
Všichni chceme být zdraví. V dnešní době, kdy se čím dál více lidí snaží dodržovat zdravý životní styl, se termín „superpotraviny“ stal synonymem pro vysoce nutričně hodnotné potraviny, které mohou svým konzumentům poskytnout kýžené zdravotní benefity. Podívejte se na příklady, jaké potraviny do této kategorie spadají a jak mohou prospět našemu zdraví. Číst dále...
Babiččina volba: Jarní quiche s brokolicí
Kalendář hlásí únor, ale venkovní teploty jsou již jarní. Díky tomu se příroda začíná pomalu předčasně probouzet ze zimního spánku a přináší s sebou příval zářivých barev a chutí, které probouzejí naše smysly. Připravte se na příchod jara s lahodným kulinářským výtvorem a oslavte symbolicky vzácný výskyt 29. února a s ním jeden den inspirace navíc. Quiche s brokolicí totiž harmonicky spojuje obě roční období a díky přestupnému roku máme o jeden den více času se na pořádné jarní bujení připravit. Křehké těsto a svěží chuť brokolice se skvěle mísí s výraznou chutí modrého sýra a vytváří tak kontrast chutí, který zaujme i náročnější kuchaře. Tak s chutí do toho! Číst dále...
Vinea slaví 50. výročí
Oblíbený hroznový nápoj Vinea vznikl už roku 1974. A i po padesáti letech patří díky své originální receptuře mezi přední sycené ovocné limonády na trhu. U příležitosti svého výročí se Vinea letos představí v novém minimalistickém designu. Číst dále...
Jaký vybrat ten správný chléb?
Máte rádi chléb, ale občas v obchodě nerozhodně tápete, který ze široké nabídky různých druhů vybrat? Přečtěte si o základním rozdělení tohoto oblíbeného pečiva a vyberte si přesně ten chléb, který vám chutná nebo se hodí k vašim cílům. Číst dále...
Piper-Heidsieck získal loni významná ocenění
Oblíbený šampaňský dům Piper-Heidsieck měl v roce 2023 úspěšnou sezónu. Nasbíral mnoho ocenění a potvrdil tak svoji silnou pozici na trhu šumivých vín. Vyzkoušíte některé z oceněných šampaňských? Číst dále...
Ležák Proud s nižším obsahem alkoholu
Plzeňský Prazdroj reaguje na měnící se preference mladé dospělé generace a uvádí na trh moderní český ležák s lehkou chutí, nižší hořkostí i obsahem alkoholu. Nový ležák Proud si mohou spotřebitelé vychutnat ze stylových průhledných třetinkových lahví nebo také čepovaný ve vybraných podnicích. Číst dále...
Česká vína na Prowein 2024
Loňský návrat vín České republiky na nejdůležitější světový vinařský veletrh PROWEIN se setkal s úspěchem ze strany zúčastněných vinařů i zahraničních sommelierů a obchodníků. Pod vedením Národního vinařského centra a za podpory Vinařského fondu se tak i letos ve dnech 10.–12. března vydá do německého Düsseldorfu celkem 14 českých a moravských vinařství s více než 80 víny. Číst dále...
DrWitt má novou tvář svých nápojů
Jeden z nejlepších světových lezců Adam Ondra se stává tváří nápojů DrWitt. Značka společnosti Maspex se zaměřuje na vitaminové minerální vody určené pro aktivní lidi a sportovce. Číst dále...
Radegast Ratar s novou recepturou
Pivovar Radegast uvádí na trh Ratar s vylepšenou recepturou. V restauracích i obchodech je nově k dostání jako hořký ležák,
který v nezávislém testování svou chutí výrazně předčil původní „desítkovou“ verzi. Číst dále...
Kombucha jako nápoj nesmrtelnosti
Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Číst dále...
Výsledky Kofoly za rok 2023
Skupina Kofola zveřejnila předběžné výsledky roku 2023 a potvrdila dosažení horní hranice avizovaného cíle EBITDA, resp. 1,25 mld. korun. Tržby Kofole vyrostly o 10 % oproti loňskému roku a dosáhly 8,69 mld. korun. Číst dále...
Starbucks Guatemala Casi Cielo
Nová zrnková káva Starbucks Single - Origin Guatemala Casi Cielo™ obhajuje svou chutí titul „téměř nebeská" již více než deset let. Pochází z vysokohorské vulkanické oblasti Antigua a patří mezi nejoblíbenější kávová zrna ve Starbucks. Okouzlí vás svou květinovou vůní a citrusovými tóny v kombinaci s tmavým kakaem. Čirý, hladký a neodolatelně vyvážený šálek této kávy rozhodně zpříjemní chladné dny. Zkuste ho zkombinovat se svěžími citrusy, sýrem nebo ořechy. Číst dále...
Pivovary CZ Group měly loni nejvyšší výstav za posledních 15 let
Rok 2023 byl pro Pivovary CZ Group, které sdružují značky Zubr, Holba a Litovel, velmi úspěšný. Potvrzuje to celkový výstav piva, který v roce 2023 dosáhl 826 000 hektolitrů. V půllitrech je to více než 165 milionů půllitrů piva. Na celkovém výstavu se více než třetinou podílel export, který v roce 2023 vytvořil svůj absolutní rekord v historii společnosti. Číst dále...
dTest: Tavené sýry
V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase měnila, a přestože vlna největšího zájmu o ně již zřejmě opadla, někteří na ně stále nedají dopustit – podle statistiků zkonzumuje každý z nás průměrně více než dva kilogramy těchto mléčných výrobků ročně. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře více než dvě desítky vzorků tavených sýrů, aby zjistil, jak jsou na tom s obsahem žádoucích i nežádoucích látek. Některé pochybnosti týkající se těchto sýrů totiž stále přetrvávají. Číst dále...
Babiččina volba: Metrový dort
Kalendář naznačuje svátek sv. Valentýna, srdce chvějí očekáváním a ve vzduchu se vznáší romantika. Rok se s rokem sešel a nastal opět čas plný lásky a náklonnosti. Není třeba velkých gest ani darů, ty nejkrásnější dárky jsou ty vlastnoručně vyrobené, protože jsou od srdce. Udělejte radost lidem, na kterých vám záleží a oslavte tento den lahodným symbolem sladkosti a požitkářství – metrovým dortem. Vrstvy naskládané do výšky se sametovou náplní a sladkou čokoládovou polevou zajisté okouzlí smysly každého milovníka cukrovinek. Nechte se pohltit symfonií sladkostí a ukažte svým milovaným, že péct dokáže každý a podělte se s nimi o svůj vlastní s láskou upečený výtvor. Číst dále...
Dvacetiletý rum Ron Santiago de Cuba
Oblíbený Ron Santiago de Cuba uvádí na trh svůj exkluzivní 20letý rum Extra A?ejo, který je výsledkem výběru pouze z malého množství sudů v jedné z nejstarších výroben na Kubě. Ochutnejte sami a dopřejte si exkluzivní zážitek, který vám vykouzlí úsměv na rtech. Pro ČR bylo uvolněno pouze 180 lahví. Číst dále...
V dubnu na vepřové hody do Popovic
Jedinečnou příležitost zažít autentickou atmosféru, vůně a chutě tradiční zábavy našich předků nabídnou Vepřové hody v pivovaru Velké Popovice. Třináctý ročník oblíbené akce se koná v sobotu 20. dubna od 10 do 16 hodin. Číst dále...
Co chystá Pivovar Ferdinand pro rok 2024?
Pivo na počest jara. To je zelená jedenáctka od Pivovaru Ferdinand, kterou letos poprvé nabídne svým zákazníkům. V novém roce uspořádá i celou řadu kulturních akcí, například 25. května na pivovarském dvoře zahraje kapela Prago Union. Na zářijových pivovarských slavnostech benešovský pivovar zase představí novou várku Vídeňského ležáku. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama