Ředitel Mattoni 1873 povede Evropskou asociaci výrobců minerálních vod
Alessandro Pasquale, generální ředitel a majitel firmy Mattoni 1873, byl zvolen prezidentem Evropské asociace výrobců minerálních vod (Natural Mineral Waters Europe, NMWE) se sídlem v Bruselu. Asociace se zaměřuje na ochranu a propagaci přírodních minerálních a pramenitých vod v Evropě. V posledních letech zároveň klade stále větší důraz na udržitelnost podle principů cirkulární ekonomiky. Číst dále...
Naši vinaři úspěšní na Slovensku
U našich nejbližších východních sousedů se moravským a českým vínům tradičně velmi daří. Z již 27. ročníku mezinárodní soutěže vín Muvina Prešov si odvážejí 2 tituly šampiona, 1 velkou zlatou a 48 zlatých medailí. Stali se tak druhou nejúspěšnější zemí v počtu ocenění hned za domácím Slovenskem. Účast našich vín finančně podpořil Vinařský fond a organizačně ji zajišťovalo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Italské pivo Peroni Nastro Azzurro
Milovníci italské gastronomie mají důvod k radosti: oblíbené italské pivo, osvěžující ležák Peroni Nastro Azzurro, vstupuje na náš trh. Slibuje spojení pivního zážitku s typickým životním stylem La Dolce Vita a přátelskou atmosférou. Ve vybraných obchodech a restauracích se pivo objeví v průběhu června. Číst dále...
Cava na ledu
Oblíbená cava Anna de Codorníu přichází ve své ledově krásné variantě. Užijte si ji v horkém počasí a dopřejte si sklenku exkluzivního bublinkového ochlazení v podobě Anna Ice Edition Semi Seco. Číst dále...
Aňa Geislerová, ambasadorka Metaxy
Řecká značka Metaxa letos v březnu představila novou kampaň s podtitulem Zažij nečekané. Pro podporu komunikace na sociálních sítích si značka vybrala ambasadorku Aňu Geislerovou. Herečka pro tento unikátní nápoj nafotila sérii tematických snímků, které během následujících šesti měsíců uveřejní na svém populárním instagramovém účtu @geislerka. Číst dále...
Radegast má rekordně nízkou spotřebu vody
Pivovar Radegast na „vodních vavřínech“ neusnul a dokázal opět snížit spotřebu vody při výrobě piva. V roce 2021 potřeboval jen 1,2 litru vody na jeden půllitr piva Radegast. Jde o nejlepší výsledek v jeho pivovarské historii. Letos nošovický pivovar chystá další optimalizační projekt vedoucí k šetření s vodou na plechovkové lince. Číst dále...
Božkovské léto
Venkovní teploty pomalu šplhají nahoru, a to znamená jediné – léto je tady! Pokud stále nemáte představu o tom, jak naložit s následujícími měsíci, nechte se inspirovat některým z našich Božanských doporučení a obohaťte se o nezapomenutelné zážitky! Ať už si vyberete čas strávený u vody, v přírodě nebo ve víru festivalové atmosféry, Božkov vám do něj navíc přileje notnou dávku zábavy. Číst dále...
Moravský tramín nejlepším suchým bílým vínem ve Štrasburku
Suchá bílá vína patří na všech světových soutěžích mezi nejsledovanější a panuje mezi nimi také nejvyšší konkurence. Nejinak tomu bylo i letos ve Francii, kde právě proběhl další ročník prestižní soutěže Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg. Zlatou medaili a titul šampiona v této kategorii zde získala společnost Davinus za svůj Tramín červený, pozdní sběr 2020. Celkem si zde letos moravští vinaři vysloužili 9 zlatých a 14 stříbrných medailí. Účast našich vinařů proběhla za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra. Číst dále...
Cidery od F.H. Prager i v nealko provedení
Dva roky poté, co značka F.H. Prager přešla do inkubátoru nápojářské společnosti Kofola, dochází k celkovému rebrandingu, přenastavení prodejní a rozvojové strategie a k rozšíření portfolia o nealkoholický cider. Ten si už dokázal získat evropskou ciderovou komunitu, která mu udělila bronz na mezinárodní soutěži International Cider Challenge. Číst dále...
Devět vítězství z Oenofora
Dvoudenní hodnocení vín v novém Centru Louka ve Znojmě určilo výsledky 16. ročníku Oenoforum 2022 – Czech International Wine Competition. Nejlepším mladým vínem se stal moravský Sauvignon a k tomu moravská a česká vína přidala ještě 8 vítězů kategorií. Další dva Championi pak putují na Slovensko a jeden do Bulharska. Oenoforum je pořádáno Svazem vinařů ČR jako největší a jediná mezinárodní soutěž vín v České republice pod patronátem OIV – Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví Číst dále...
Třiatřicáté Slavnosti svijanského piva
Tradičním Slavnostem svijanského piva, nejstarším a jedněm z největších pivních slavností v republice, včera na jejich třiatřicátém ročníku přálo počasí. V areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě se v příjemné letní atmosféře těšily z hudby různých žánrů, bohaté nabídky jídla a atrakcí a samozřejmě také skvělého piva zhruba čtyři tisíce návštěvníků z celé republiky. Číst dále...
Thomas Henry vítězem soutěže Tonic & Mixer Masters
Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters. Číst dále...
Stock má nové míchané drinky
Společnost STOCK Plzeň-Božkov, jednička na trhu s alkoholickými nápoji, spouští prodej čtyř nových míchaných drinků v praktickém balení moderních „READY-TO-DRINK“ plechovek. Reaguje tak nejen na vzrůstající poptávku ze strany spotřebitelů po předem namíchaných drincích v plechovkách, ale také na nejnovější trendy v oblasti alkoholu i tuzemské preference. Číst dále...
Jakou hodnotu má Budvar?
Když jde do tuhého, začínají se rozprodávat i rodinné šperky. Česko podobnou situaci již několikrát zažilo a nyní se opět ve veřejné diskuzi začíná skloňovat jméno Budějovického Budvaru, jediného pivovaru v rukou státu. Jenže zrovna v jeho případě není prodej tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. V cestě smysluplné privatizaci totiž stojí spory o ochrannou známku, které vytváří podstatnou část aktuální hodnoty pivovaru Číst dále...
Nejlepší domovarník uvaří pivo v Prazdroji
Obliba domácího vaření piva v Česku a na Slovensku roste. Letos je to ale poprvé, co bude mít jeden z domovarníků jedinečnou možnost uvařit si pivo dle svého receptu ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem. Vítězem soutěže, kterou pořádal Cech domácích pivovarníků spolu s plzeňským pivovarem, se stal Martin Březa. Své pivo uvaří jako podzimní speciál programu Volba sládků. Pod názvem Vítěz ho pivní fajnšmekři budou moci během září ochutnat ve více než tisícovce podniků po celé republice. Číst dále...
Od zrnka až po půllitr
Energetická náročnost produkce piva se v Česku za poslední dekádu snížila o 25 %, jednotková spotřeba vody v pivovarech klesla téměř o pětinu. Pivovarský obor je na cestě k uhlíkové neutralitě. Unikátní výrobní proces českého piva se však musí dál vyrovnávat s dopady klimatické změny. Pro uchování jeho tradice potřebují pivovary a sladovny aktivní podporu a zohlednění jejich specifik při formulování zemědělské politiky a politiky životního prostředí v Česku. Číst dále...
Radler Grepivo bude prodávat Košík
První řemeslné ochucené pivo, které zároveň přijede zákazníkovi ledově vychlazené a připravené k okamžitému vypití. Online supermarket Košík.cz vstupuje se svou novinkou Grepivo do rychle rostoucího segmentu radlerů a ochucených piv s nízkým obsahem alkoholu. V rPETu nabídne verzi pro letní radovánky a novinku chce v létě zkusit otestovat i na čepu. Číst dále...
Oenoforum 2022 startuje vinařskou konferencí
Tuzemští i zahraniční degustátoři se sejdou v novém Centru Louka ve Znojmě, aby zde 24. a 25. června hodnotili špičková vína z celého světa a vybrali vítěze 16. ročníku prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition. Program odstartuje ale již o den dříve, kdy proběhnou přednášky předních odborníků ve vinařství na téma „Vývoj a perspektivy dvou světových odrůd révy vinné ve dvou blízkých regionech". Číst dále...
Prazdroj radí hospodám, jak nalákat zákazníky
Hospody musí o zákazníky čím dál tím víc bojovat. Podle dat Plzeňského Prazdroje se po koronavirové pandemii snížil počet hostů i četnost jejich návštěv, v posledních týdnech pak navíc lidem klesají reálné příjmy. Aby hosty nalákali, hledají hospodští cesty, jak vylepšit svou nabídku a změnit nebo restartovat své podnikání. Prazdroj jim proto nabízí unikátní systém rozvojových programů, který je založený na analýzách i poradenství a pomáhá ve všech hlavních oblastech jejich činnosti. Hospody, které jím projdou, hlásí růst tržeb i nové hosty. Číst dále...
Magister mění design a nově bude i s příchutí karamelu
Oblíbený výrobce nejen bylinných likérů, Magister, mění v letošním roce design celého svého portfolia. Odkazuje tím na dlouholetou tradici značky a zároveň dodává celému portfoliu modernější, atraktivnější a rozpoznatelnější vzhled. Kromě redesignu uvádí na trh zbrusu nový likér s karamelovou příchutí a reaguje tak na vzrůstající poptávku po ochucených likérech. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama