Na Degustační výstavě ochutnáte ta nejlepší česká vína
Jak vznikají výjimečná vína ve vinařských Čechách, tedy na Kutnohorsku, Mělnicku, Litoměřicku nebo v Praze, se můžete přesvědčit na největší degustaci českých vín. Degustační výstava vín, která se za vinařskou oblast Čechy zúčastnila naší nejvyšší Národní soutěže vín, proběhne v úterý 5. června od 11 do 18 hodin na Novoměstské radnici v Praze. Číst dále...
Prazdroj čepuje na jihu Moravy nejlépe Richard Máša
Nejlepší výčepní z celé jižní Moravy, Zlínska a Olomoucka se včera sešli v brněnské restauraci Plzeňský dvůr, aby se utkali o postup do celostátního kola soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Jejich znalosti a zkušenosti posoudila odborná porota v čele s Václavem Berkou, starším obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje. Čepování piva a další disciplíny nejlépe zvládl Richard Máša z brněnské restaurace Risto Pizza Pub Tusto. Společně s dalšími postupujícími se utká o vítězství na finálovém kole v Plzni 15. a 16. srpna. Číst dále...
Kozí sýr jako Regionální potravina
Regionální potravina je značka kvality, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí ve třinácti krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna. Číst dále...
Letní cool drinky
Teplé počasí vybízí k uspořádání party s přáteli, ať už na terase, zahradě či doma. Užijte si zábavu a oslňte všechny přítomné míchanými drinky. Co jedinec, to jiná nátura i chutě, tak se toho nebojte a namíchejte krutým řízkům něco ostřejšího, uhlazeným pohledným mužům něco jemnějšího a bavičům něco osvěžujícího. Inspirací vám může být limitovaná edice etiket rumu Captain Morgan Original Spiced Gold, které slibují zábavu do pozdních nočních hodin. Číst dále...
Degustační soutěž České pivo má za sebou první kolo
O hlavní ocenění v 18. ročníku degustační soutěže České pivo se letos uchází 74 značek piv od 23 pivovarů. Vítězové budou známi na Svatováclavské slavnosti 26. září. Odbornou soutěž České pivo vyhlašuje každoročně Český svaz pivovarů a sladoven již od roku 2001 ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským (VÚPS) v roli odborného garanta. Číst dále...
Přípitek pro dobrou věc na MFF Karlovy Vary
Nadační fond Kateřiny Sokolové AutTalk má velký důvod k radosti – na letošním 53. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary bude partnerem, na nějž se bude připíjet v Moët Summer Lounge baru. Každá zakoupená elegantní lahvička Moët Mini přinese fondu AutTalk počet korun odpovídající počtu ročníků MFF KV, tedy 53 Kč. Symbolicky prvního přípitku pro dobrou věc se 30. června při slavnostním otevření Moët Summer Lounge baru zhostí prezident festivalu Jiří Bartoška s modelkou a zakladatelkou nadačního fondu AutTalk Kateřinou Sokolovou. Číst dále...
Chuť slunné Itálie s Mattoni Cedrata
K létu v prosluněné středomořské Itálii patří tradiční a lahodná Cedrata – osvěžující nealkoholický nápoj s plnou chutí citrusů. A právě inspiraci v tomto osvěžení nalezla minerální voda Mattoni v nové perlivé příchuti Mattoni Cedrata. Číst dále...
V areálu Prazdroje rozkvetla mandala Birellu
Vítané zpestření pro návštěvníky plzeňského pivovaru připravil Birell. Přímo v areálu pivovaru postavil velkou mandalu a nabídl lidem možnost vyskládat ji květinami. Mnohým z nich přišla vhod také ochutnávka novinky z řady příchutí Birell Botanicals – Jablko se zázvorem a heřmánkem. Volba květinové mandaly je symbolická: vzniká totiž postupným skládáním květin, podobně jako Birell Botanicals, jehož chuť se rodí postupným přidáváním surovin. Číst dále...
Hugo klobása jako regionální potravina
Regionální potravina je ocenění, které pravidelně uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna. Číst dále...
Lžínská Slivovice jako Regionální potravina
Regionální potravina je značka kvality, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí ve třinácti krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna. Číst dále...
Pavol Kravec je nejlepším výčepním Prazdroje na severní Moravě
Nejlepší výčepní ze severu Moravy se včera sešli v ostravské restauraci Slezska P.U.O.R., aby se utkali o postup do celostátního kola soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Jejich znalosti a zkušenosti posoudila odborná porota v čele s Václavem Berkou, starším obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje. Čepování piva a další disciplíny nejlépe zvládl Pavol Kravec z pivnice Assen u Lupka a obhájil tak regionální prvenství z minulého roku. Společně s dalšími postupujícími se utká o vítězství na finálovém kole v Plzni 16. srpna. Číst dále...
Čeští vinaři získali v Londýně 19 medailí
Moravští a čeští vinaři uspěli na 34. ročníku mezinárodní prestižní soutěže International Wine Challenge (IWC) v Londýně. Celkem získali 6 stříbrných a 13 bronzových medailí. IWC je uznávána jako jedna z nejlépe hodnocených soutěží vín na světě, kde se všechna vína posuzují nejen anonymně, ale každé z nich ještě s důrazem na projev a ryzost jeho stylu, odrůdy či odrůd, místa původu a ročníku. Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu. Číst dále...
Piva pijeme méně! Proč?
V minulém měsíci se v tuzemských médiích objevily výsledky průzkumu Českého svazu pivovarů a sladoven ze kterých plyne, že spotřeba piva v Česku klesla loni meziročně o pět litrů na hlavu. Co je ale hlavním důvodem tohoto poklesu? Podle dat agentury NMS Market Research stojí za nižší spotřebou zdravější životní styl Čechů (28 %), rostoucí ceny piva (23 %), ale také například zákaz kouření v restauracích (17 %). Číst dále...
Filip Jančárek postoupil do světového finále soutěže Chivas Masters
Barmanská mixologická soutěž Chivas Masters zná svého lokálního vítěze. Stal se jím Filip Jančárek, jehož domovským podnikem je pražský The Banker’s Bar. Zkušený barman si porotu během finálového večera získal nejenom svou prezentací a mixologickými schopnostmi, ale také chutí svého vítězného koktejlu Royal Handshake s královskou tématikou spojenou s Karlem IV. Reprezentovat Českou republiku pojede český Chivas Master v červnu na světové finále do Velké Británie. To bude slavnostně zahájeno v palírně Strathisla ve Speyside, duchovním domově whisky Chivas Regal, a následně vyvrcholí 24. června v Londýně, v jednom z nejvíce rezonujících hlavních měst v mixologii na světě. Číst dále...
Výsledky soutěže Galicja Vitis Krakov 2018
Mezinárodního haličského konkurzu vín, který se letos odehrál ve dnech 17. - 18. května v polském Krakově, se zúčastnilo 412 vín z 10 zemí: Slovensko, Česká republika, Slovinsko, Moldávie, Maďarsko, Německo, Rakousko, Portugalsko, Gruzie a Polsko. Vína hodnotila pětice pětičlenných komisí, v nichž po dva dny zasedali degustátoři ze Slovenska, České republiky, Maďarska, Německa, Gruzie, Moldávie a Polska. Uděleno bylo 6 velkých zlatých a 121 zlatých medailí. Stříbrné medaile nebyly z důvodu restrikce celkového počtu ocenění uděleny. Číst dále...
Zálohujme?
V úterý 22. května 2018 proběhla v coworkingovém prostoru Opero v Praze první odborná konference určená pro odbornou i laickou veřejnost Zálohujme? s podtitulem Inspirace a zkušenosti se zálohovými systémy ze zahraničí. Jejím hlavním cílem bylo načerpat co nejvíce zkušeností se zálohovými systémy, které již teď úspěšně fungují v zahraničí. Konference se zúčastnili expertka na zavádění zálohových systémů na nápojové obaly v EU a zakladatelka organizace Reloop Platform Clarissa Morawski, ředitel společnosti řídící zálohový systém v Estonsku Rauno Raal, zástupkyně Evropské komise pro ČR Magdalena Frouzová, ředitelka INCIEN Soňa Jonášová a generální ředitel Karlovarských minerálních vod, a.s. Alessandro Pasquale. Na konferenci také zazněly první výsledky analýzy materiálového toku PET lahví a byl také představen nový ekodesign lahve Mattoni, která je vyrobená z 50 % z recyklovaného plastu. Číst dále...
Soutěž výčepních Pilsner Urquell Master Bartender již po třinácté
Sedm regionálních kol a téměř 250 výčepních – to je letošní ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Jejich znalosti a zkušenosti během nich posoudí odborná porota pod vedením staršího obchodního sládka Václava Berky. O prestižní soutěž je letos mezi výčepními tak velký zájem, že pro ně Pilsner Urquell přidal dvě kola navíc. První regionální kolo startuje dnes v Ostravě. Číst dále...
Barmanské soutěže s rumem Flor de Caña zná vítěze
V rámci Rumfestu by Barlife, který se konal v sobotu 19. května 2018 v pražských Žlutých lázních, proběhlo finále již třetího ročníku barmanské soutěže s rumy Flor de Caña, tentokrát ve stylu High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition. Netradiční pojetí barmanské soutěže má svého vítěze – Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur. Číst dále...
Staropražská kuchařka zve na exkurzi do gastronomie dávných časů
Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno zesnulého znalce historické kuchyně Viktora Faktora doplněné jedinečnými kolážemi Miroslava Huptycha. Kromě toho, jak připravit prastaré pokrmy, na kterých si kdysi pochutnávali nejen obyvatelé metropole, se čtenáři dozvědí řadu perliček o jídelních návycích v Čechách od středověku až po vznik republiky. Co rádi jedli Franz Kafka, Hugo Haas či Jaroslav Hašek? I takové informace se ve Staropražské kuchařce objevují. Číst dále...
Novinka na poli nealko piv: Birell bez lepku
Více než třicet procent spotřebitelů se snaží omezit příjem lepku, protože se pak cítí lépe. Právě jim – a dalším 400 tisícům lidí, kteří jej nemohou konzumovat, vychází vstříc na začátku letní sezóny značka Birell. Omezování příjmu lepku je celospolečenský trend – a proto také Birell rozšiřuje svou nabídku. Stejná chuť, jakou proslul klasický Birell, a nulový obsah lepku – takové jsou hlavní přednosti unikátní novinky, se kterou na trh přichází přední český výrobce nealkoholických piv. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama