Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Hugo klobása jako regionální potravina

24. květen 2018  České nápoje   komentáře (0)  1425 x

Regionální potravina je ocenění, které pravidelně uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna.

Hugo klobása jako regionální potravinaHugo klobása jako regionální potravina

Regionální potravina, ocenila recepturu na zlatou Hugo klobásu, která se po 11 let nezměnila

V roce 1997 řezník Martin Šustr vyhrál v tombole prase a světlo světa spatřily klobásy, následně pojmenované Hugo. Chuť vlastních uzenin testoval na rodině a přátelích, a protože jim chutnalo, a nasbíral potřebné zkušenosti, rozhodl se postavit na vlastní nohy a otevřel si pojízdnou prodejnu. Ta zajíždí do 23 obcí v Jihočeském kraji a potkat ji můžete i na farmářských trzích. Do soutěže Regionální potravina jsem se přihlásil, protože jsem byl hrdý na své uzeniny,“ říká Martin Šustr, řezník tělem i duší. Vítězství v soutěži a obdržení loga kvality na čtyři roky mu pomohlo s propagací. Vychutnejte si báječné Hugo klobásy i vy v poctivé zelňačce.

Poctivá zelňačka

  • 2 ks Hugo klobásy – Martin Šustr, vítěz Regionální potraviny v Jihočeském kraji v roce 2017
  • 1 ks větší cibule
  • mletá sladká paprika
  • hladká mouka
  • 2 l vody
  • 2 ks brambor
  • 500 g kyselého zelí
  • bobkový list
  • kmín
  • černý pepř
  • sůl
  • máslo

Hugo klobásu nakrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, papriku a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Přidáme vodu, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a kmín. Přidáme nakrájené brambory a nasekané zelí. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

Regionální potravina je ocenění, které již devátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou charakteristické rysy výrobků značky Regionální potravina.

Na webových stránkách Regionální potraviny www.regionalnipotravina.cz najdete seznam všech držitelů, produktů či regionálních receptů. V interaktivním kalendáři jsou zaznamenány akce a veletrhy pro spotřebitele i výrobce.

Zdroj: Tisková informace

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist