Pivovary Holba, Litovel a Zubr budou společně vystupovat pod hlavičkou Pivovary CZ Group
Pivovary Holba, Litovel a Zubr se od 1. října 2021 spojí do jedné akciové společnosti s názvem Pivovary CZ Group. Smyslem je zvýšení konkurenceschopnosti všech tří značek, posílení jejich postavení na trhu a optimalizace procesů především v oblasti logistiky a distribuce. Číst dále...
Semtex kupuje tým Brute
Český energetický nápoj SEMTEX tímto krokem potvrzuje svou komunikační strategii SEMTEX Republic. V ní totiž nejde o klasickou reklamu, ale o opravdovou podporu subkultur, ve kterých značka vidí svůj potenciál. A jednou z nich je samozřejmě i rychle rostoucí esport a gaming. Číst dále...
Absolutním šampionem Pivexu je Zubr Gradus
Zubr, Litovel a Holba patří dlouhodobě k nejoceňovanějším pivovarům na odborných degustačních soutěžích, ve kterých opakovaně potvrzují svoji kvalitu. Stalo se tak i na 29. ročníku soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2021 a 7. ročníku soutěže o Zlatý soudek PIVEX 2021. Celkem moravské pivovary získaly šest ocenění včetně příčky nejvyšší – absolutním vítězem soutěže se již počtvrté za sebou stal pivovar Zubr, když celkové loňské vítezství obájil ležák Zubr Gradus. Ten se zároveň stal vítězem kategorie světlých ležáků. Číst dále...
Vína z Mendelovy univerzity
Jediná vysoká škola, na které je možné studovat v tuzemsku vinařství, nabízí novinku. Zájemci o univerzitní víno z Lednice na jižní Moravě mohou svoje chuťové pohárky rozdělit do produktových řad Student, Doctor, Professor. Každá má kromě svého svébytného označení vlastní druh lahví a etikety. Kategorie Student, Doctor a Professor nabízí snadný výběr. Řada umožňuje i pomyslné putování světem vína a zároveň jeho hlubší poznávání, říká Radim Holešinský z Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty MENDELU. Číst dále...
Řemeslná pekárna Optimista v Pardubicích
V areálu Automatických mlýnů v Pardubicích se nachází řemeslná pekárna Romana Koblížka, která každý den od roku 2017 připravuje pro své zákazníky čerstvé pečivo. Roman byl původně deset let obchodním zástupcem firmy prodávající pekárenské technologie a navštívil tak bezmála každou pekárnu v Česku. Během cest po tuzemských pekárnách viděl, že převážná část pečiva se do našich obchodů vozí předpečená, což se mu nelíbilo. Číst dále...
Radegast má novou varnu a zvýšil tak kapacitu o 20%
Pivovar Radegast rozšířil výrobní kapacitu o pětinu na více než 72 000 hektolitrů piva týdně. Čtvrtmiliardová investice zahrnovala stavbu nové varny, pořízení čtyř dalších kvasných tanků a nový sladinový filtr, který nošovický pivovar používá jako jediný v Česku. Číst dále...
Ovocný sorbet s chutí Rotkäppchen Rosé Sec
Je lehký a méně kalorický než smetanová zmrzlina. Šťavnatý, osvěžující, chladivý. Přesně takový je sorbet. Nastartujte se jeho lahodnou chutí do léta. Sorbet je sladké kulinářské kouzlo s množstvím různých chutí. Vyrábí se hlavně z ovoce, vody a z cukru, ale může se do něj přidat i sekt nebo likér. Trochu nezvykle se při slavnostních příležitostech při pohoštění nepodává na závěr jako dezert, ale mezi jídly, po předkrmu a polévce. A důvod? Dobrý sorbet napomůže trávení a chuťové buňky připraví na další jídlo. Číst dále...
Svijany budou mít nové etikety
Letošní léto je v českém rodinném Pivovaru Svijany ve znamení změn. Jednou z nich jsou nové etikety lahvového piva a vzhled plechovek z dílny grafika Jakuba Růžičky. Nové, přehlednější a graficky čistší etikety budou dosavadní etikety nahrazovat postupně. Jako první se výměny ještě během léta dočká Svijanský Máz. Stejně tak budou postupně nahrazovány novými obaly oblíbená nepasterovaná svijanská piva v plechovkách. Číst dále...
Prosecco Mionetto u nás odstartovalo novou globální kampaň
Mionetto, jedna z celosvětově nejoblíbenějších značek Prosecca, představuje novou globální kampaň. Hlavním motivem je přenesení se se sklenkou Mionetta do Valdobbiadene, kraje, kde Mionetto vzniká. Celosvětová kampaň má premiéru v České republice, její spuštění na ostatních trzích bude následovat. Svým rozsahem jde o největší podporu Mionetta, která u nás byla kdy realizována. Prosecco se mezi českými spotřebiteli těší velké popularitě, již několik let poptávka po něm strmě stoupá. Jeho hlavní sezónou je jednoznačně léto. To dokazují i statistiky zdejších prodejů Prosecca Mionetto. Číst dále...
Prazdroji loni klesl zisk o pětinu
Dlouhodobé uzavření pivnic v důsledku koronavirové krize a s tím spojené nižší prodeje piv se promítly do hospodářských výsledků Plzeňského Prazdroje za loňský rok. Číst dále...
Mucha Sekt Nealko se stal Volbou spotřebitelů 2021
Čeští spotřebitelé zvolili Mucha Sekt Nealko Nejlepší novinkou roku 2021. Špičkové produkty Mucha Sekt inspirované tvorbou Alfonse Muchy tak sklízí úspěchy nejen v zahraničí, ale i na domácí půdě. Volba spotřebitelů - Nejlepší novinka oceňuje inovace na českém trhu už 20 let. Číst dále...
Otevření nového Bernard Pubu v Chomutově se zdrželo o půl roku
„Majitel areálu Hřebíkárna je fanouškem našeho piva, srdcař. O otevření Bernard Pubu jsme se bavili už před dvěma lety, loni v létě v době uvolněných protiepidemických opatření se začalo na nové hospodě pracovat, kolem Vánoc bylo hotovo. To jsme netušili, že naplno otevřeme až za další půlrok,“ má hořké vzpomínky na uplynulé měsíce obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Šípek. Číst dále...
Vyrazte za vínem na hrady a zámky
Celá Česká republika je velmi bohatá na hrady a zámky. Nejenom jejich počtem, ale i zájmem o ně ze strany turistů a výletníků se řadíme na přední příčky Evropy. Podobné je to pak s vínem, kde neustále roste zájem o vinařskou turistiku. Tyto cíle se nejen na jižní Moravě dokonale doplňují. Potom, co absolvujete prohlídku historického zámku, si zajdete kousek dál na skleničku dobrého moravského nebo českého vína od místního vinaře. Co může být krásnějšího? Číst dále...
Nejlépe Vám Prazdroj načepuje Tomáš Krčmář
Vítězem soutěže, kterou pro nejlepší výčepní každoročně pořádá Plzeňský Prazdroj, se stal Tomáš Krčmář z pražské restaurace Lokál Hamburk. Po roční pauze spojené s omezením provozu hospod a restaurací se tak s jejich otevřením vrací i soutěž Pilsner Urquell Master Bartender. O titulu nejlepšího výčepního za rok 2020 se v rámci odloženého finále rozhodovalo 16. a 17. června v plzeňském pivovaru. Výčepní legendou se stal Václav Bašta z restaurace U zlatého tygra a novým členem exkluzivního klubu Honorary Connoisseur fyzioterapeut profesor Pavel Kolář. Číst dále...
Volbu spotřebitelů v kategorii vín ovládly ledové bublinky ze Starého Plzence
4 000 spotřebitelů po roce opět rozhodlo o nejlepších produktech, které se nově objevily na našem trhu. Prestižní anketa Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka měla letos již jednadvacáté pokračování. Kategorii vín znovu ovládly ledové bublinky ze Starého Plzence – přízeň spotřebitelů získal Bohemia Sekt ICE 200 ml. Číst dále...
Začátek léta ve znamení bublinek
Máloco se hodí k horkému letnímu dni tak dobře jako výborné šumivé víno. A málokdo vám umí nabídnout víno tak prémiové kvality jako Premier Wines & Spirits. V jejich speciálním balíčku šumivých vín si přijde na své každý milovník bublinkového osvěžení. Číst dále...
Den otců s Cold Brew od Starbucks
Všichni víme, že druhá májová neděle patří Dni matek. Často však zapomínáme, že se od roku 1910 slaví i Den otců, a to vždy třetí neděli v červnu. Poděkovat svému otci v tento sváteční okamžik můžete jednoduše pozváním na kávu, například na tmavé a chuťově výrazné Cold Brew, Cold Brew Tonic a Nitro Cappuccino ve vybraných kavárnách Starbucks.* Číst dále...
Ledová socha boha Radegasta
Jak lépe zadržovat vodu a vracet ji zpět do krajiny? Do boje o vodu v Beskydech vstoupila ledová socha. Má podobu boha Radegasta
a postupným roztáním podpoří vznik další tůně pod Pustevnami. Radegastovy tůně v beskydské lokalitě Pod Juráškou založily Pivovar Radegast a nezisková organizace ČSOP Salamandr. Číst dále...
Mezi nejlepší ryzlinky světa patří moravské víno
Na největší mezinárodní soutěži ryzlinků na světě Best of Riesling 2021, konané pravidelně v jejich kolébce Německu, dosáhlo na skvělé třetí místo v nejprestižnější kategorii suchých Ryzlinků BV vinařství z moravských Ratíškovic s Ryzlinkem rýnským 2015, pozdní sběr. Takto vysoké ocenění v silné světové konkurenci získalo víno z České republiky vůbec poprvé. Číst dále...
Přijďte ochutnat pivo Kalich z Litoměřic
Letošní turistickou sezónu zahájí město Litoměřice ve čtvrtek 24. června obnovením tradice výroby piva v litoměřickém pivovaru. Zároveň s tím bude zpřístupněna nová expozice o historii pivovarnictví a prvně vystaveno poselství našich předků vyňaté z kopule vyhlídkové věže Kalich. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama