Pivovarské slavnosti Holba již 4. září
Ryzí pivo z hor, bohatý program, oblíbené pivní soutěže a jedinečná kulisa Jeseníků – to jsou letos již 17. Pivovarské slavnosti v Hanušovicích, které tradičně pořádá pivovar HOLBA. Akce se uskuteční v sobotu 4. září 2021 od 11:00. Na místě budete moci ochutnat veškerý sortiment pivovaru letos poprvé v čele s tankovým Keprníkem! Také vás čekají koncerty kapel Slza, UDG nebo Dalibora Jandy. Číst dále...
Oslavili jste Mezinárodní den piva osvěžujícími koktejly?
První srpnový pátek se po celém světě slaví Mezinárodní den piva. Bez piva by pro mnohé z nás nebylo léto, stejně tak bez koktejlů. Nebojte se tyto dvě tradice spojit a namíchejte si na oslavu drinky, které Pivovar Litovel připravil společně se studenty Střední odborné školy Litovel. Číst dále...
Mattoni 1873 bude mít distribuci nápojů PepsiCo i v Rakousku
Od ledna 2022 se Mattoni 1873 stane výhradním výrobcem a distributorem nealkoholických nápojů PepsiCo v Rakousku. Ve stejné roli skupina již několik let úspěšně působí v Česku, Slovensku, Maďarsku a Bulharsku. Mattoni 1873 tak potvrzuje svou pozici největšího výrobce a distributora nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Číst dále...
Zavedení daně z tichého vína by přineslo do státní kasy 1,8 miliardy
Spotřební daně z alkoholu v České republice nerespektují cíle, které mají plnit, mimo jiné omezovat spotřebu za účelem snížení společenských nákladů na veřejné zdravotnictví. To se markantně ukazuje například u tichého vína, které je v současnosti od spotřební daně osvobozeno. Vyplývá to ze studie CEVRO Institutu. Autoři studie doporučují revizi stávajícího nastavení, zejména pak zavedení spotřební daně na tiché víno. Doporučují zvýšit základní sazbu spotřební daně u tichého vína z 0 Kč na úroveň vína šumivého, tedy 2340 Kč/ hl. Stát by tak mohl vybrat o 1,8 mld. Kč více. Spotřební daně tvoří přibližně 12 % celkových příjmů státního rozpočtu. Číst dále...
Novinky od Greenall’s
Greenall’s patří mezi nejoblíbenější a nejchutnější giny na světě. Nově můžete v portfoliu Premier Wines & Spirits objevit tento gin s příchutí borůvek nebo krvavého pomeranče. Vaše drinky tak dostanou další barvičky do parády a jejich ovocné kombinace přímo křičí léto! Číst dále...
Nejlepší česká vína ochutnají v Praze
Cech českých vinařů, spolek vinařů a vinohradníků pořádá ve středu 11. srpna 2021 v aule České zemědělské univerzity v Praze na Suchdole od 16 do 21 hodin prezentaci nejlepších vín z hroznů vypěstovaných ve vinařské oblasti Čechy. Všechna prezentovaná vína se zúčastnila nejvyšší a největší soutěže vín v České republice – Národní soutěže vín 2021 a na místě je ochutnávajícím představí sami vinaři. Číst dále...
Měsíční výstav českých pivovarů se pomalu blíží loňským hodnotám
Česká pivovarnická scéna se na začátku léta začala pomalu stabilizovat. V červnu už segment čepovaného piva při meziročním srovnání dosáhl téměř hodnot z let před příchodem pandemie, tuzemský celkový výstav je ale stále za prvních šest měsíců nižší o 549 191 hl než v roce 2020. Na dorovnání ztrát z prvního čtvrtletí nestačil ani export, který od ledna vzrostl o necelých 6%. Číst dále...
Palírna U Zeleného stromu slaví a zve na speciální exkurze
Prostějovská Palírna U Zeleného stromu slaví 503 let od svého založení. Při této příležitosti připravila speciální prohlídky pro veřejnost. Které budou probíhat v letních měsících téměř každý pátek. Během nich se návštěvníci dozví o historii tohoto evropského unikátu, nahlédnou do sklepů, kde zrají ušlechtilé destiláty, a chybět nebude ani degustace tří vzorků. Číst dále...
Startuje Národní soutěž vín 2021
Rok se s rokem sešel a to znamená, že startuje každoroční seriál odborného hodnocení vín v rámci Národní soutěže vín, největší a nejvyšší soutěže vín v České republice. Národní soutěž vín s cílem najít ta nejlepší vína v jednotlivých vinařských regionech pořádá Svaz vinařů ČR za finanční podpory Vinařského fondu a technického zajištění Národního vinařského centra. Číst dále...
Letní speciál Proud Pepper Your Saison
Plzeňský řemeslný pivovar Proud rozšířil nabídku sezónních speciálů o Pepper Your Saison, příjemně osvěžující pivo na léto s krásně ovocným a kořeněným charakterem a vyšším nasycením. Saison korunovaný prvotřídním vyzrálým tmavě červeným Kampotským pepřem vznikl ve spolupráci s belgickým sládkem Davidem Raetsem a českou značkou .pepper..field. Číst dále...
Burčák bude zhruba za tři týdny
Letošní léto je z hlediska teplot průměrné a bez extrémních srážkových výkyvů, a to vyhovuje vinařům. Pokud tento trend potrvá i příští měsíc, burčáková sezona by měla odstartovat v polovině srpna a sklizeň nejpozději do poloviny září. Číst dále...
Ostravarny jsou tu pro Vás už pět let
V roce 2016 otevřel pivovar Ostravar první vlastní značkovou restauraci. Za 5 let jich stihl otevřít celkem pět. “Ostravarny přinesly na trh zvýšení konkurence v gastronomii a jednoznačně přispěly k růstu pivní kultury,” říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek. Číst dále...
Úspěch moravských vín v New Yorku
V konferenčním centru Rochester Institute of Technology v Henriettě ve státě New York skončil další ročník mezinárodní soutěže Great American International Wine Competition. Hned dvě moravská vína se zde stala šampiony, tedy nejlepšími víny kategorie a sedm dalších získalo platinové medaile. K tomu naši vinaři přidali ještě 17 zlatých, 78 stříbrných a 38 bronzových medailí a potvrdili tak, že se jim v Americe tradičně velmi daří. Číst dále...
Mezinárodní den piva s chutí Ameriky
Díky programu Volba sládků, který každý měsíc připravuje Plzeňský Prazdroj, můžou v srpnu milovníci speciálních piv ochutnat speciál, který je významným reprezentantem současné americké pivní kultury. Ve více než tisíci restauracích po celé republice se totiž bude čepovat Vermont Pale Ale, unikátní pivo s americkými kořeny – American Pale Ale. Tento pivní styl vznikl okolo roku 1980 a výborně se hodí třeba k letnímu grilování. Pro české pivaře ho u příležitosti Mezinárodního dne piva přijel uvařit světově uznávaný americký sládek Shaun Hill. Číst dále...
Ginová síň slávy: Jean-Sébastien Robicquet
Gin patří celosvětově mezi nejoblíbenější typy destilátů. Tradičně se vyrábí z obilí, Jean-Sébastien Robicquet se však před několika lety rozhodl učinit zcela nevšední krok a obilí nahradil vinnou révou. Zrodil se tak jedinečný gin G’Vine a jeho tvůrce si za něj vysloužil čestné místo v Gin Hall of Fame. Číst dále...
Kozlova škola čepování opět v plném proudu
Čochtan není jenom legendární vodník a mlíko nemusíte přinést z obchodu v síťovce. A k tomu šnyt a hladinka… Chcete-li porozumět řeči mistrů výčepních a proniknout do tajů jejich řemesla, navštivte Kozlovu školu čepování v pivovaru Velké Popovice. Přístupná je všem plnoletým adeptům vždy první sobotu v měsíci od 14:15 hodin. Skupinky čítající 10 a více zvídavých nadšenců si mohou rezervovat libovolný termín. Číst dále...
Pitný režim se SodaStream
Léto patří mezi nejoblíbenější období roku, kdy si můžete užívat venkovních aktivit, ať už jde o odpoledne strávené u bazénu, sport nebo procházky v přírodě. Než se vydáte ven, nezapomeňte na hydrataci organismu, která je nezbytná zejména v horkém počasí. Inspirujte se našimi tipy, díky kterým bude pro vás dodržování pitného režimu i o prázdninách hračkou. Číst dále...
Liqvére z Blatné má nové lahve
Oblíbené tradiční blatenské speciality Liqvére se mohou pochlubit novými lahvemi. Je libo griotka, tuzemák nebo zelená? Nově se kromě perfektního chuťového zážitku i pokocháte novým vzhledem. Číst dále...
Lahve z recyklovaného PETu jsou jedny z nejekologičtějších
Opakovaným používáním PET materiálu se z odpadu stává cenný zdroj. O 60 % vyšší cena lahve Kláštorná Kalcia ze 100% rPETu stojí za úsporou 90 % CO2 při její výrobě oproti PET obalům z primární suroviny. Číst dále...
Pivovar Radegast opět otevírá své brány
Pivovar Radegast opět otevřel brány svého pivovaru veřejnosti. Zájemci o prohlídku tak mohou znovu nahlédnout do jeho zákulisí a podívat se na to, jak probíhá výroba správně hořkého piva Radegast v Nošovicích Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama