Tipy na vánoční drinky
Nechte na chvíli plavat předvánoční shon, odložte nákupní tašky plné dárků a užijte si se svými blízkými sváteční pohodu u sklenky s lahodným drinkem. Ta se hodí jak na zpestření dlouhého zimního večera, tak na party s vašimi přáteli. Možností je spoustu, a tak jsme pro vás vybrali ty nejlepší drinky, které si snad-no zamilujete nejen o Vánocích. Stačí si jen vybrat. Číst dále...
Proudí jí v žilách káva
Baristka Barbora Nováková vystudovala uměleckou školu, a přesto – nebo možná právě proto – ji to táhlo už od patnácti let k páce kávovaru. I přípravu kávy můžete totiž brát jako umění. Káva je ručně připravována a s každým šálkem vznikne jedinečný originál. Pokud se spojí kreativní duše v podobě baristky a zaměstnavatel Costa Coffee, který si cení dobrých nápadů, může vzniknout třeba úplně nový kávový drink. Číst dále...
Tmavý Kozel se skořicí
K Vánocům neodmyslitelně patří skořice. Díky oblíbenému programu Plzeňského Prazdroje Volba sládků si ji letos můžeme dopřát i v netradiční?kombinaci s?tmavým silným pivem.?Vánoční speciál Kozel Tmavý se skořicí bude během prosince k mání v tisícovce restaurací po celé zemi. Výjimečně jej bude možné pořídit i v limitované edici lahví v prodejnách Kaufland.? Číst dále...
Investice do minerální vody Korunní
Dva roky poté, co se Korunní stala součástí společnosti Kofola, začíná nová éra výroby této známé a oblíbené minerální vody pramenící na úpatí Doupovských hor. Kofola do závodu letos investovala více než 80 milionů korun, které byly určeny na instalaci nové výrobní linky. Proměnou prošly také samotné lahve, které jsou odlehčené, s menšími uzávěry a novým designem. Díky těmto změnám ušetří Kofola jen na této značce přes 240 tun použitého plastového materiálu ročně. Číst dále...
Champagne Deutz má nového sklepmistra
Caroline Latrive se stala nástupkyní Michela Davesneho v champagne domě Deutz. Lásku k vínu získávala již od mládí od svého otce, který byl vinařským konzultantem. Její kariéru předurčila volba školy i první stáže u prestižních společností vyrábějících šampaňské, jako je Piper and Charles Heidsieck, Louis Roederer a Palmer. Číst dále...
Hodinky Prim v barvách Pilsner Urquell
Pilsner Urquell slaví 180 let od založení první várky světoznámého ležáku. Kromě jiného, značka oslavuje výročí speciální aukcí 180?kusů limitované edice tradičních českých hodinek PRIM, jejíž výtěžek podpoří činnost Centra Paraple. Od 20. listopadu, kdy aukce začala, se doposud zapojily desítky dražitelů a celková částka přesahuje 2 miliony Kč. Číst dále...
Víno zodpovědně i v České republice
Národní vinařské centrum se připojilo k asociaci Wine in Moderation (WiM) a potvrzuje tak svůj dlouhodobý cíl podporovat střídmou a odpovědnou konzumaci vína a zejména na národní úrovni přispět k udržitelné kultuře vína. Stává se tak národním koordinátorem programu Víno zodpovědně v České republice a bude odpovědné za jeho zahájení, realizaci a koordinaci veškerých dalších aktivit. Číst dále...
Starbucks otevírá první kavárnu na Vysočině
Značka Starbucks otevře koncem listopadu první pobočku v kraji Vysočina. Kavárna v Jihlavě se přidá k dalším více než padesáti pobočkám Starbucks v České republice. Provozovatelem kaváren Starbucks v České republice je společnost AmRest Coffee. Číst dále...
Vánoční balení piva Svijany ve čtyřech barvách
Fialová, stříbrná, modrá a bílá. Takovou netradiční kombinaci barev zvolil pro svou letošní vánoční edici balených piv rodinný Pivovar Svijany. Na pultech vybraných obchodů a v e-shopu pivovaru jsou s motivem nadcházejících vánočních svátků k dostání pětilitrové soudky, půllitrové plechovky, dvoulitrové Plechovky (nejen) pro chlapy a obaly dekorativních džbánů Kvasničáku. Vše udělá radost sběratelům i běžným zákazníkům: stejný vánoční dekor zdobí také lahve a skupinová balení Svijanského Mázu v běžném prodeji. Číst dále...
Finalisté Vinozoom Vinařství roku 2022
V poslední fázi tříkolového systému hodnocení 13. ročníku prestižní oborové soutěže VINOZOOM VINAŘSTVÍ ROKU 2022 navštívila devítku finalistů ve dnech 27. - 29. listopadu odborná komise. Jejím úkolem bylo přímo ve vinařstvích posoudit předpoklady pro zisk prestižního titulu, a to jak v jednotlivých kategoriích – malá, střední a velká vinařství, tak u titulu nejvyššího, tedy absolutního vítěze. Číst dále...
Fernet Stock se rodí v Prádle
Je tomu již skoro 100 let, kdy světlo světa spatřil legendární Fernet Stock Original. S jeho výrobou začal Lionello Stock a podle dodnes tajného receptu s vysokým podílem ruční práce se v palírně Prádlo u Nepomuku vyrábí i nyní. Objevte s námi tajně střežená zákoutí výroby tohoto oblíbeného bitteru. Číst dále...
Sladovna Bernard v Rajhradě stojí už 150 let
Málo se o ní ví, ale je největší svého druhu na světě. V Rajhradě u Brna stojí už 150 let sladovna, ve které vzniká základní surovina pro výrobu piva. Dosud se tu pracuje tradičním způsobem, který je z významné části manuální. „Je to nákladný a pracný způsob, ale takto vyrobený slad je nejvhodnější pro vaření dobrého českého ležáku,“ vysvětluje generální ředitel Sladovny Bernard Josef Vávra. Tradice ovšem nebrání zde využívat nejmodernější technologie pro kontrolu surovin a úspory energií. Číst dále...
Baileys otevírá originální pop up Treat Bar
Předvánoční čas je pro mnoho z nás nabitý pečením cukroví, sháněním dárků, dekorováním domovů a neustávajícím shonem. Pojďte se na chvilku zastavit a vychutnat si pohodovou adventní atmosféru v jedinečném Baileys pop up baru, který vás od 27. 11. do 23. 12. rozmazlí lahodnými teplými drinky a delikátními dezerty na adventních trzích na náměstí Jiřího z Poděbrad. Otevřeno bude každý den od 10:00 do 20:00. Číst dále...
Prazdroj s ČVUT a Microsoftem spouští projekt Chytrej výčep
Hospody a restaurace se potýkají s enormním nárůstem cen za energie, v řadě míst bude zdražovat i voda. Pokud by situaci řešily razantně, například výrazným snížením teploty v provozovně, pak by podle průzkumu Prazdroje omezilo své návštěvy téměř 79 procent hostů. Uzavření teplé kuchyně by znamenalo úplnou ztrátu více než čtvrtiny lidí. Proto pivovar ve spolupráci s experty z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) ČVUT, Microsoftu a dalších technologických firem hledá pro hospody úsporná řešení za použití nejmodernějších technologií. Společně změří spotřebu energií a vody u výčepní technologie a vyvinou šetrnější výčep. Ten v budoucnu hospodám zajistí úspory energií při čepování piva až o 30 procent. Číst dále...
Tři nové příchutě čajů Druid
Svezte se na hřejivé vlně čajových novinek! Tři nové příchutě čajů Druid jsou ovocné, voňavé a plné těch nejrozmanitějších chutí. Až si budete po návratu domů rozehřívat o hrnek zkřehlé prsty, ponořte se do vůně Hrušky s rakytníkem, Maliny a růže nebo Krvavého pomeranče se skořicí. U všech tří čajů se český Druid držel svého motta: „Ochutnej něco lepšího!” Číst dále...
Bernard ocenil motorkáře
Chilský cestovatel Abel Kike Pi?a Rodriguez projel na svém motocyklu více než 40 zemí světa. Když dorazil do Prahy, motorku mu tady ukradli… Nešťastnému cizinci se rozhodli pomoci čeští motorkáři. Jeden z nich daroval motocykl, další uspořádali sbírku, ze které starší stroj nechali opravit a zbylo dokonce i na nové vybavení. Rodinný pivovar Bernard solidaritu ocenil a motorkářům předal hned dvě Bernardovy ceny. K ocenění patří také velké zlaté srdce a pivo na rok zdarma. Číst dále...
Kofola měla rekordní léto
Skupina Kofola opakovaně potvrzuje, že i ve složitých obdobích dokáže uřídit krizi a udržet finanční disciplínu. Přestože měla historicky nejsilnější tržby v hlavní sezóně, musela se vyrovnávat s enormním nárůstem cen surovin, materiálů a energií. Zareagovala ale velmi pružně a zavedla úsporná opatření, která přispěla k tomu, že i nyní slibuje splnit vytyčený cíl EBITDA. Nejsložitější situace vládne v letošním roce v Česku a na Slovensku, ke zvládnutí náročného období napomáhají adriatický region a skupinové dceřinky LEROS a UGO. Číst dále...
Arthur’s: britský pub v srdci Karlína
Pražský Karlín je domovem mnoha zajímavých podniků. Přijďte vyzkoušet jeden zcela výjimečný, jímž je Arthur’s Pub v Křižíkově ulici. Vychutnáte si tu nejen Guiness či nejlepší whisky ale také jedinečné signature koktejly. A jelikož se jedná o britský pub, můžete se těšit i na nefalšované britské delikatesy. Číst dále...
Ryzlink vlašský 2021 pozdní sběr z Vinařství Mikrosvín Mikulov
V Centru Excelence ve Valticích proběhlo ve dnech 23. a 24. listopadu finálové kolo hodnocení nejvyšší a největší soutěže vín v České republice, Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2023. Absolutním šampionem se stalo víno Ryzlink vlašský, řada Flower Line, 2021, pozdní sběr z VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR. Číst dále...
Vánoční dárky z plzeňského Proudu
Vybrat ten správný vánoční dárek pro přátele, kolegy či členy rodiny je každoroční výzvou. Letos ji snadno zdoláte s experimentálním plzeňským pivovarem Proud. „Pivní dárky jsou vděčné a obdarovaní z nich mají vždy radost. No řekněte, kterého pivaře by nepotěšila pivní sklenice s jeho jménem, pivní pálenka nebo zážitek z prohlídky pivovaru s degustací tří piv přímo z kvasných ležáckých tanků? Stačí se podívat do našeho e-shopu a určitě si vyberete,“ doporučuje ředitel pivovaru Proud Michal Škoda. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama