Vinařství Baloun z Velkých Pavlovic získává zlato v Bergamu
Ve dnech mezi 13. a 15. říjnem proběhl již dvanáctý ročník mezinárodní soutěže vín „Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme“, která se konala jako obvykle v Bergamu, půvabném vinařském městě Lombardie, v srdci podoblasti Valcalepio. Číst dále...
Plzeňský pivovar navštívil národní hokejový tým
Plzeňský pivovar poctila svou návštěvou česká hokejová reprezentace, která na chvíli vyměnila ledovou plochu za pivovarské sklepy a brusle za výčepní zástěru. „Značka Pilsner Urquell dlouhodobě a s velkou hrdostí podporuje národní hokejový tým a moc dobře víme, jak jsou naši reprezentanti po celý rok zaneprázdněni. Proto jsme využili jejich aktuálního pobytu v Plzni a pozvali je k nám do pivovaru, aby si mohli užít tu pravou pivovarskou atmosféru a vyzkoušet si i jinou roli než tu hokejovou,“ řekl Václav Berka, starší obchodní sládek plzeňského pivovaru. Číst dále...
Na Moravě je hroznů méně, ale o to jsou kvalitnější
Vinaři již sklidili téměř všechny hrozny. Shodují se, že letošní úrodu v množství poznamenaly jarní mrazy, které v některých oblastech Moravy nenávratně zničily většinu hroznů révy vinné. Průměrně se na moravských vinicích jedná o 30% ztrátu úrody. Zbývající část vegetativního období révy ale měla pozitivní vývoj, vinaři se tedy těší z dobré kvality sklizených hroznů, a to u všech odrůd. První ochutnávkou budou již 11. listopadu svatomartinská vína. Číst dále...
Svatomartinský speciál od Krušovic k dozlatova upečené huse
Milovníci speciálních piv se po roce opět dočkali: už za pár dnů mohou ve své oblíbené hospodě ochutnat Svatomartinský speciál 13. Jak sám název napovídá, pivovarníci ho uvařili k oslavám svátku svatého Martina. Po loňské dobré zkušenosti si na něm pochutnají i na Slovensku, kam míří celkem 520 hektolitrů. Štamgasti v Čechách a na Moravě budou mít k dispozici 750 hektolitrů, což je o padesát více než vloni. Číst dále...
Nejlepšími podnikateli na severní Moravě je Marlenka a Ludmila Kocourková
Vodafone Firma roku 2016 Moravskoslezského kraje nese název MARLENKA international. Společnost výrábí medové výrobky podle staroarménské rodinné receptury. Ocenění Česká Spořitelna Živnostník roku 2016 Moravskoslezského kraje pak záskala Ludmila Kocourková, která podniká v gastronomických službách, výrobě nealkoholických nápojů a pěstitelském pálení. Číst dále...
Muzeum Mattoni v Kyselce bude otevřeno i během všech listopadových volných dní
Společnost Karlovarské minerální vody (KMV) v červenci tohoto roku slavnostně otevřela v Kyselce Muzeum Mattoni věnované Heinrichu Mattonimu a historii stáčení minerálních vod. Pro velký zájem návštěvníků podpořený i TV seriálem „Já, Mattoni“ bude muzeum výjimečně otevřeno ještě během všech listopadových víkendů. Číst dále...
Podzimní program Pivovarského muzea v Plzni
Pro ty, kteří hledají nápad na to, jak zajímavě strávit sychravé dny, chystá bohatý program Pivovarské muzeum v Plzni. Nadcházející soboty muzeum zasvětí workshopům s názvem Podzimní inspirace. Tvořivé dílny se ponesou v duchu řemesel spjatých s pivovarnictvím. Na konci listopadu na ně naváže tradiční Soutěž o nejkrásnější perníček. Do konce roku je v Plzeňském historickém podzemí k vidění také výstava prací studentů sochařství SUPŠ Zámeček. Číst dále...
Češi jsou ochotní si za kvalitu jídla připlatit, ale nakupují i v akcích
V přístupu Čechů k jídlu se v současnosti prosazuje několik tendencí: rádi při nákupu potravin ušetří, za kvalitu je naopak necelá polovina ochotná si připlatit a poměrně výrazný je i zájem o zdravý životní styl. Ten se projevuje například snahou o pravidelnou konzumaci ovoce a zeleniny či užíváním vitaminů, minerálů a jiných potravinových doplňků. Číst dále...
Budvar vyhrál při o značku Budweiser v Portugalsku
Budějovický Budvar vyhrál důležitý soudní spor o značku BUDWEISER v Portugalsku. Soud rozhodoval o odvolání společnosti Anheuser-Busch InBev (dále jen ABI) proti zamítnutí známky s prvkem BUDWEISER, zakázal této společnosti prodej piva s označením BUDWEISER nebo podobným a zamítl návrh společnosti ABI na zrušení ochranných známek, které patří Budějovickému Budvaru. Číst dále...
Archivy Znojemského vinobraní vydaly zajímavé informace
Znojemské historické vinobraní, které letos slaví své 50. výročí (první vinobraní s velkolepým průvodem, jak jej známe dnes, se vstupními branami a s historickým programem se konalo v roce 1966), skrývá v archivu mnohé zajímavosti, které doposud zůstaly veřejnosti skryty. Číst dále...
Jubilejní jehličnan zalit Šerákem
Hanušovičtí pivovarníci vysadili dalších 500 smrčků na hřebenech Jeseníků. Pivovarský les tak dnes má už 6000 stromků. Od jiných se ničím neliší a nenajdete tady ani okázalé tabule s logy sponzora. Pouze nenápadná dřevěná cedulka připomíná dobrou vůli a odhodlání hanušovických pivovarníků, kteří rok co rok vyrážejí s krumpáči a motykami na vrcholy Jeseníků, aby vysadili dalších 500 zelenáčů. Číst dále...
Letní sezóna Aperolu byla úspěšná
Hlavní letní aktivitou Aperolu z portfolia Rémy Cointreau byla již druhý rok loď na pražské náplavce, Porto Aperol. Letošní rok předčil očekávání a prodalo se 36 tisíc drinků, což odpovídá dlouhodobému dynamickému růstu značky. Číst dále...
Káva stiskem jednoho tlačítka
Novým trendem je instalovat automaty na kávu do kanceláří a to zejména u malých a středních firem. Mít kávovar s kvalitní kávou je výhoda nejen pro zaměstnance, ale i vedení a obchodní partnery. Kávu do kanceláří vám poskytne firma Nápojová ambulance. Číst dále...
Obraz od Karla Gotta v limitované edici Bohemian Ale
Ke koloritu českých Vánoc patří bezesporu nezaměnitelný hlas fenomenálního českého umělce Karla Gotta. Od letošních svátků k němu navíc přibyde i další dílo z jeho tvorby. Rodinný pivovar Bernard totiž přichází pro toto sváteční období s limitovanou edicí luxusních sektových lahví Bohemian Ale ozdobených originálním obrazem od Karla Gotta. Číst dále...
Která vína budou Svatomartinská ročníku 2016?
Ve středu 26. 10. proběhlo ve Valticích druhé závěrečné kolo hodnocení vín, která usilují o možnost používat známku Svatomartinské 2016. Celkem do obou kol hodnocení vinaři přihlásili 416 vzorků vín, z kterých uspělo 375. Svatomartinských ročníku 2016 tak budeme letos moci ochutnat o 6 více než vloni. Podle zpřesněných odhadů Vinařského fondu dodají vinaři na trh cca 2 300 000 lahví Svatomartinských vín ročníku 2016. Číst dále...
Ivo Hlaváček z Prazdroje dnes získá čestné občanství Plzně
Nestor českého pivovarnictví a dlouholetý sládek plzeňského pivovaru Ivo Hlaváček bude v pátek 28. října slavnostně vyznamenán čestným občanem Plzně. In memoriam mu bude uděleno nejvyšší ocenění Města Plzně za jeho velký podíl na rozvoji českého pivovarství a zachování původního výrobního postupu plzeňského ležáku, který je významným symbolem města. Číst dále...
Zaniklý svět stolních společností, to je nová výstava v Pivovarském muzeu
Pivovarské muzeum v Plzni zve od 27. října na novou výstavu: Zaniklý svět stolních společností, aneb Sociální síť před sto lety. V 19. a 20. století neměli lidé možnost zakládat spolky a sdružovat se, scházeli se proto v hospodách nad pivem. Vznikl tak český fenomén „stolních společností“. Z jejich prostředí vzešly výrazné postavy komunální politiky i významné osobnosti kultury a sportu. Číst dále...
David Král z Bohemia Sektu je sommelierem ČR
Vítězem devatenáctého ročníku soutěže BOHEMIA SEKT Trophée – Sommelier ČR je David Král, který odbornou porotu přesvědčil, že profesi sommeliera ovládá teoreticky i prakticky ze všech soutěžících nejlépe. Na druhém místě skončil Pavol Velič z MAKRO Akademie, třetí byl Lukáš Benda z Vinařství Volařík. Číst dále...
Jít na jedno = 3 velká piva, alespoň dle Budvar Hospodografie
Průměrný Čech chodí do hospody jednou týdně. Posedí v ní 2 až 3 hodiny a vypije 3 piva. S přáteli se v hospodě nejčastěji baví o životě a řeší drby. Do své oblíbené hospody to má půl kilometru. Na jukebox, obsluhu „nahoře bez“ a živou hudbu si příliš nepotrpí. Dobré pivo je základ, ale není nejdůležitější. Do hospody chodí za lidmi. Ty totiž ani pivo nenahradí. Číst dále...
Soutěž mladých sommelierů zná své vítěze
Soutěž Bohemia Sekt Trophée Talent 2016 po roce znovu ovládly mladé sommelierky, které obsadily první a třetí místo. Vítězkou se stala Mariana Havettová ze SOŠ Hotelových služieb a obchodu ze slovenských Nových Zámků, na druhém místě se umístil Vladimír Přibáň z Hotelové školy Plzeň. Třetí místo obsadila Anna Hrazdilová ze Střední školy potravinářské, obchodu a služeb Brno. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama