Jaro v Costa Coffe ve znamení smoothie a zdravého mlsání
Kvalitní voňavá káva, dorty, cheesecake, smoothie. Smoothie v kavárně? Proč by ne. S jarem zavál do Costa Coffee i tento mixovaný nápoj, kde hlavní ingredienci tvoří ovoce a zelenina. A tím zdravé mlsání nekončí. Pochutnáte si i na novince Malinovém brownies s oříšky nebo na Banánovém chlebu s rybízem a mandlemi. Přijďte vyzkoušet nové dezerty i zdravé smoothie. Čemu dáte přednost? Číst dále...
Pivovary Topvar se přejmenovaly na Plzeňský Prazdroj Slovensko
Zásadný míľnik pre Pivovary Topvar. Spoločnosť od dnešného dňa mení názov na Plzeňský Prazdroj Slovensko. Nový názov odzrkadľuje hodnoty tradície, kvality, starostlivosti a vášne pre pivo, ktoré sú jej vlastné. Zároveň lepšie vyjadruje ponuku jej pivných značiek, ktoré sú u spotrebiteľov široko obľúbené. Významný hráč na slovenskom pivnom trhu zároveň zdôrazňuje, že nechystá žiadne významné zmeny svojho fungovania. Číst dále...
Svět na modro, aneb Pepsi žije fotbalem
Nová globální televizní reklama přináší fotbal a jeho hráčské hvězdy na ulici. Ikonické fotografie a lokalizovaná umělecká díla vypráví osobní příběhy o nejlepších světových hráčích, včetně dlouholetého propagátora Pepsi Leo Messiho. Číst dále...
Krušovice představují nový ležák K11, změnu designu a názvů piv
Královský pivovar Krušovice přichází s hlavní novinkou letošního roku, a to s čepovaným ležákem K11. Světlý ležák s příjemnou hořkostí zákazníci poprvé ochutnají v březnu. Současně pivovar Krušovice přechází na nový design plechovek, skleněných lahví a PET obalů. Nové názvy produktů mají vystihnout přesnou povahu populární desítky a dvanáctky. Číst dále...
Brazílie zažívá pivní boom, vydělat by chtěli i čeští výrobci
Za posledních dvanáct let se v Brazílii více než zdesetinásobil počet minipivovarů, obrovská poptávka po pivu v největší ekonomice Latinské Ameriky zavede české výrobce piva a pivovarských technologií hned do tří brazilských měst. Podnikatelská delegace v rámci mise Hospodářské komory odletí do Brazílie v sobotu. Číst dále...
Festival minipivovarů v Brně byl úspěšný
Právě skončil druhý ročník prvního profesionálního pivního festivalu pod střechou, Festival minipivovarů v Brně. Ten se konal v rámci mezinárodního veletrhu Salima 2018 od 1. do 3. března. Účastnilo se ho 50 minipivovarů, z toho 3 byly ze Slovenska Číst dále...
Šampaňské Piper-Heidsieck se vrací Oscary
Piper-Heidsieck, uznávaná francouzská značka šampaňského vína, jejímž dovozcem do České republiky je společnost Premier Wines & Spirits, s radostí oznamuje svůj návrat na ceny americké filmové akademie. Bude to jediné šampaňské podávané během 90. ročníku udílení Oscarů. Na oslavu jubilejního oscarového roku vytvořila značka Piper-Heidsieck limitovanou edici lahve magnum, připomínající zlatou éru Hollywoodu. Lahev má 360stupňovou zlatou aplikaci odrážející architekturu legendárních losangeleských kin, jako jsou Crest, Pantages a Wiltern, ve stylu art deco a je na ní zlatý nápis „90th Oscars“ (90. udílení Oscarů). Číst dále...
Loni navštívilo velkopopovický pivovar přes 100 tisíc lidí, letos budou moci přijet i vlakem
Velkopopovický pivovar přilákal v loňském roce rekordní počet turistů. Ty nejvíce zaujaly akce, které byly uspořádané k loňskému výročí 200 let od narození zakladatele pivovaru, barona Františka Ringhoffera. Celkem do pivovaru poprvé v jeho historii zavítalo přes 100 tisíc lidí. Číst dále...
Představujeme Pohostinec Karlín
Pražský Karlín se v poslední době stává oblíbenou rezidenční čtvrtí, ale také sídlem menších i nadnárodních firem. Pro místní obyvatele a lidi zde pracující byla v únoru v Pobřežní ulici otevřena nová restaurace Pohostinec Karlín. Číst dále...
Školy čepování pivovarů Prazdroje nabízí zážitkové programy pro jednotlivce i party
Škola čepování piva Pilsner Urquell a Kozlova škola čepování nabízí nezapomenutelné zážitkové programy pro jednotlivce i party přátel Číst dále...
Kávové kapsle pro domácí použití od Starbucks
Od letošního roku jsou v kavárnách Starbucks k dostání oblíbené kávové kapsle kompatibilní s kávovary Nespresso®. Milovníci kávy tak mohou v pohodlí domova objevovat čtyři vynikající kávové směsi: Fairtrade Espresso Roast, Colombia Single-Origin Espresso, Kenya Single-Origin Espresso a Guatemala Antigua Single-Origin Espresso. S ohledem na životní prostředí jsou použité kapsle recyklovatelné. Číst dále...
Piva Prazdroje dominovala soutěžím Pivexu
Pivovary Plzeňského Prazdroje ovládly letošní ročník soutěže lahvových a čepovaných piv Zlatý pohár Pivex a Zlatý soudek Pivex. Z osmi soutěžních kategorií si odnesla prazdrojská piva hned čtyři první místa. Nejúspěšnější byla značka Birell, jejíž obliba mezi spotřebiteli stále roste. Číst dále...
Vín, která nevyhovují je meziročné méně
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v roce 2017 hodnotili celkem 1524 vzorků vín. Z tohoto počtu při hodnocení na místě nebo v laboratoři nevyhovělo požadavkům právních předpisů 275 vzorků, což představuje 18% z hodnocených vzorků. Číst dále...
Sbohem Nealko! Teď je tu Zlatý Bažant 0,0%
Ak ste niekedy dostali chuť na dobré pivo, no z nejakého dôvodu ste si ho nemohli dopriať, pretože ste boli napríklad za volantom, mali by ste spozornieť. Spoločnosť HEINEKEN Slovensko prináša inováciu tohto roka, novinku Zlatý Bažant 0,0 %. Pivo, úplne bez alkoholu, ktoré v produktovom portfóliu po viac ako 20 rokoch nahrádza Zlatý Bažant Nealko, najobľúbenejšie nealkoholické pivo na Slovensku. Zlatý Bažant 0,0% je vôbec prvé slovenské pivo, ktoré neobsahuje ani kvapku alkoholu. Konzumenti piva Zlatý Bažant 0,0 % si tak môžu vychutnať plnú pivnú chuť a mať pritom 100 %-nú istotu vo všetkých situáciách, v ktorých je tolerancia alkoholu nulová alebo v ktorých spotrebitelia jednoducho alkohol piť nechcú. Číst dále...
Ode dneška je Velikonoční ležák z Volby sládků na čepu v tisícovce restaurací
V tisícovce restaurací a pivnic po celé zemi si mohou ode dneška až do konce března lidé vychutnat velikonoční ležák Master Zlatá 13 z programu Volba sládků Plzeňského Prazdroje. Číst dále...
Bohuslav Pich střeží tajemství Becherovky již 45 let
Bohuslav Pich se podílí na výrobě Becherovky již pětačtyřicet let. Do voňavé výrobny oblíbeného hořkého bylinného nápoje vstoupil poprvé v roce 1973, tehdy jako patnáctiletý mladík sháněl letní brigádu. Ve výrobním závodě se mu zalíbilo, a tak se vracel každý rok. Dnes je jedním ze dvou lidí na světě, kteří znají tajný recept likéru. “Okolo Becherovky jsem chodil každý den,” popisuje postarší sympatický rodák z Karlových Varů. Od původní továrny v centru města bydlel Pich zhruba 150 metrů, dnes dojíždí do areálu v městské části Bohatice, kam se výrobna přesunula. Číst dále...
Čtyři ocenění z letošního Pivexu pro Pivovar Litovel
Na letošním ročníku prestižní degustační soutěže ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2018 opět bodoval Pivovar Litovel. Zlatem v kategorii světlých výčepních piv se chlubí Litovel Moravan, na druhém místě se pak umístil Litovel Classic. Stříbrnou medaili v kategorii míchaných nealkoholických piv si odnáší Litovel Červený Pomeranč, bronz mezi tmavými pivy pak Litovel Premium Dark. Číst dále...
Pražskou cukrářská továrna Cukrář Skála od skupiny TOGETHER
V prosinci 2017 se v Praze otevřela cukrářská továrna Cukrář Skála, v uličce sv. Huberta, která je kolmá na ulici V Celnici a tento rok bude po půl století znovu průchozí. Podnik zákazníkům přibližuje nejsladší řemeslo na světe a nabízí kvalitní výrobky tradičních, ale i experimentálních chutí. Skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, přináší společně s cukrářem Lukášem Skálou poctivou cukrařinu v moderním pojetí a také pro cukrářství neobvyklý koncept take away, který umožňuje nabídku kvalitních zákusků za velmi přijatelnou cenu. Číst dále...
Březňák představuje polotmavý ležák Beránek
Pivovar ve Velkém Březně představuje novinku, speciální polotmavý ležák Beránek. Jedná se o plné pivo s jiskřivě granátovou barvou a příjemnou, dlouho doznívající hořkostí. Právě rostoucí obliba speciálů a polotmavých piv byla inspirací k uvaření Beránka přesně podle březňáckých hodnot „staré školy“. V restauracích a hospodách se začne objevovat průběžně od konce února. Číst dále...
Pivovar Svijany rozšiřuje otevřené spilky
Pivovar Svijany pokračuje ve zvyšování kapacit. Po loňské rekordní investici do stáčírny piva do plechovek se letos zaměří na rozšíření kapacity hlavního kvašení. Instalace dvaceti nových otevřených spílečných kádí o celkovém objemu 4400 hektolitrů do již dříve připravených prostor stávající spilky potrvá do poloviny roku a vyžádá si náklady kolem 20 milionů korun. „Objem kvasných kádí se tím zvýší z 16,4 na 19,7 tisíc hektolitrů, takže celková roční kapacita kvašení pivovaru vzroste na zhruba 800 tisíc hektolitrů,“ uvedl ředitel pivovaru Roman Havlík. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama