Pivní festival Řevnice se pomalu ale jistě blíží
Pivní festival Řevnice se chystá na třetí ročník, který se koná na řevnickém náměstí a v přilehlých prostorách v sobotu 26. května od 11:00 do 19:00. Již tradiční přehlídka pivovarů zejména z regionu středních Čech se opět ponese v uvolněném, pohodovém rytmu s důrazem na kvalitu, nikoli kvantitu. Vstup je samozřejmě zdarma. Číst dále...
Jarní cena českých sládků na Zvíkově se blíží
Již tento pátek a sobotu proběhne 12. ročník Jarní ceny českých sládků, která je největší a nejreprezentativnější soutěží piv z minipivovarů v Evropě. Akce bude poprvé ve své historii dvoudenní a přihlášeno je na ní právě dnes 145 pivovarů s 650 vzorky piv. Akce se tradičně uskuteční v hlavním sále Pivovarského dvoru Zvíkov. Číst dále...
Stínový generální ředitel Mattoni na čtrnáct dní
Svůj profesní sen si právě teď plní student VŠE Tomáš Vik. Na celé dva týdny se stává „stínem“ generálního ředitele Karlovarských minerálních vod (KMV) Alessandra Pasqualeho. Společně s ním se zúčastní důležitých obchodních jednání i zahraničních cest a na vlastní kůži si tak vyzkouší, jaké to je řídit největšího výrobce minerálních vod ve střední Evropě. Číst dále...
Velikonoce zdravěji? Jde to
Tradice Velikonoc je úzce spjata s náboženstvím a zmrtvýchvstání. Postupem doby se ale silně křesťanský svátek stal hlavně oslavou jara a probuzením přírody ze zimního spánku. K tradičním oslavám se tak přidaly další zvyky a dnes už vlastně tradice. Číst dále...
V květnu se vydejte na festival Praha pije víno
I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze uskuteční festival Praha pije víno – vinařský festival autentických, přirozených vín, který patří k největším v Evropě. Organizátoři festivalu, pražský vinný bar VELTLÍN zastoupený Bogdanem Trojakem a společnost Champagnier v čele s Antonínem Suchánkem, lákají hosty na zvučná jména světového i českého vinařství, jako jsou například Američan českého původu Jeff Vejr, Francouz Charles Dufour nebo mladý Čech Milan Nestarec. Doprovodný program festivalu se zaměří na sto let od založení republiky. Číst dále...
Zlaté medaile ze soutěže v Moldavsku přiváží moravská vinařství
Tři moravská vinařství získala zlaté medaile na mezinárodní vinařské soutěži Black Sea Region Wines&Spirits Contest’ 2018 v hlavním městě Moldavska Kišiněvě. Čtyři získala vína z Vinselektu Michlovský, po jedné ještě Vinařství Štěpán Maňák a Znovín Znojmo, uvedl v tiskové zprávě šéfredaktor časopisu Sommelier Luboš Bárta. Číst dále...
Moravská vína uspěla na soutěži v Monaku!
Naše vína získala 21 ocenění na mezinárodní soutěži Women and Wines of the World International Competition v Monaku, a moravští vinaři si tak odvážejí necelou třetinu z celkových 69 ocenění. Zajímavostí soutěže je, že vína hodnotí výhradně ženy. Číst dále...
Fizzi One Touch je nový automatický výrobník perlivé vody od SodaStreamu
Spojení oceněného designu s vylepšenými funkcemi a přístupnou cenou. SodaStream se snaží získat ještě věrnější spotřebitele. Společnost SodaStream International Ltd. (NASDAQ: SODA), největší značka perlivé vody na světě, dnes na výstavě International Home Housewares Show 2018 v Chicagu oznámila uvedení svého nejnovějšího automatického výrobníku automatických perlivé vody - Fizzi One Touch. Číst dále...
Sonnentor má pro Vás novinky v oblasti nápojů
Výrobce biočajů a biokoření SONNENTOR představil svým zákazníkům další dvě novinky z řady Latte. Jednou z nich je směs koření k přípravě nápoje Kardamom Latte, tou druhou pak Červená řepa Latte. Tato jihomoravská společnost, která je předním zpracovatelem bylin a koření z ekologického zemědělství, tak navazuje na trend loňského oblíbeného Kurkuma Latte neboli zlatého mléka. Jedná se o směs vybraných koření k přípravě nápoje. Číst dále...
Z Ostravy do Radegastu vlakem?
Nošovický pivovar se v loňském roce těšil velkému zájmu návštěvníků. Celkem loni do Radegastu zamířilo více než 28 tisíc turistů. To je o čtyři procenta více lidí než v roce 2016. Číst dále...
Velikonoční speciál od pivovaru Zubr míří na pípy
První letošní limitovaný speciál pivovaru Zubr je tmavý Velikonoční speciál 13%, který zaujme svou jedinečnou barvou, plností a chutí. Právě zamířil do distribuce a k dostání bude v čepované podobě ve vybraných restauracích zejména na střední Moravě až do vyprodání zásob. Uvařilo se ho celkem 750 hektolitrů. Číst dále...
Umění s příchutí kávy, to je limitovaná edice Kofily
Lahodná kombinace kávy a jemné mléčné čokolády. To je Kofila, naše tyčinka, jejíž chuť si s žádnou jinou nespleteme. Již téměř sto let ji také neomylně poznáváme podle typického žlutého obalu s mouřenínem popíjejícím kávu. Nyní jedna z nejoblíbenějších cukrovinek u nás odložila svůj tradiční kabát a nechala se inspirovat nejznámějšími uměleckými styly 20. století. Číst dále...
Soutěž Vinum Juvenale 2017
V měsících únoru a březnu 2018 v OREAHOTEL Voroněž Brno pořádala firma MIKA CZ, s.r.o. Brno největší soutěž vín vyrobených v loňském roce VINUM JUVENALE 2017, soutěž Královna vín České republiky 2018 a prezentaci vinařských firem VINUM JUVENALE PRAESENTATIO. Číst dále...
Úspěch vinařů v Paříži. 38 medailí.
Moravští a čeští vinaři uspěli na prestižní soutěži vín Vinalies Internationales v Paříži s celkem 16 zlatými a 22 stříbrnými medailemi. Zlatých medailí vezou dokonce o šest více než v loňském roce, číž opět potvrdili, že na Moravě vyrábí vína světové úrovně. Prezentaci moravských a českých vín v soutěži finančně podpořil Vinařský fond a technicky ji zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Dobrovolní hasiči Prazdroje pokřtili nový hasičský vůz
Symbolicky plzeňským ležákem se uskutečnil dnešní křest nového hasičského speciálu, který získali dobrovolní hasiči Plzeňského Prazdroje. Moderní hasičský automobil značky Volvo nahradí pětadvacet let starý vůz, který byl nejvíce v permanenci v době povodní v roce 2002, kdy dobrovolní hasiči Plzeňského Prazdroje pomáhali s řešením krizové situace nejen v pivovaru ale i ve městě Plzni. Číst dále...
Birell s novou příchutí: Jablko se zázvorem a heřmánkem
Řada nápojů Birell Botanicals se rozšiřuje o příchuť Jablko se zázvorem a heřmánkem. Milovníkům přírodního osvěžení tak přináší unikátní kombinaci chuti ovoce s jemnou hořkostí a osobitým aroma pečlivě vybraných ingrediencí. Doplňuje dvě stávající podmanivé příchutě – Bezový květ s citronem a tymiánem a Zelený čaj s jasmínem a bergamotem. Jedinečnou postupně se rozvíjející chuť získávají všechny tři příchutě během 19denního procesu zrání. Číst dále...
Chystá se pro vás Galadegustace Bourgogne & Champagne
Společnost Premier Wines & Spirits pořádá další ročník oblíbené Galadegustace Bourgogne & Champagne a dovoluje si vás na tuto jedinečnou událost pozvat. V pořadí již 3. ročník nabízí ochutnávku mimořádných vín z oblasti Bourgogne a Champagne, setkání s věhlasnými vinaři a příjemné chvíle strávené ve společnosti lidí, které spojuje stejný zájem. Odpolední degustaci můžete navíc zakončit nezapomenutelnou gurmánskou galavečeří v restauraci Grand Cru. Číst dále...
Český Heineken byl v roce 2017 úspěšný, co chystá pro letošek?
Společnost HEINEKEN Česká republika zveřejňuje výsledky za rok 2017. Celkový výstav všech tří pivovarů, které v ČR vlastní (Krušovice, Starobrno, Velké Březno), narostl na téměř 2,4 milionů hektolitrů piva. HEINEKEN byl vloni opět úspěšným exportérem: z uvedeného počtu putovalo do zahraničí o více než 7 milionů lahví piva více. Navíc mezinárodní portfolio (Heineken, Desperados, Zlatý Bažant a cidery) rostlo dvouciferně. Společnost je velmi spokojena i s trendem růstu počtu návštěvníků, kteří do jednotlivých pivovarů vyrazili na exkurzi. Největší skok v tomto směru zaznamenal Královský pivovar Krušovice. Číst dále...
Kozel lidem dá 375 tisíc korun
Rekordní částkou 375 tisíc korun přispěje v letošním roce velkopopovický pivovar ve svém programu Kozel lidem na zlepšení kvality života v regionu. Číst dále...
Ženy mají pivo čím dál více rády
Pivo je pro ženy v Česku stále atraktivnějším nápojem. Meziročně vzrostla skupina žen, které si alespoň občas pivo dopřejí, konkrétně z 57 % na 59 %. V průměru si jej dají skoro dvakrát za týden. Vyplývá to z výsledků každoročního průzkumu Pivo v české společnosti, který pro Český svaz pivovarů a sladoven připravuje Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR (CVVM). Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama