Pivo na rok zdarma pro účastníky hackathonu
Dobrovolníci, kteří se podíleli na vzniku e-shopu dálničních známek, nakonec nepřijdou úplně zkrátka. Každý z asi šedesáti účastníků hackathonu získá Bernardovu cenu, tedy pivo na rok zdarma. Držitel ceny si může vybrat kterýkoliv z 16 druhů piva Bernard v množství, které představuje roční průměrnou konzumaci jedné osoby v ČR, tedy 145 litrů piva. Číst dále...
Nefiltrovaná Becherovka oceněna za design lahve
Dozrál čas pro prémiový nefiltrovaný likér v prémiové lahvi. Přírodní vzhled novinky v portfoliu Becherovky získal prestižní ocenění od World Brand Design Society, která se zaměřuje na výjimečný obalový design. Nefiltrovaná Becherovka si odnesla Silver Award, na vývoji designu se podílela kreativní agentura Cocoon Prague. Číst dále...
Ostravarna nově i v Bratislavě
Pivovar Ostravar slavnostně otevřel svou první značkovou hospodu za hranicemi České republiky. Ostravarna s pořadovým číslem pět se nachází v Bratislavě. Číst dále...
Už půl milionu palet přepravila Mattoni po železnici
Mattoni 1873 dopravuje od roku 2012 minerální vodu a nealkoholické nápoje k zákazníkům a spotřebitelům i po železnici. Dnes vypravila z Kyselky u Karlových Varů již půlmiliontou paletu. Výrazně tím pomáhá životnímu prostředí a ulehčuje silniční a dálniční síti nejen v ČR. Půl milionu palet přepravených vlakem znamená nahrazení více než 15.000 jízd plně naložených kamionů. Půlmiliontá paleta míří do olomouckého centrálního skladu společnosti Kaufland. Číst dále...
Tři pivovary, dva dobročinné záměry, jedno společné pití!
Pivovary Falkenštejn, Neratov a Chříč spojuje to, že se jedná o tzv. sociální podniky. Znamená to, že se kromě běžné výrobní činnosti, vaření piva, snaží pomoci lidem s hendikepem najít smysluplnou práci v podmínkách, které na jejich postižení berou ohled. Číst dále...
Brewrace: inovativní soutěž pomůže hospodám
Zefektivnit a zkvalitnit proces čištění výčepních zařízení nebo vymyslet snazší a pohodlnější závoz sudů do hospod a restaurací. To jsou cíle soutěže BREWRACE II – PubTech, jež právě zveřejnila své výzvy na www.brewrace.cz a hledá studenty a technické nadšence, kteří je během čtyřdenního hackathonu dokáží vyřešit. Akci, kterou pořádá Plzeňský Prazdroj, proběhne 19. – 22. března v pražské multifunkční dílně FutLab. Nejlepší týmy vyhrají pivo na pět let zdarma a možnost podílet se na vývoji prototypu nových zařízení. Číst dále...
Spak Master: Nové tatarky a majonéza od Spaku
Značka Spak známá pro svou výjimečnou kvalitu uvádí na český trh kolekci tatarských omáček a majonézy. Výrobky Spak Master jsou přirozeně bez konzervantů, antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. Vejce v produktech Spak Master pocházejí z rakouských volných chovů. Vychutnejte si opravdu kvalitní a poctivé tatarské omáčky a majonézu. Číst dále...
Zelené pivo se opět vařilo ve Starobrnu
Popatnácté! Zelené pivo letos oslaví půlkulaté narozeniny. Starobrněnští sládci ho vaří dnes, čepovat se začne jako každoročně na velikonoční Zelený čtvrtek. Ten letos připadá na 9. dubna. Celkem budou mít pivaři k dispozici v celé republice 4 500 hektolitrů Zeleného piva. Dalších 500 hektolitrů poputuje na Slovensko, kde si ho tamní obyvatelé rovněž velmi oblíbili. Číst dále...
Knihu od Klostermanna pokřtili polotmavým Klostermannem
Sládek Měšťanského pivovaru Dudák Vlastimil Matej má nejen v šumavském kontextu jedno zajímavé specifikum. Vedle toho, že pivo Klostermann vaří, tak knihy od spisovatele Šumavy Karla Klostermanna čte. "Knihy Karla Klostermanna jsem velice rád četl už na gymnáziu, ale v posledních letech jsem se vrátil nejen k těm nejznámějším, ale i dalším méně známým jako například Světák z Podlesí a mohu vřele doporučit. Ideální kombinací na dlouhé zimní večery je pak četbu Klostermanna spojit i s ochutnáním našich stejnojmených piv," uvádí jednatřicetiletý Matej, který je ve funkci druhým rokem. Číst dále...
Teekanne: černé a zelené čaje
Šálek černého nebo zeleného čaje je pro některé z nás natolik běžnou rutinou, že mu již ani nepřikládáme větší význam. Při své nenápadné povaze přitom čaj dokáže s naším zdravím divy, za které bychom mu neměli přestávat být vděční. Jde přece o čistě přírodní nápoj – neobsahuje žádné tuky, kalorie nebo uhličitany, zato v sobě skrývá stovky blahodárných látek. Jestlipak víte, čím přesně při své čajové pauze tělu prospíváte? Číst dále...
Valentýnské recepty z MatchaTea
Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea! Číst dále...
Ovocné přesnídávkové kapsičky? Dle dTestu rychlá svačinka s vysokým podílem cukru.
Ovocné přesnídávky v malém praktickém balení jsou stále oblíbenější. Oceňují je nejen maminky s malými dětmi, ale často po nich sáhnou i dospělí. Spotřebitelská organizace dTest nechala otestovat 11 přesnídávek a většina si odnesla dobré hodnocení. Obecně se však doporučuje konzumovat je spíše omezeně, a to kvůli vysokému podílu cukru. Číst dále...
Z Karibiku vám přinášíme rum El Clásico
Pečlivý výběr těch nejlepších rumů hlavně z Trinidadu, Dominikánské republiky a Barbadosu se spojil v prémiových karibských destilátech El Clásico hned ve dvou variantách. El Clásico XO a El Clásico Elixír byly představené na 16. ročníku luxusní galadegustace vín a alkoholických nápojů, která proběhla v lednu 2020 v Kaiserštejnském paláci. Číst dále...
Jak vyzrát na grilování?
Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo. Číst dále...
V únoru ochutnejte Brut IPu z Volby sládků
Plzeňští sládci uvařili poprvé v historii pivovaru pivo kategorie Brut IPA. Jedná se o pivní speciál, který bude distribuován pouze v únoru v rámci programu Volba sládků. Pivní kategorie Brut IPA je jedním z nejnovějších pivních stylů a vznikla v USA jako odnož populárního pivního stylu IPA (India Pale Ale). Číst dále...
Novinky v podobě irských whiskey
Nový rok přináší atraktivní novinky na poli irských whiskey. Díky přednímu distributorovi alkoholických a nealkoholických prémiových nápojů Premier Wines & Spirits si nově můžete vychutnat irské whiskey Writers’ Tears a očekávaný The Dead Rabbit z dílny stejnojmenného newyorského baru. Novinky můžete vyzkoušet třeba ke dni svatého Patrika, který připadá na 17. března. Číst dále...
Prezident Svazu vinařů chce chválit dobré víno
Valná hromada Svazu vinařů ČR, který reprezentuje vinaře a vinohradníky z celé České republiky, drtivou většinou potvrdila ve funkci stávajícího prezidenta JUDr. Tibor Nyitraye na další čtyřleté funkční období. Kromě dlouhodobého hájení zájmů celého vinařského odvětví bude jeho hlavním úkolem uhájit možnost propagace a prezentace moravských a českých vín a na ně navázané kultury před pokusy o nekompromisní zákaz reklamy na alkohol. Číst dále...
Společnost Kofola chystá výstavbu nového sídla
Součástí projektu bude interaktivní návštěvnická stezka, která představí historii značky i stejnojmenné společnosti. Dynamicky rostoucí společnost Kofola změní ve výhledu dvou let svou ostravskou adresu. Z Poruby přesune své sídlo do Dolních Vítkovic. Číst dále...
Proč pít Matcha čaj?
MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí. Číst dále...
Kozlova školu čepování na vlastní kůži
Napadá váš často, jaké to asi je, postavit se za výčep? Tak co si takhle rozšířit obzory na Kozlově škole čepování piva? Individuálním návštěvníkům se v pivovaru Velké Popovice otevírá kurz čepování vždy první sobotu v měsíci od 14:15 hodin. Skupinky čítající 10 a více zvídavých nadšenců si mohou rezervovat libovolný termín. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama