Rychlé večeře
9. leden 2025 České nápoje komentáře (0) 74 xPokud se každý večer ptáte sami sebe, co bude dnes k večeři, vězte, že nejste sami. Tuto otázku řeší dnes a denně snad každý a bohužel ji většinou vyřeší obligátním obloženým chlebem. Jak ukázal unikátní průzkum firmy Živina, většina českých domácností si sice dopřává domácí večeři, ale teplé jídlo se na jejich stole objeví jen zřídka. Může za to nejen nedostatek času a únava po pracovním dni, ale i nedostatek inspirace.
Přitom příprava plnohodnotného jídla nemusí být žádný oříšek. Kvalitní večeři dokážete sami a bezproblémově vykouzlit i za pár minut – díky omáčkám od Živiny už nebudete muset složitě přemýšlet nad recepty ani zdlouhavě shánět suroviny. Nechte se inspirovat rychlými recepty plnými chutí domoviny i daleké Asie, které budete mít hotové během chviličky.
Kuře na paprice s těstovinami
Podle výše zmíněného průzkumu mají Češi k večeři nejraději klasiku. Příprava typických českých omáček ale většinou zabere nemálo času. Živina proto připravila sérií českých klasik ve sklenici, se kterými budeme mít poctivé jídlo na stole za pár minut.
- 400 g těstovin (např. tagliatelle)
- 1x omáčka Na paprice Živina
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g kuřecího masa
- 1 lžíce řepkového oleje
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel)
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dostatečně osolené a vroucí vodě. Než se těstoviny uvaří, připravte si omáčku. Rozehřejte na pánvi lžíci řepkového oleje, přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky a restujte asi po dobu 7 minut, dokud nezačne zlátnout. Poté do pánve přilijte celou omáčku Živina Na paprice a přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte 200 ml smetany ke šlehání a vařte dalších 5 minut, aby se chutě propojily. Na talíř dejte těstoviny, přelijte omáčkou s masem a ozdobte čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou.
Pad Thai nudle jako rychlá a chutná volba
Thajské restované nudle se sladkokyselou chutí se u nás těší velké popularitě. Prim v asijské kuchyni obecně hrají omáčky, a připravit je od základu není jen tak. S už hotovou Pad Thai omáčkou od Živiny ale budete mít nudle jako z asijské restaurace na stole jednou tak rychleji.
- 150 g rýžových nudlí
- Živina Pad Thai omáčka (cca 1/3 skleničky nebo více podle chuti)
- 100 g tofu nebo jiného proteinu
- 2 mrkve a sezónní zelenina dle výběru
Postup:
Rýžové nudle na 30-40 minut namočte do vlažné vody a poté sceďte. Na rozpálené pánvi orestujte tofu či maso, přidejte nudle se zeleninou, hotovou směs nakonec zalijte Živina Pad Thai omáčkou a společně povařte. Podávejte posypané arašídy a koriandrem, s limetou na dozdobení.
Teriyaki udon nudle jako od šéfkuchaře
Široké japonské udon nudle jsou za chvilku hotové a v kombinaci s teriyaki omáčkou nepřekonatelné. Stačí jen 10 minut a budete mít na stole lahodné jídlo, které osloví nejen znalce japonské gastronomie.
- 400 g předvařených udon nudlí
- Živina Teriyaki omáčka (1/3 skleničky nebo více podle chuti)
- 200 g tofu nebo jiného proteinu
- Zelenina dle výběru
Postup:
Nejprve opečte tofu na pánvi s olejem, přidejte předvařené udon nudle a zarestujte. Poté přidejte nakrájenou zeleninu, přilijte trochu vody a Živina Teriyaki omáčku. Povařte, dokud nudle nezískají požadovanou konzistenci. Servírujte s opraženým sezamem a jarní cibulkou.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!