Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Pohoštění bez výčitek, tipy s Olomouckými tvarůžky

6. leden 2025  České nápoje   komentáře (0)  89 x

Vánoce jsou časem, kdy se scházíme s rodinou a přáteli, abychom si užili nejen radost z dárků, ale i společné chvíle u svátečního stolu. Sýrová roláda, štrúdl nebo řízek doplněné Olomouckými tvarůžky promění klasické pokrmy v lahodné a vyvážené pochoutky, které potěší každého milovníka dobrého jídla.

Pohoštění bez výčitek, tipy s Olomouckými tvarůžkyPohoštění bez výčitek, tipy s Olomouckými tvarůžky

Olomoucké tvarůžky obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a mají nízkou energetickou hodnotu. „Díky svému složení jsou Olomoucké tvarůžky skvělou volbou i pro vánoční pohoštění. Dají se s nimi v kuchyni vykouzlit recepty, které zaujmou nejen chutí, ale i lehkostí. Ocení je tak každý, kdo hledá během Vánoc zdravější pochutnání bez zbytečných kalorických výčitek,“ řekl Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Vánoční tvarůžkový štrúdl nabízí lahodnou variantu bez cukru, vánoční loštický řízek s bramborovým salátem je ideální jako sytý, ale odlehčený oběd pro rodinné setkání během svátečních dní a slavnostní sýrová roláda se skvěle hodí jako stylový štědrovečerní předkrm.

Tvarůžkový štrúdl

  • balíček listového těsta
  • 150 g Olomouckých tvarůžků
  • 100 g šunky, vejce na potření

Postup: Rozválené listové těsto poklademe šunkou a plátky tvarůžků, zarolujeme a potřeme vejcem. Pečeme do zlatova a podáváme teplé či studené. TIP: Přidáním vrstvy kysaného zelí mezi šunku a tvarůžky pozvednete chuťový zážitek na novou úroveň.

Loštický řízek

  • 150 g Olomouckých tvarůžků
  • 400 g mletého vepřového masa
  • vejce, 5 stroužků česneku, strouhanku, sůl, pepř, majoránku, olej

Postup: Smícháme maso s nastrouhanými tvarůžky, vejcem, česnekem a kořením, přidáme strouhanku, vytvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a osmažíme. Hodí se k bramborovému salátu i kaši.

Sýrová roláda

  • 200 g Olomouckých tvarůžků
  • 500 g plátkového Eidamu
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g šunkového salámu
  • 1 cibuli, 50 g másla, pepř, sladkou papriku, nasekanou petrželku

Postup: Na plechu vyloženém pečicím papírem rozložíme plátkový sýr tak, aby se okraje plátků překrývaly. Vložíme na pár minut do trouby vyhřáté na 150 °C, dokud se sýr nespojí v jednolitou plochu. Nasekané tvarůžky, šunku a cibuli smícháme s tvarohem, utřeným máslem a kořením. Směs naneseme na sýr a zarolujeme. Roládu necháme ztuhnout v lednici a před podáváním nakrájíme.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist