Velikonoční recepty s MatchaTea
25. březen 2017 České nápoje komentáře (0) 1925 xNení barva, která by se k jaru hodila více než zelená. Zkuste si letos zpestřit velikonoční stůl něčím netradičním a otestujte následující recepty s MatchaTea. Začátečníci mohou zkusit jednoduchý nepečený dort nebo oblíbenou zmrzlinu, ti, co už mají v kuchyni něco za sebou, se jistě směle pustí do zelených makronek.
Nepečený MatchaTea dort
Ingredience:
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 pudinky
- 6 g MatchaTea
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 balení sušenek
- čokoláda na ozdobu
Postup přípravy:
- Uvaříme obě balení pudinku podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- Připravíme si dortovou formu a na její dno naskládáme sušenky.
- Ve větší míse smícháme zakysanou smetanu s cukrem, MatchaTea a pudinkem.
- Směs vylijeme na sušenky a necháme několik hodin ztuhnout v chladu.
- Dozdobíme podle toho, co máme rádi. Můžeme použít například roztavenou čokoládu a o Velikonocích barevná vajíčka.
MatchaTea bábovka
Ingredience:
- 2 velká vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2/3 hrnku cukru
- ½ hrnku změklého másla
- 1 lžička MatchaTea
- ½ lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy:
- Předehřejeme si troubu na 170°C.
- Přidáme cukr k máslu a poté postupně přidáváme vajíčka. Vše důkladně promícháme.
- Smícháme dohromady polohrubou mouku, prášek do pečiva, MatchaTea a tuto směs poté přisypeme k máslu a vejcím.
- Vymažeme si formu máslem (můžete použít klasickou kulatou nebo podlouhlou, tzv. srnčí hřbet) a nalijeme do ní celou směs.
- Pečeme na 170 °C asi 30-40 minut dozlatova. Špejlí můžeme kontrolovat, zda už je bábovka hotová.
MatchaTea makronky
Ingredience:
- 115 g mandlové mouky
- 150 g moučkového cukru
- 3 vaječné bílky
- 80 g krupicového cukru
- 90 g másla
- 1 polévková lžíce MatchaTea
Postup přípravy:
- Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem a MatchaTea a důkladně přesijeme přes síto, aby v ní nebyly žádné hrudky.
- Vyšleháme z bílků pokojové teploty sníh a postupně k němu přisypeme 30 g krupicového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud sníh není opravdu tuhý.
- Do sněhu přisypeme zhruba jednu třetinu zelené směsi a důkladně smícháme. Postup opakujeme i se zbývajícími dvěma třetinami. Mícháme tak dlouho, dokud nedocílíme lesklé a hladké směsi bez bublinek.
- Směsí naplníme zdobicí pytlík a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme kolečka o velikosti zhruba 2,5 cm a propícháme párátkem všechny případné vzduchové bubliny v těstě.
- Makronky necháme schnout alespoň půl hodiny a poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme 10-15 minut.
- Během pečení si připravíme náplň. - Smícháme hnědý cukr se změklým máslem.
- Makronky pomocí směsi slepíme.
MatchaTea zmrzlina
Ingredience:
- 3 vejce
- 80 g cukru krystal
- 1 šlehačka
- 2 polévkové lžíce MatchaTea
- kůra z půlky pomeranče
- skořice
- pár kapek pomerančové šťávy
Postup přípravy:
- V misce rozmícháme MatchaTea s lžičkou cukru.
- Vejce se zbylým cukrem vyšleháme ve vaječnou pěnu.
- Přidáme rozmíchaný MatchaTea, pomerančovou kůru, špetku skořice a pár kapek šťávy. Vše vymícháme v pěnu.
- V čisté míse vyšleháme hustou šlehačku a jemně vmícháme do pěny.
- Nalijeme do nádoby (nejlépe plastové) a dáme do mrazáku na čtyři až pět hodin.
Zdroj: Tiskové sdělení
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!