Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Namíchejte si nealkoholické koktejly podle receptů světových barmanů!

11. červenec 2017  České nápoje   komentáře (0)  5319 x

Počasí českého léta se rok od roku přibližuje tomu, co jsme dříve znali jen z jižních krajin, proto je načase zvykat si na osvěžující drinky bez alkoholu, které v parných dnech nahradí obligátní vodu či pivo. Na řadu přichází nejrůznější koktejly, které osvěží, povzbudí a díky správně složeným ingrediencím doplní stopové prvky a minerály. Ty tělo nevyhnutelně potřebuje a v horku velmi rychle ztrácí.

KAREL GO(LD)TTKAREL GO(LD)TT

Skvělou inspirací je každoroční světová soutěž v míchání nealkoholických drinků Mattoni Grand Drink. Letos se v Česku konal již jubilejní dvacátý ročník, který opět přinesl překvapivě chutné a neotřelé drinky. Vzhledem k tomu, že dříve exotické ingredience, které mnoho koktejlů obsahuje, se již mohou bez problémů sehnat i u nás, bude příprava i pro barmanského laika příjemnou cestou kulinářského sebevzdělání.

Tento rok byl kvůli dvacátému ročníku speciálně vytvořen signature drink s podmanivým názvem „Dolce 20“ (sladká dvacítka). Jednoduchý a přitom příjemně svěží koktejl, který si připraví bez problémů každý sám.

Podívejte se na následující koktejly z rukou těch nejlepších. Jedná se o koktejly barmanů, kteří se probojovali do finálové pětky a bojovali v rámci MGD o výhru 10 000 dolarů. Součástí všech koktejlů je minerální voda Mattoni, která díky svému ideálnímu přírodnímu složení dodá horkem unavenému tělu potřebné minerály a stopové prvky, jmenovitě například hořčík a vápník. Není náhodou, že se kvůli jedinečnému složení stala oficiální vodou Mezinárodní barmanské asociace (IBA).

„Dolce 20“ - Signature drink k 20. výročí MGD

Ingredience:

  • 2cl vanilkový sirup
  • 1cl bezinkový sirup
  • 3cl jablečný džus
  • 1cl citronová šťáva
  • Dolít Mattoni
  • Ozdoba:
  • Celá skořice
  • Pepř

Postup přípravy:

Sirupy, džus a citronovou šťávu postupně nalijeme do šejkru, doplníme rozdrceným ledem, pořádně protřepeme, aby se všechny ingredience spojily, nalijeme do sklenice a dolijeme Mattoni.  Nakonec přisypeme trošku mleté skořice a pepře, jako ozdobu vložíme kousky skořicového dřívka do sklenice. Drink bude krásně ovoněný, osvěžující, s pikantním dozvukem.

„ECO-TTONI“ – soutěžní drink vítěze českého národního kola Jana Lukase, 2. místo ve světovém finále MGD, cena za Best Innovation a Best Design

Ingredience:

  • 4 cl domácí jahodový cordial
  • 0,5 cl čerstvá okurková šťáva
  • 1 cl domácí levandulová voda
  • 1 bs anýzový sirup Monin
  • Dolít Mattoni Grand perlivá

Ozdoba: levandule, jedlá hlína (krupicový cukr s 90% čokoládou)

Postup přípravy:

Do sklenice připravíme namražené šungitové kameny a na ně nalijeme všechny ingredience včetně minerální vody Mattoni. Místo brčka vložíme citronovou trávu s odstraněným středem. Zakryjeme korkovou podložkou, kterou zasypeme jedlou hlínou a dozdobíme levandulí.

„Royal Ruby“ – vítězný drink světového finále MGD 2017 finské barmanky Aliny Laaksonen

Ingredience:

  • 10 cl Mattoni Grand perlivá
  • 25 g čerstvé maliny
  • 3 cl ananasový džus
  • 1,5 cl rebarborový sirup
  • 6 ks listů máty
  • ¼ bs prášku s příchutí koláče

Ozdoba: jedlé květy, limetka, máta

Postup přípravy:

Do sklenice nasypeme led, abychom ji vychladili. Do míchací sklenice nasypeme maliny a mátu a rozdrtíme. Přidáme ananasový džus, led a přilijeme Mattoni perlivou a pečlivě promícháme barovou lžící. Ze sklenice vysypeme led a nalijeme do ní přes sítko směs z míchací sklenice. Přidáme rebarborový sirup a prášek s příchutí koláče a ozdobíme.

„KAREL GO(LD)TT“ – 3. místo MGD 2017 barmana Stefana Hanedera z  Rakouska

Ingredience:

  • 10 cl MATTONI perlivá
  • 1,5 cl MONIN Matcha Green Tea sirup
  • 0,5 cl MONIN Falernum sirup
  • 2 cl Verjus (domácí mošt z nezralých vinných hroznů)
  • 0,5 cl čerstvé šťávy z ovoce kumkvat (lze nahradit pomerančem)
  • 0,1 gr zlata

Postup přípravy:

Všechny ingredience postupně umícháme ve vysoké sklenici

„MATTONI IN BLACK“ - Raitis Akerblums z Lotyšska, finálová pětka MGD 2017

Ingredience:

  • 10 cl MATTONI perlivá
  • 2 cl 100% třešňový džus
  • 2 cl 100% malinový džus
  • 1 cl MONIN Falernum sirup
  • 15 gr rukolového salátu
  • 3 špetky angostura bitter

Ozdoba: maliny, pomerančová kůra, vanilka

Postup přípravy:

Ingredience vložíme postupně do šejkru, jemně pomačkáme, dolijeme MAttoni a důkladně protřepeme.

„SCANDINAVIAN MATTONI DETOX“ – finálová pětice, Tomislav  Komljenovic Švédsko

Ingredience:

  • 10 cl MATTONI Grand perlivá
  • 2 cl Bezinkový Zero Syrup
  • 5 gr bezinkové a angreštové marmelády
  • 12 gr citrónového krému
  • 3 cl domácí citronové a koprové šťávy
  • 0,05 cl Aqvavitová esence

Postup přípravy:

Ingredience postupně naložíme do šejkru a důkladně protřepeme. Podáváme ve sklenici se širokým okrajem.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2.29 hvězdiček / Hodnoceno: 14x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist