Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Vítězkou Mattoni Grand Drink Junior se stala Dora Řezníčková

8. duben 2025  České nápoje   komentáře (0)  164 x

Barmanské mistrovství České republiky Mattoni Grand Drink Junior už podruhé představilo nadějné talenty z řad studentů středních gastronomických škol. V klání, které se letos odehrálo v rámci prestižní akce Makro Czech Gastro Fest, soutěžilo 30 studentů. Odbornou porotu nejvíce zaujala Dora Řezníčková s originálním nealkoholickým drinkem Pistachio Breeze, který se objeví i na koktejlovém menu v průběhu letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Vítězkou Mattoni Grand Drink Junior se stala Dora ŘezníčkováVítězkou Mattoni Grand Drink Junior se stala Dora Řezníčková

Druhý ročník barmanské soutěže Mattoni Grand Drink Junior se uskutečnil 4. dubna jako součást Makro Czech Gastro Festu v pražském O2 Universu. Soutěžící se tak pod taktovkou oblíbeného moderátora Petra Nárožného ml. představili mezi michelinskými šéfkuchaři a dalšími hvězdami české i světové gastronomie. Toto spojení umožnilo představit umění mladých barmanů širší veřejnosti i odbornému publiku. Pořadatelem soutěže Mattoni Grand Drink Junior je značka Mattoni, jejíž minerální voda je základní a povinnou součástí všech soutěžních koktejlů i oficiální minerální vodou Mezinárodní barmanské asociace. Odborným garantem soutěže je Česká barmanská asociace (CBA).

„Nealko drinky jsou čím dál větší trend, a my v Mattoni věříme, že mají své pevné místo v každém koktejlovém menu. A rozhodně to nemusí být jen klasické mojito bez rumu! Máme radost, že jsme díky Mattoni Grand Drink Junior mohli už podruhé podpořit budoucnost českého barmanství. Vidět energii a kreativitu studentů bylo inspirativní. Propojení s Makro Czech Gastro Festem navíc dodalo soutěži nový rozměr – mladí barmani tak mohli ukázat, co v nich je, na jedné z největších gastro akcí u nás,“ říká Barbora Gavendová, brand strategy manažerka Mattoni.

Úkolem soutěžících v Mattoni Grand Drink Junior bylo vytvořit originální nealkoholický koktejl, který je trendy, inovativní, kreativní a zároveň nízkokalorický. Na přípravu a prezentaci svého drinku měli stanoven časový limit 7 minut. Jejich výkony posuzovala odborná porota pod dohledem hlavního komisaře CBA a úřadujícího Mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů Martina Vogeltanze. Mezi 30 soutěžícími z gastronomických škol si vítězství odnesla Dora Řezníčková, studentka SOU a SOŠ Polička, s koktejlem Pistachio Breeze.

„Vítězství v Mattoni Grand Drink Junior jsem vůbec nečekala, protože se mi nepovedla hladinka u posledního drinku. Ze soutěže na tak velké akci, jako je Makro Czech Gastro Fest jsem byla už od rána hrozně nervózní. Při nalévání se mi úplně klepaly ruce, ale pečlivá příprava a tvrdá práce se nakonec vyplatila a výhra je opravdu super,“ sdělila své dojmy Dora, která si za své vítězství v soutěži odnesla také jednu a půl palety pitného režimu od značky Mattoni. Její vítězný koktejl bude také zařazen do koktejlového menu Mattoni Life Baru na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, takže ho bude moci ochutnat široká veřejnost.

Soutěž Mattoni Grand Drink si za dobu svého konání vybudovala skvělou pověst a je považována za jedno z nejlepších barmanských klání na světě. Juniorská kategorie, která se letos konala podruhé, úspěšně navazuje na tuto tradici. „Vysoký zájem o druhý ročník juniorské soutěže, do které se letos přihlásili dokonce i tři zahraniční studenti, nás velmi těší a potvrzuje, že podpora mladé generace barmanů má smysl. Ačkoliv příprava špičkového nealkoholického koktejlu je řemeslně náročná, studenti opět prokázali vysokou úroveň přípravy, techniky a kreativity. Jsme rádi, že jsme jim mohli poskytnout platformu v rámci tak významné akce, jakou Makro Czech Gastro Fest je,“ doplnil ředitel soutěže Radek Poláček z České barmanské asociace.

Výsledková listina Mattoni Grand Drink Junior 2025:

  • První místo Dora Řezníčková, drink Pistachio Breeze
  • Druhé místo Lea Držíková, drink The Balance
  • Třetí místo Petra Kohoutková, drink Nebraska

Recept na koktejl Pistachio Breeze Dory Řezníčkové:

Ingredience:

  • Mattoni neperlivá 10 cl
  • Pistáciový sirup Monin 0,5 cl
  • Mirabelkový sirup Monin 1,5 cl
  • Cascara 6 cl
  • Citronová šťáva 1 cl
  • Pasterovaný sušený bílek 1 g

Ozdoba: pistáciová krusta

Postup přípravy: Do shakeru nasypeme led a necháme vychladit. Sklenici ozdobíme pistáciovou krustou – potřeme pistáciovým sirupem a nalepíme drcené pistácie.  Do Kayser lahve (lahev pro přípravu šlehačky) si nadávkujeme Mattoni neperlivou, sušený bílek a pistáciový sirup a lahev uzavřeme. Ze shakeru slijeme roztátou vodu, nadávkujeme zbylé ingredience – cascaru, mirabelkový sirup a citronovou šťávu – a pečlivě protřepeme. Do sklenice dáme led, přelijeme směs ze shakeru a navrch přidáme pěnu připravenou v Kayser lahvi.

Zdroj: Tisková zpráva Mattoni

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist