ZubrFest navštívilo skoro dva tisíce fanoušků
I v letošním roce přerovský pivovar ZUBR přivítal všechny milovníky dobrého piva a muziky na oblíbeném festivalu ZUBRFEST. Do areálu pivovaru zavítalo v sobotu 10. června přes dva tisíce návštěvníků, kteří si mohli užít bohatý hudební i doprovodný program. Číst dále...
Ledové čaje pro osvěžení těla i duše
Léto je tady a konečně je ten ideální čas, kdy si můžete naplno užívat svého momentu pohody, a to nejen doma pod dekou, ale také venku na čerstvém vzduchu. A co by mohlo být lepšího než si dopřát chvilku relaxace s báječným letním drinkem v ruce? Číst dále...
Pilsner Urquell Master Bartender zná vítěze
Vítězem 17. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se stal Matěj Šorejs z restaurace U Mottlů. Prestižního klání,
které dlouhodobě přispívá k rozvoji české pivní kultury a zvyšuje kvalitu výčepního řemesla, se letos zúčastnilo 212 výčepních plzeňského ležáku z celé republiky. Nejlepší z nich získal kromě trofeje odměnu ve výši 1842 EUR symbolizující rok uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Ocenění „Výčepní legenda“ převzal za celoživotní práci Tomáš Babica z pražské restaurace U Pinkasů a do exkluzivního klubu Honorary Connoisseur Pilsner Urquell vstoupil novinář a dokumentarista Janek Rubeš. Číst dále...
Jaký ochranný nápoj pro zaměstnance
Nejen horníci a skláři mají nárok na tzv. ochranné nápoje. Vodu nebo skutečný ochranný nápoj, který nahradí i minerály, musí zaměstnavatel podle Zákoníku práce poskytnout všem pracovníkům, kteří se pohybují v horku, týká se to tedy i svářečů, řidičů z povolání anebo pracovníků na stavbách. A v případě vln veder se to může týkat i lidí v kancelářích. Jak se k této povinnosti postavit? Číst dále...
Nová zahrádka na břehu Čertovky
Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která působí na trhu již od roku 2003 a provozuje čtrnáct designových, tradičních a apartmánových hotelů v České republice, přidala další přírůstek. Tentokrát se jedná o venkovní zahrádku u restaurace Old Armoury Prague, která se nachází v historické budově ze 17. století v nádherném prostředí Malé Strany v Praze, přímo u parku Kampa na břehu Čertovky. Číst dále...
Po letech uvařili pšeničný Prior
Plzeňský Prazdroj a Městský pivovar Domažlice se už podruhé spojili, aby přinesli milovníkům piva výjimečný zážitek. Společně představují speciál Pšeničný Prior, svrchně kvašené nefiltrované pivo s lehkým aromatem a svěží chutí s ovocnými tóny. Pšeničný speciál mohou pivní nadšenci od začátku června ochutnat ve více než 1000 podniků v Česku i na Slovensku. Číst dále...
Highball drinky od Jim Beam
Hledáte inspiraci, jak se osvěžit v nadcházejících letních dnech? Zkuste letos své barmanské umění obohatit svěžími nápady na drinky z dílny Jim Beam. Recepty na nové highball koktejly jsou totiž jako stvořené pro slunné dny a relaxaci s přáteli. Zkombinujte kreativitu a kvalitní ingredience a užijte si lahodné pití, které vám zpříjemní nejeden letní večer. Číst dále...
Cava Non Plus Ultra
Teplé letní dny jsou konečně tady, a jak si je lépe vychutnat než v příjemné společnosti. Ať už zamíříte ven s přáteli, s partnerem na romantickou večeři či si dopřejete chvilku o samotě v pohodlí domova, Codorníu Cava Non Plus Ultra Reserva 2018 je pro vás tím pravým společníkem. Číst dále...
Plzeňský Prazdroj má novou personální ředitelku
Plzeňský Prazdroj má novou personální ředitelku. Stala se jí Zuzana Balejová, která ve funkci vystřídala Roba Kenneyho. Ten se přesunul do Japonska na pozici ředitele lidských zdrojů skupiny Asahi Group Holdings, do níž patří i Prazdroj. Číst dále...
Skoro 120 medailí v soutěži Decanter World Wine Awards
Na jubilejním 20. ročníku největší a nejprestižnější mezinárodní soutěže vín Decanter World Wine Awards, konané tradičně v Londýně, o sobě moravská a česká vína dala opět pořádně vědět. V neuvěřitelné a v letošním roce znovu rekordní konkurenci více než osmnácti tisíc vín z celého světa získala úctyhodných 119 medailí, včetně 4 zlatých. Účast našich vinařů proběhla za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra. Číst dále...
V létě se těšte na nové variace pivních mixů a ochucených nealko piv
Léto se blíží a pivovary se chystají na svoji hlavní sezonu. Vedle tradičních ležáků a výčepních piv roste v létě výrazně konzumace ochucených piv, a to jak těch nealkoholických, tak tzv. pivních mixů s nízkým obsahem alkoholu. Obliba ochucených piv přitom roste dlouhodobě, a na rozdíl od klasických ležáků je více pijí ženy a mladší generace. S rostoucím zájmem konzumentů se rozšiřuje také spektrum nabízených příchutí - od tradičních jako je citron, grep, bezový květ, jablko nebo švestka, k více exotickým jako je brusinka, rozmarýn nebo yuzu. K dostání jsou i kombinace více příchutí. Číst dále...
Dny chleba se chystají v Pardubicích
Ve středu 14. června se uskuteční 29. ročník akce Dny chleba Pardubice, jejíž součástí je také prestižní národní soutěž Chléb roku 2023. Akce je určena pro pekařské odborníky z celé ČR a proběhne v prostorách výstaviště Ideon Pardubice. Slavnostní ceremoniál začne ve 14 hodin. Číst dále...
V červnu si vychutnejte vína ze Salonu vín
Červen – to je příslib léta, dovolených a prázdnin. Atmosféra měsíce slibuje spoustu zajímavých zážitků. Patří k nim také tolik oblíbené pikniky plné dobrot i ohnivá svatojánská noc potvrzující začátek léta. A protože nedílnou součástí života je také jídlo a pití, mysleme i na chuťové prožitky. Každý den a událost může obohatit nekonečný inventář vůní a chutí v podobě moravského a českého vína. Stovka nejkvalitnějších je každý rok vystavena v Salonu vín ve Valticích. A která z nich se nejvíce hodí pro měsíc červen? Prozradila národní sommelierka Klára Kollárová. Číst dále...
Proud Maracuja Ale
Plzeňský pivovar Proud pokračuje ve spolupráci s rovněž plzeňskou společností YUZU. Po prvním společném speciálu Yuzu Pale Ale, u zákazníků velmi úspěšném, nyní následuje novinka z dalšího zajímavého exotického ovoce – Maracuja Ale. Číst dále...
Baron Hildprandt ze Zralých Jablek
Zámecká palírna v jihočeské Blatné produkuje kvalitní alkoholické nápoje, jako jsou pálenky, rumy, likéry, giny a další. Její značku Baron Hildprandt nesou nejkvalitnější pálenky a ovocné speciality, které jsou vyráběny s maximální péčí a láskou. Ochutnejte novinku, která se do této rodiny přidala – vyzkoušejte Baron Hildprandt ze Zralých Jablek. Číst dále...
Magnesia Plus s vitamíny a minerály
Značka Magnesia představuje dvě novinky – funkční ochucené minerální vody Magnesia Plus ve variantách ANTISTRESS a FOCUS. Obě vychází z přírodní jemně perlivé minerální vody Magnesia s obsahem hořčíku. Novinky jsou obohaceny o vitamíny, minerály a výtažky z rostlin, které pomohou v situacích, kdy je potřeba lépe zvládat stres nebo podpořit soustředění. To vše s nízkým obsahem cukru a kalorií, bez konzervantů, umělých barviv a sladidel. Číst dále...
Heffron vzdává poctu letcům RAF
Již počtvrté vzdává značka Heffron poctu české odvaze. Tentokrát se na etiketách limitované edice Heffron 5YO Rum z Palírny U Zeleného stromu objeví čeští letci Karel Kuttelwascher, Josef František a Alois Vašátko, kteří sloužili v jednotkách britské Royal Air Force během druhé světové války. Číst dále...
Den Kozla již tuto sobotu
Jsme nesmírně rádi, že po dlouhých 4 letech se v sobotu 10. června ve velkopopovického pivovaru opět bude slavit Den Kozla! Den plný zábavy, zážitků a samozřejmě skvělého piva – poctivého, čerstvého Kozla přímo z pivovaru, začne v 10.30 hodin. Mezi hudebními hosty, kteří přijali pozvání na 28. ročník Dne Kozla a zahrají či zazpívají na některém ze dvou pódií, jsou kapely No Name, Brutus, O5&Radeček a další. Vstup na Den Kozla je ZDARMA. Číst dále...
Míchané drinky v plechovkách od Stocku
Jste ready na léto? A jste ready na drink? Se začínajícím létem přináší společnost STOCK Plzeň-Božkov další tři nové osvěžující „ready-to-drink“ nápoje v plechovkách, které navazují na úspěšné a oblíbené portfolio RTD drinků. A které příchutě to jsou? Božkov Republica Cuba Libre, Božkov Republica Mojito a Dynybyl Gin Original & Tonic. Ať už se chystáte na festival, zahradní grilování, letní párty nebo třeba na výlet do přírody, přibalte si s sebou nové předmíchané drinky v plechovkách a užívejte si léto naplno a bez omezení kdykoliv a kdekoliv. Číst dále...
Kofola se drží
K dobrému výsledku v prvním čtvrtletí přispěly nejen stabilizované ceny energií, vnitřní nákladová disciplína, ale i zvyšující se obliba čerstvých šťáv a zdravých pokrmů UGO a bylinných čajů LEROS. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama