Na jaře si vychutnejte růžová vína
Jejich produkční historie je krátká, ale o to víc pestrá a dynamická. Ani bílá, ani červená, ale rozhodně ne jejich mix. Růžová vína. Svébytná kategorie, která našla místo na trhu s víny teprve na přelomu milénia, ale nyní zaujímá již kolem deseti procent z celkového ročního objemu. Umění vína, přední český dodavatel kvalitních vín od malých vinařů, spoléhá na důmyslný výběr, a pro své zákazníky nabízí nově i několik růžových vín. Číst dále...
Bernard uvařil IPL
Milovníci hořkého piva se mohou těšit na novinku Rodinného pivovaru Bernard. Na trh uvádí typ piva, který dosud nenabízel – India Pale Lager, označovaný jako IPL. Nový speciál je uvařený v limitovaném množství. Číst dále...
Co k velikonočnímu přípitku?
Očekáváte na Velikonoční pondělí zástup koledníků? Těšíte se na to, až s nimi přivítáte jaro? Podpořte tuzemskou tradici a připravte si přípitek v podobě neobvyklého likéru či oblíbené klasiky. Číst dále...
Novinka Kozel Nealko
Velkopopovický Kozel přichází na trh s nealkoholickou novinkou Kozel Nealko, která si zachovává výraznou sladovou chuť, jemnou hořkost i skvělou pitelnost stejně jako jeho tradiční varianty. Nabízí ji jako poctivou odměnu, kterou si lidé mohou dopřát i při práci. Číst dále...
Víno pro chladné večery
S klesajícími teplotami se většinou snižuje i naše chuť na svěží vína či bublinky, které rádi vystřídáme sklenkou červeného nebo vyzrálejšího archivního exempláře. Aby také ne – zima je období, kdy můžeme zpomalit, rozjímat a v klidu a v teple si vychutnat vína, která potřebují svůj i náš čas. Abyste při svém výběru nesáhli vedle, připravili jsme pro vás selekci těch nejzajímavějších kombinací. Číst dále...
Na jaře ve Starbucks Iced Shaken Espresso
Do kaváren Starbucks zavítají s počátkem jara oblíbené nápoje Iced Shaken Espresso. Díky spojení řemesla našich baristů a unikátní kombinaci chutí nabízejí skvělý kávový zážitek. Číst dále...
První Radegastův Strážce Hořkosti
Pivovar Radegast udělil Karlu Lopraisovi (in memoriam) první výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti a pojmenoval po něm ležácký tank. Pivovar Radegast chce každoročně vyznamenat jednu osobnost, která má za sebou nejen úspěchy, ale která se musela v životě postavit i větším či menším „hořkým“ překážkám. Číst dále...
Speciální várka piva Raise Your Glass APA
Za dveřmi je Mezinárodní den žen a s ním otázka, jak ženy náležitě oslavit. S odpovědí přichází plzeňský pivovar Proud, který na počest všech žen a obzvláště žen pracujících v pivovarnictví, 8. března uvaří limitovanou edici piva Raise Your Glass APA. Speciál bude dostupný koncem dubna. Číst dále...
Prazdroj zvýšil v Česku prodeje
Plzeňský Prazdroj loni zaznamenal po dvou covidových letech, kdy jeho prodeje klesaly, růst. V Česku prodal celkem 7,3 milionu hektolitrů piv, tedy o téměř 12 procent víc než v roce 2021. Dařilo se všem jeho hlavním značkám. Díky cílené a dlouhodobé podpoře gastronomie se pivovaru podařilo také nastartovat prodeje v hospodách a restauracích, které odebírají jeho pivo. Číst dále...
Sýry jsou v ČR velmi oblíbené
Plátkový sýr na chleba, grilovaný hermelín nebo strouhaný parmazán na těstovinách si Češi vychutnávají častěji než v minulosti. Obliba sýrů v České republice totiž neustále stoupá, za posledních deset let se zvýšila o 1,5 kila na 14,4 kila sýra na osobu za rok. Číst dále...
Prvním Sládkovým tipem je Zelený Patrik
Pivovary Litovel, Holba a Zubr ze skupiny Pivovary CZ Group, letos uvařily na počest svatého Patrika a příchodu jara unikátní zelený ležák Patrik 11%. Na čepu se tento ležák se světle smaragdovými odstíny začíná objevovat právě v těchto dnech a k dostání bude také v ručně stáčených pětilitrových soudcích. Číst dále...
Amundsen Essences s příchutěmi mango a pomeranč
Oblíbená Amundsenka míří na trh ve dvou nových variantách Amundsen Essences Mango a Orange – stvořené pro všechny milovníky drinků na bázi vodky, kteří dávají přednost i nápojům s nižším obsahem alkoholu. Teď už nemusíte dělat kompromisy – novinky nabízí snížený 30% obsah alkoholu, maximum ovocné chuti, neobsahují žádný přidaný cukr a jsou vyrobeny pouze z přírodních aromat. Tak která bude vaším favoritem letošní sezóny? Šťavnatý pomeranč nebo exotické mango? Číst dále...
Ženy mají dle Prazdroje raději pivo než víno
Na pivo nebo na víno? Jakou odpověď zvolí čeští muži, je celkem jasné. Velká většina z nich – 86 procent – dává přednost tomu zajít si s přáteli na oblíbený čepovaný ležák, nebo výčepní desítku. Pivo ale jako první volbu před vínem označila v aktuálním průzkumu Plzeňského Prazdroje překvapivě i nadpoloviční část žen – konkrétně 52 procent. Co za tímto výsledkem stojí? Podle expertů Prazdroje to je zejména výrazně se rozšiřující nabídka piv na trhu – od těch nealkoholických až po pivní speciály. Ženy totiž rády experimentují a zkoušejí stále nové chutě a k tomu jim pivovary nabízejí stále více příležitostí. K zájmu žen o pivo ale pomáhá i to, že české restaurace a hospody jsou útulnější než dříve, nabízejí služby i čepovaná piva ve stále vyšší kvalitě. Číst dále...
Ochutnejte různé druhy sýrů
Sýr, zdánlivě obyčejná pochoutka, která dokáže leckterý pokrm dotáhnout do úplné dokonalosti. Některá jídla, jako třeba pizzu, si navíc bez sýru umíme jen stěží představit. Jakmile sýr převezme v pokrmu hlavní roli, milovníci sýru jásají a zažívají doslova „nebe v puse“. Ty nejlepší sýrové hody si užijete třeba díky domácímu raclette. A že se vám nechce vařit? Nevadí, i pro tyto případy jsme připraveni. Číst dále...
MDŽ ve Starbucks
Jako každý rok, i letos si na Mezinárodní den žen připomeneme lásku, úctu a uznání vůči zástupkyním něžného pohlaví. Bez jejich tvrdé práce, obětavosti a zaujetí by nemohly existovat ani kavárny Starbucks, místo, které miliony lidí po celém světě vyhledávají pro výjimečné kávové zážitky. Číst dále...
Maková bábovka
Makové buchty, makové záviny či škubánky s mákem. Slyšíte kouzelné slovíčko mák a začínáte bystřit? My vám ale dnes přinášíme úplně jiný recept! Je jednoduchý, rychlý, zdravý... a zároveň plný máku! Je jím nadýchaná maková bábovka, která jistě nadchne nejen milovníky této jedinečné české superpotraviny. Nadcházející skoro jarní víkendy sebou přináší po zimě tak potřebnou energii a elán do života, že by byla škoda je nevyžít k tomu, abyste si sami nebo s vašimi blízkými osladili život! Číst dále...
Na jaké víno v březnu?
V březnu se to místy už zelená a voní jarem, ale zima se ještě nevzdává. Jaká vína vám v tomto období přijdou k chuti? Národní sommelierka Klára Kollárová při výběru ze stovky letošních nejlepších vín zohledňuje jak rytmus přírody, tak i naše svátky a tradice. Pojďme si představit vína, která souzní s přechodem zimy do jara, budou perfektním dárkem k MDŽ a také neopomeňme skutečnost, že březen je měsícem ryzlinku. Všechna tato vína jsou až do konce roku vystavena v Salonu vín ve Valticích, kde je můžete degustovat i zakoupit. Číst dále...
Březnová Volba sládků ve znamení stylu Belgian Blonde Ale
Březnový speciál z Plzeňského Prazdroje přináší českým milovníkům piva belgický speciál Blond uvařený ve spolupráci se sládkem nizozemského experimentálního pivovaru Grolsch Proeverij Marcem Janssenem. Jedná se o dobře pitelné, výrazné, svrchně kvašené pivo s příjemnými ovocnými tóny, které ocení nejen znalci netradičních pivních stylů. Číst dále...
Černé čaje Sir Winston Tea
Máte-li v oblibě popíjení černého čaje, nesmí vám uniknout skvosty inspirované britskou čajovou tradicí. TEEKANNE, hlavní distributor čajů Sir Winston pro Českou republiku, přináší tři výjimečné černé čaje pro skutečný požitek: silný Sir Winston English Breakfast, tradiční Sir Winston Hearth of London a chuťově bohatý Sir Winston Earl Grey. Číst dále...
Kuchařský titul BernardChef putuje do Olomouce
Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále nové kuchařské soutěže BernardChef. Jako první tento titul získal Matěj Přikryl ze Střední odborné školy obchodu a služeb Olomouc. O vítězi rozhodovala porota v čele s nestorem české gastronomie Jaroslavem Sapíkem. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama