Mattoni Esence jablka a máty
Bezcukerná Mattoni Esence v PET se od dubna rozšíří o oblíbenou příchuť jablka&máty. Dosud byla kombinace čerstvého jablka a svěží máty k dostání pouze v 500ml plechovkách, Mattoni nyní spotřebitelům nabídne i větší praktické balení v 1,5l PET lahvi. Číst dále...
Setkání a degustace s vinařstvím Kadrnka
Umění vína, přední dodavatel vín od vybraných vinařů s osobitou filozofií, připravuje další kulturně-degustační večer pro milovníky vína a dobré společnosti. Ve středu 26. dubna 2023 zve od 18:30 do Radlické kulturní sportovny (Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5) na setkání s moravským vinařstvím Kadrnka a degustaci vín z jeho portfolia. Číst dále...
Zelené pivo ze Starobrna je plnoleté
Už tento čtvrtek 6. dubna se v celé České republice začne čepovat Zelené pivo, nejdéle vařený speciál 13 z pivovaru Starobrno. Zeleným pivem se tak Velikonoce slaví už osmnáct let. Letos budou mít pivaři k dispozici 4520 hektolitrů tohoto svátečního piva, které budou nabízet gastronomické provozovny na Moravě i v Čechách. Jejich aktualizovaný seznam všichni zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz. Část produkce zamíří i na Slovensko, kde si Zelené pivo v posledních letech také získává své fanoušky. Číst dále...
Hell Energy pod agenturou Insighters
Maďarská společnost HELL ENERGY, výrobce energetických nápojů a balené ledové kávy, a jedna z nejrychleji rostoucích FMCG značek na světě, si pro zajištění komunikace na českém trhu vybrala komunikační agenturu Insighters. Agentura klientovi poskytne komplexní služby v oblasti media relations a produktového PR. Číst dále...
Koktejly na Zelený čtvrtek
Zelený čtvrtek je začátkem velikonočních svátků, které zatraktivní stylové zelené koktejly. Hlavní roli v nich hraje vodka. Vsadíte na známý Moscow Mule, poprvé namíchaný ve 40. letech minulého století? Nebo na odvážné Appletini původem z devadesátkového Hollywoodu? Číst dále...
Velikonoční menu v Hospodě Na Spilce
Velikonoční nádivka se slaninou a kopřivami, nadívané jarní kuře, beránek v čokoládě, plněné vajíčko… Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte jedno či druhé nebo si prostě jen chcete užít nerušenou sváteční pohodu? Řešením na celý týden je speciální velikonoční menu, které je v Hospodě Na Spilce k dispozici od 4. do 10. dubna. Na neděli 9. dubna od 11 do 15 hodin je pak připraven Velikonoční pivovarský brunch v pivovaru Plzeňský Prazdroj. Číst dále...
Limitovaná edice Špork Spirits Borovička Landcraft Edition
K ochutnání v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen či k zakoupení na e-shopu Spork.cz je ode dneška k dispozici exkluzivní limitovaná edice borovičky od Špork Spirits - Borovička Landcraft Edition. Číst dále...
PIWI odrůdy na českých vinicích
Snaha o maximální využívání ekologických postupů při pěstování révy vinné, šetrná a udržitelná péče o půdu a zlepšení ekonomické rentability vede k stále většímu zájmu o odolné PIWI odrůdy. Podle nového průzkumu Vinařské unie se touto cestou vydává stále více velkých pěstitelů. Číst dále...
Pilsner Urquell je na cestě do Vatikánu
Velikonoční várka s celkem 2023 lahvemi ležáku Pilsner Urquell dnes odjela z plzeňského pivovaru do Vatikánu. Pivu tradičně požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub a unikátní náklad vyprovodili spolu s ním i zástupci Prazdroje. Pivo při generální audienci převezme osobně papež František. Číst dále...
Babiččin bio beránek
Velikonoční svátky jsou obdobím, kdy zejména na vesnicích, ožívají léta staré tradice a zvyky. Tradiční pokrmy jsou jedním ze zvyků, který si udržel své místo. Na Zelený čtvrtek se obvykle připravuje zelí, špenát nebo hrách, na Velký pátek bezmasé jídlo, na Bílou sobotu mazanec a nádivka a na Boží hod bohatá velikonoční hostina. Během ní se podává vývar a beránek ze sladkého těsta. My pro vás máme tip na recept na velikonočního bio beránka, tedy z ingrediencí v bio kvalitě. Číst dále...
Mattoni 1873 má nového generálního ředitele
Od 1. dubna 2023 dochází k významným změnám v nejvyšším vedení Mattoni 1873. Majitel a dosavadní generální ředitel Alessandro Pasquale se posouvá do pozice výkonného prezidenta skupiny. Novým CEO se stává Ondřej Postránský, současný ředitel strategického marketingu Mattoni 1873. Číst dále...
Párování velikonočních jídel s víny
Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích. Číst dále...
Bernard uvařil na Velikonoce Čtrnáctku
V limitovaném množství, ale v pořádné síle. Speciálem Rodinného pivovaru Bernard na letošní velikonoční svátky je Čtrnáctka. Číst dále...
Ročníková limitka šampaňského Charles Heidsieck
Šampaňské z domu Charles Heidsieck patří mezi nejuznávanější na světě. A právem. Kvalita i chuť těchto bublinek jsou vyladěné k dokonalosti. Číst dále...
Co nalít koledníkům?
Velikonoce jsou časem různých oblíbených tradic a zvyků, nejznámější z nich je tradiční velikonoční pomlázka, která pochází od slova pomladit a je známá z pramenů již od středověku. Neslaví se ale všude stejně, jinak se slaví ve městech a jinak na vesnici. Číst dále...
Medaile pro moravská vína za Sauvignony a rosé
Našim vinařům se dlouhodobě daří na soutěžích s označením Concours Mondial a nejinak tomu je i v letošním roce. V březnu proběhly hned dvě tematické soutěže a na obou moravští vinaři slaví medailové úspěchy. Na Concours Mondial de Bruxelles Rosé Wine Session získali čtyři medaile a na Concours Mondial du Sauvignon dokonce deset. Účast na soutěži finančně podpořil Vinařský fond a organizačně zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Velikonoční Mazec, spodně kvašený speciál z Proudu
Velikonoční speciální piva už pomalu patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako kraslice, mazanec či čokoládový beránek. V experimentálním plzeňském pivovaru Proud letos poprvé uvařili spodně kvašený speciál, patnáctistupňový Velikonoční Mazec. Číst dále...
Česká expozice vín zaujala na veletrhu ProWein
Od neděle 19. do úterý 21. března se v německém Düsseldorfu konal největší světový vinařský veletrh ProWein 2023. Po několikaleté pauze se tak dělo i za přítomnosti našich vinařů a především jejich vín, která byla i díky výjimečnému stánku skutečně nepřehlédnutelná. Účast na veletrhu organizovalo Národní vinařské centrum a finančně ji podpořil Vinařský fond. Číst dále...
Černé čaje Teekanne
Máte rádi černý čaj? Není divu. Tento tradiční nápoj z lístků čajovníku má jemnou, a přesto povzbudivou chuť. Obsahuje kofein, který v těle působí déle než kofein z kávy, a tělu čaj poskytuje také prospěšné antioxidanty. Vyzkoušejte černý čaj v jeho nejlepší podobě a objevte intenzivní TEEKANNE Black Label, prémiový TEEKANNE Gold nebo chuťově harmonický TEEKANNE Earl Grey. Číst dále...
Hauskrecht podporuje Centrum Kociánka
Zástupci Parního pivovaru Hauskrecht předali Centru Kociánka první šek na více než 40.000,- Kč. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama