Navrhněte novou etiketu pro Martins Barrel
Pokud se rádi necháváte vést svoji kreativitou, pak je soutěž od Martin's Barrel přesně pro vás. Navrhněte novou etiketu speciální limitované edice a zvěčněte tak své umělecké dílo na lahvi whisky. Přihlásit se můžete do konce července. Číst dále...
Starobrno otevře letos třikrát své brány
Po loňské úspěšné premiéře konceptu Zažij pivovar jinak čekají návštěvníky i v tomto roce celkem tři pivní slavnosti. Uskuteční se vždy o sobotách: 25. května, 22. června a 14. září. Nejbližší květnová akce se bude konat ve spodní části pivovaru se vstupem z ulice Hlinky. Vstup je volný, začátek je v 16:00 hodin. Číst dále...
Bio Vysočina z Biofarmy Pod Hájkem
Bio Vysočina pod značkou Krkonošské hovězí, kterou již dlouhá léta vyrábí Biofarma Pod Hájkem, pochází výhradně z lokálních surovin a toho nejkvalitnějšího hovězího bio masa. Krkonošská delikatesa s bohatou chutí a máslovou konzistencí báječně doplní vaše večerní posezení u vína i lahodných sýrů. Nezklame vás však ani samotná či tradičně s křupavým chlebem, okurkou a hořčicí. Číst dále...
Greenall’s v papírové lahvi
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí. Číst dále...
Babiččina volba: Chřest s parmazánovou krustou a zastřeným vejcem
Tak jednoduchý, a zároveň tak chutný. Tak zdravý, a zároveň tak lahodný. Ano, hádáte správně, řeč je tu o chřestu! Pokud jeho křupavé stonky vábí vaše chuťové pohárky, měli byste si pospíšit. Jeho sezóna totiž nepatří k nejdelším – trvá pouze od konce dubna do června. Že nevíte, jak tuto ojedinělou jarní zeleninu připravit? Nezoufejte. Máme tu pro vás tip na chutný blanšírovaný chřest s parmazánovou krustou! A jako v pětihvězdičkovém hotelu jej můžete doplnit zastřeným vejcem. Navíc až si tuto pochutinu hodnou nejedné michelinské hvězdy doma připravíte, garantujeme vám, že letos nekupujete chřest naposledy! Navíc díky vysokému obsahu vody je chřest nízkokalorickou zeleninou. Číst dále...
Pivní mix Cool s funkčními benefity
Společnost Pivovary Staropramen, průkopník v oblasti pivních mixů na českém trhu, představuje novinku ve svém portfoliu. Vedle klasických nealkoholických pivních mixů COOL, které se těší velké oblibě již od svého uvedení v roce 2011, přináší nové varianty COOL+ Energy s výtažkem z guarany, kofeinem a vitamínem B5 a COOL+ Vitality s výtažkem z ženšenu, zinkem a vitamíny B5, B6 a C. Číst dále...
Pivovarská čtvrtka slaví 50 let
Hlavním organizátorem Pivovarské čtvrtky je Holba, která i tento rok připravuje pro výletníky a turisty skvělý program. Jubilejní Pivovarská čtvrtka se letos uskuteční v sobotu 18. 5. 2024 a lidé mají na výběr z 9 tras různé náročnosti. Každá z nich končí v pivovaru Holba, kde výletníky čeká bohatý program a také speciální pivo Pivovarská 14, kterou uvařil hanušovický sládek právě při příležitosti 50. výročí Čtvrtky. Číst dále...
Na dvě rozhledny v Humpolci a okolí
Dvě stovky běžců i chodců se vydaly na trasu benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskutečnila v sobotu v Humpolci. Na pětikilometrové trase účastníci skutečně vystoupali na ochozy dvou rozhleden ¬– v areálu Rodinného pivovaru Bernard a na věž hradu Orlík. Výtěžek ze startovného jde v prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard. Ten v Humpolci a blízkém okolí pomáhá lidem v těžkých životních situacích, nově také bude podporovat mladé talenty, například sportovce nebo hudebníky. Číst dále...
Pekařina má budoucnost
V rámci veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 9. do 12. května na prostorném výstavišti v srdci České republiky, se odehrávala řada událostí, které přitahovaly jak pozornost laické veřejnosti, tak odborníků z oboru. Jednou z nejvýraznějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR, které zažívalo nevídaný nával návštěvníků díky své unikátní koncepci – funkční miniatuře pekárny přímo na místě. Číst dále...
Česká rodinná firma dobývá trh
Od malého distribučního podniku k mezinárodnímu uznání, příběh společnosti Kratochvílovci je příkladem českého podnikatelského ducha a inovace. Firma Kratochvílovci, založená roku 1999, se stala známou díky distribuci světových značek toho nejkvalitnějšího alkoholu po celé České republice. Jejich reputace jako průkopníků v oblasti distribuce je dobře zasloužená, ale to byl jen začátek jejich cesty. Číst dále...
Krušovice přichází s limitovanou edicí plechovek
Značka Krušovice přichází na trh s limitovanou fanouškovskou edici plechovek Krušovice 10, Krušovice 12 a Krušovice Hořké Nealko, kterou tak chce podpořit důležité sportovní události letošního roku. Za vývojem designu stojí agentura Flo a packaging připravila agentura Lavo Productions. Číst dále...
Bohemian Bitter a Bohemian Spicer
Značka Bohemian, která reprezentuje českou přírodu zhmotněnou v chuti a vůni, rozšiřuje svoji nabídku hned o dvě novinky: Bohemian Bitter a Bohemian Spicer. Tyto nové přírůstky představují dokonalou symbiózu tradičních receptur a moderního přístupu k výrobě alkoholických nápojů. Zavřete oči a nechte se unést do světa koření a bylinek. Číst dále...
dTest: Jak si vede anglická slanina?
Na nenápadný uzenářský výrobek vyráběný z vepřového boku – anglickou slaninu ¬ – se v aktuálním vydání zaměřil spotřebitelský časopis dTest. Výsledky zkoušek přinesly nový rekord. Ze 17 vzorků totiž plně vyhovělo pouhých šest. Slanině tak připadl smutný titul nejproblematičtější uzeniny, která testy spotřebitelského měsíčníku prošla. Číst dále...
Spotřeba piva klesá, jen nealko roste
Dlouhodobý trend poklesu prodejů českého piva pokračoval i v roce 2023. Lokální spotřeba piva se vloni snížila o 2,4 %. Pokračující ekonomická nejistota a změny ve spotřebitelském chování zákazníků se výrazně promítly do průměrné spotřeby piva na osobu a ovlivnily také podíl prodejů v hospodách a restauracích. Mírný pokles se v loňském roce nevyhnul ani exportu piva do zahraničí. Číst dále...
Champagne Deutz v novém Průvodci champagne
V nejnovějším vydání prestižního průvodce světem šampaňského od renomovaného kritika vín Tysona Stelzera získalo populární Champagne Deutz vysoké hodnocení a upevňuje svou pozici na špičce šumivých vín. Ochutnejte jej a přesvědčte se sami. Číst dále...
Mattoni Grand Drink vyhrál po 11 letech Čech
Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 již zná svého vítěze, po jedenácti letech se jím opět stal český reprezentant. Martin Vogeltanz s koktejlem Nature před mezinárodní odbornou porotou vybojoval vítězství nad 18 špičkovými barmany z celého světa. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů. Vítězný koktejl Nature bude i v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Číst dále...
Horská služba Beskydy narazila své pivo
Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest. Číst dále...
Nová DrWitt Vital
Jak si jednoduše podpořit dostatečný příjem vitaminů a minerálů, a navíc v jejich nejlepší kombinaci, protože jsou ve vzájemné symbióze? Jednou z cest je zařadit do každodenního pitného režimu svěží novinku – funkční ochucené minerální vody DrWitt VITAL, které jsou v lákavé jemně perlivé variantě. Můžete vybírat ze 3 lahodných příchutí – růžový grep, bílá broskev nebo granátové jablko/acai/červené hrozno. Unikátní složení každé z nich zlepšuje buď imunitu, nebo regeneraci či relaxaci organismu. Číst dále...
Ostravar uvařil opět Desítku
Pivovar Ostravar ve druhém kvartále zahájil distribuci světlého výčepního piva s názvem DESÍTKA, které v nabídce ostravského pivovaru nahrazuje původní Ostravar Originál. Číst dále...
Makro Czech Gastro Fest navštívilo 15 000 lidí
Druhý ročník MAKRO CZECH GASTRO FEST překonal očekávání. Celkem 15 000 návštěvníků, 200 řečníků, 90 vystavovatelů a přes 50 000 ochutnávek! To byl pátek 12. a sobota 13. dubna 2024 v pražském O2 universu. Nejen milovníci dobrého jídla a pití, ale také špičky české gastronomie, odborníci, dodavatelé, hoteliéři, kuchaři, cukráři, barmani, baristé a studenti zde mohli v rámci těchto dvou dnů aktivně diskutovat a zároveň ukázat a okusit, co je dnes v české gastronomii možné zažít a kam se posouvají trendy. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama