Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Vinařská kuchařka živě

30. červenec 2024  České nápoje   komentáře (0)  415 x

Víno a jídlo k sobě prostě patří. Proto se dali dohromady prvotřídní moravští vinaři s uznávanými tuzemskými kuchaři a vytvořili jedinečný zážitek – Vinařskou kuchařku! V srpnu máte možnost poznat toto výjimečné spojení na vlastní kůži hned ve čtyřech exkluzivních restauracích.

Vinařská kuchařka živěVinařská kuchařka živě

Patnáct vinařů z moravských obcí Březí u Mikulova a Dolní Dunajovice sdružených ve spolku Dunajovské kopce, spojilo své síly s se stejným počtem šéfkuchařů z po všech stránkách vybočujících českých gastropodniků napříč republikou a společně připravili několikachodová degustační menu snoubená s vybranými víny s nezaměnitelným charakterem Dunajovských vrchů.

2. srpna

Vinařství Šoman & Aparthotel Svatý Vavřinec (Pec pod Sněžkou)

  • Hovězí tatarák, hořčično-avokádová aioli, křen, bramborová sláma /Ryzlink rýnský – Valtická/
  • Kachní stehno, zelí, bramborové noky /Cabernet Sauvignon & Merlot/
  • Filet ze štiky, brokolice, arancini /Ryzlink vlašský - Levá Bavorská/
  • Čokoládový fondán /Ryzlink vlašský – Plotny/

16. srpna

Vinařství Volařík & Restaurace CROP (Mikulov)

  • Krém z ovčího sýra, škvarky, spálené jablko a šťavel v oleji, pažitka, ředkvičky /Rulandské bílé - Levá Klentnická/
  • Rajčata, nakládaný chřest otáčivý, bazalkový krém z rostlinné smetany, mateřídouška v oleji, ovesná kroketa /Dunajovský vlašák - Zimní vrch/
  • Krém z pečených brambor a podmáslí, uzené vejce, kopr, sušené houby, sumec /Ryzlink vlašský „Terroir“ – Kotelná/
  • Bramborové kulaté těsto, pěna z černého česneku, šalotka, špenát, pečená žebra ve švestkové kouřové marinádě /Veltlínské zelené „Terroir“ – Věstonsko/
  • Nepečený koláč z našich kakaových sušenek a másla, farmářský tvaroh s vanilkou, slaná karamelová šlehačka, meruňky, drobné ovoce /Ryzlink rýnský - Pravá Klentnická/

Vinařství Mlýnek & Restaurace Chateau Petit (Hlohovec)

  • Foie gras, meruňka, kardamon, briochie /Ryzlink rýnský – Staré/
  • Květákový krém s tvarůžkem – /Ryzlink rýnský – Odměry/
  • Vepřový pavouček, okurka, karotka, kopr, tvarohový knedlíček /Ryzlink vlašský – Mlýnská/
  • Větrník, bílý mák, rebarbora /Pálava – Svidrunk/

19. – 25. srpna

Vinařství Šebesta & Botel Ristorante Matylda (Praha)

  • Bruschetta s krevetami, chilli a zázvorem /Ryzlink vlašský - Liščí vrch/
  • Kuřecí risotto se špenátem a sýrem Taleggio /Ryzlink rýnský - Ořechová hora/
  • Krevety na bílém víně /Rulandské šedé - Liščí vrch/
  • Cheesecake /Ryzlink vlašský - Ořechová hora/

Více informací a možnost rezervace naleznete na webových stránkách jednotlivých restaurací.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist