Medu je méně, ale o to kvalitnější
Českého medu je letos méně, letošní výroba se možná přiblíží hodnotám z roku 1997, kdy se medu v novodobé historii Česka vyprodukovalo nejméně, konkrétně 4 532 tun. Na vině je letošní špatné počasí, které způsobilo úhyn značné části včelí populace, vysvětluje Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu a dodává, že i přes jeho nižší množství je jeho kvalita stále na vysoké úrovni. Číst dále...
Starobrno úspěšné s reklamní kampaní
Značka Starobrno spadající do portfolia společnosti HEINEKEN ČR slaví úspěch v soutěži Effie. Zabodovala rovnou ve dvou kategoriích, ze kterých si odnáší zlato a zvláštní ocenění SIMAR. Kampaň s názvem „O dobré věci se stojí za to podělit“, jíž vévodil televizní spot v režii Jana Prušinovského, byla spuštěna letos na jaře na podporu ležáku Starobrno Medium. Číst dále...
Ballantinka jako vánoční dárek
Vánoce jsou za rohem a stále hledáte vhodný dárek pro muže? Rozhodně nesáhnete vedle se skotskou blended whisky Ballantine’s Finest. Její vyvážená chuť potěší každého milovníka kvalitní whisky, kterou si rád vychutná po dlouhém pracovním dni nebo v během posezení s přáteli. Číst dále...
Na znovuotevření restaurací je připraven Zubr Maxxim
Se znovuotevřením restaurací se na čepy dostává sváteční čtrnáctistupňový speciál Zubr Maxxim, který se již tradičně v pivovaru Zubr vaří u příležitosti adventu a vánočních svátků. Polovina z uvařených 1400 hektolitrů míří do sudů a restaurací, druhá polovina byla stočena do lahví, aby si ho mohli všichni milovníci pivního moku vychutnat i doma u sváteční tabule. Číst dále...
Hospody a restaurace otevírají
Společně se čtvrtečním otevřením gastronomických provozů startuje také iniciativa Bezpečná restaurace, jejímž cílem je sjednotit hygienická pravidla v gastronomii a prostřednictvím marketingové kampaně podpořit jejich dodržování u hostů i obsluhy. Bezpečná restaurace staví na už zavedených 3R (roušky, ruce a rozestupy) a přidává k nim pro gastronomii specifické 3S (stoly, sklo a skupiny). Jedná se o společný závazek provozovatelů a personálu a výzvu směrem k hostům dodržovat tato jednoduchá pravidla tak, aby se minimalizovala rizika přenosu nemoci COVID-19. Číst dále...
Od zítra už zase na čepovaného Dudáka do restaurací a hospod
Dnes brzy ráno vyrazil dlouholetý zaměstnanec Měšťanského pivovaru Dudák Strakonice Jiří Štěpánek do strakonické restaurace Jiskra, aby naplnil zdejší pivní tanky lahodnou strakonickou dvanáctkou (Dudák Premium). Číst dále...
Moravská vína úspěšná v Izraeli
Na letošním 14. ročníku mezinárodní soutěže vín Terravino v Izraeli moravští vinaři opět zazářili. Nejenže si odvážejí celkem 10 medailí, ale také dva tituly šampiona za nejlepší vína soutěže. Účast našich vín organizačně zajistilo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu. Číst dále...
Ostravar dodá do hospod 175 tisíc čerstvě uvařených piv
Pivovar Ostravar připravil pro hospody po rozvolnění 175 tisíc půllitrů piva. “Chtěli jsme, aby si lidé po 51 dnech mohli dát zase čerstvě natočené pivo,” říká vrchní sládek ostravského pivovaru Jan Řehůřek. Sám se s kolegy sládky chystá vyrazit na pivo a ukázat lidem, že pokud se v nich dodržují pravidla, z návštěvy hospod a restaurací nemusí mít obavy. Číst dále...
Stará žitná myslivecká Selection
Jemná a neopakovatelná chuť žita, to je nová whisky Stará žitná myslivecká Selection. Za její výrobou stojí blend master Roman Petruš z nejstarší palírny v Evropě – prostějovské Palírny U Zeleného stromu. Její tváří se stal jeden z nejoblíbenějších českých herců a známý milovník kvalitní whisky Jiří Bartoška. Číst dále...
Jogurt do vánočních dobrot
S příchodem adventu ve většině českých domácností odstartovalo pečení prvního cukroví. Vyčlenili jste si letos i prostor na nějaké nové druhy? Zkuste třeba naše tipy na cukroví s netradiční ingrediencí: bílým jogurtem. Ten následně zužitkujete i při přípravě štědrovečerního menu – vyměňte jej třeba za hutnou majonézu a odlehčete si bramborový salát. Číst dále...
Prosecco můžete pít celoročně
Prosecco – šumivé italské bublinky, které jsou v posledních letech stále více na výsluní. V časech vánočních se navíc skvěle hodí jako aperitiv ke štědrovečernímu menu i jako osvěžující nápoj pro ten nejkrásnější příchod nového roku. Nevíte, podle čeho poznat kvalitní lahev, jak správně Prosecco podávat a ke kterému jídlu se nejlépe hodí? O zajímavé rady a tipy, nejen jak Prosecco správně vybrat a nešlápnout vedle, jsme požádali Petra Maška, ambasadora značky Mionetto. Číst dále...
Hledání Vinařství roku 2020 hlavně virtuálně
Nejvyšší oborová soutěž Vinařství roku, vyhlašovaná Svazem vinařů, se navzdory epidemii bude konat i letos. Značná část 11. ročníku soutěže se přesunuje do online prostředí, a slibuje tak mnohem dynamičtější a intenzivnější průběh. Registrace uchazečů bude probíhat od 1. do 31. prosince prostřednictvím online přihlášky. Vinařství roku pořádá Svaz vinařů ČR za finanční podpory Vinařského fondu. Číst dále...
Pinot blanc 2018 z vinařství Thaya nejlepším vínem ČR pro rok 2021
Ve dnech 24. a 25. listopadu hodnotily odborné komise, složené z našich nejlepších degustátorů vín, finální kolo Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2021 – nejvyšší a největší soutěže vín u nás. Šampionem soutěže se na základě výběru v „superkomisi“ stal Pinot blanc (Rulandské bílé), pozdní sběr, 2018 z vinařství THAYA z Hnanic. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR. Číst dále...
Regionální výrobce sirupů vyhlašuje adventní soutěž
Regionální výrobce sirupů, jablonecká společnost Kitl s.r.o., spouští první prosincový den adventní soutěž. Chce tak povzbudit veřejnost v této nelehké době a společně se svými příznivci čekat na Štědrý den. Propojí je prostřednictvím soutěže, při které mohou navíc každý den vyhrát zajímavý a užitečný dárek. Číst dále...
Kavalan představuje uměleckou řadu své whisky
Kavalan, průkopnická síla, která stojí za tchajwanskou whisky, představila svou novou limitovanou edici whisky s názvem "Kavalan Artists Series (Umělecká řada Kavalan)," která chce ukázat světu to nejlepší ze světa whisky. Číst dále...
Vincentka slaví 200 let plnění do skla
Vincentka - Zdraví z hlubin přírody, minerální voda z krystalicky čistého, zbytkového třetihorního moře vstoupila do boje proti koronaviru v s celým portfoliem svých přírodních produktů. Ve službách specialistů ORL, alergologů, endokrinologů i pediatrů funguje už dávno. Její účinky na prevenci i onemocnění horních a dolních dýchacích cest jsou všeobecně známé. Vincentka napomáhá „úklidu“ plic. Vytváří hráz proti virům a bacilům a posiluje imunitu. Číst dále...
Hospody by z devadesáti procent otevřely hned
Naprostá většina hospod a restaurací otevře okamžitě v den, kdy jim to vládní rozhodnutí umožní. Podle průzkumu Plzeňského Prazdroje na vzorku 8 200 tuzemských podniků, kam dodává svá piva, jich jen 11 procent plánuje otevření odložit na období, kdy budou moci zákazníkům nabízet služby bez jakýchkoli omezení. Dvě procenta hospod (podobně jako na jaře) už zůstanou zavřené. Hospodští, kteří plánují otevřít, se na restart podnikání pilně připravují již teď. Velká část z nich využila uzavření provozů k úpravám interiérů nebo k přípravě novinek v nabídce. Číst dále...
Pivovary přijdou až o 4 miliardy, na kompenzace nedosáhnou
V důsledku opětovného uzavření hospod, barů a restaurací přicházejí české pivovary týdně o více než 340 milionů korun, celkově pak v průběhu druhé vlny pandemie mohou ztratit na tržbách za čepované pivo až 3,8 miliardy korun. Vyplývá to ze studie Centra ekonomických a tržních analýz (CETA) realizované pro Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS). I přes výrazné ztráty tržeb ale většina pivovarů nedosáhne na vládní kompenzace pro dodavatele v gastronomii, které zveřejnilo Ministerstvo zemědělství v rámci programu Agricovid. Číst dále...
Nealkoholický sekt Rotkäppchen
Začátek nového roku bývá zpravidla čas mnoha životních změn. Jednou z nich může být touha zhubnout nebo přestat pít alkohol. Rotkäppchen Désalcoolisé Rosé je ovocnou nealkoholickou variantou růžového sektu s nádechem červených bobulí lesního ovoce s intenzivní chutí připomínající maliny a jahody. Číst dále...
Rozbalte to s novým reklamním spotem
Kampaň „Rozbalte to“, která od 4. listopadu vyzývá lidi, ať podpoří objednávkou své oblíbené podniky a „rozbalí“ si doma jídlo připravené v restauracích omezeným protipandemickými restrikcemi, nasadí další spot. Stejně jako v tom prvním, i zde jsou ústředními postavami skuteční představitelé dalších pěti konkrétních gastronomických podniků. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama