Mucha Sekt Nealko se stal Volbou spotřebitelů 2021
Čeští spotřebitelé zvolili Mucha Sekt Nealko Nejlepší novinkou roku 2021. Špičkové produkty Mucha Sekt inspirované tvorbou Alfonse Muchy tak sklízí úspěchy nejen v zahraničí, ale i na domácí půdě. Volba spotřebitelů - Nejlepší novinka oceňuje inovace na českém trhu už 20 let. Číst dále...
Otevření nového Bernard Pubu v Chomutově se zdrželo o půl roku
„Majitel areálu Hřebíkárna je fanouškem našeho piva, srdcař. O otevření Bernard Pubu jsme se bavili už před dvěma lety, loni v létě v době uvolněných protiepidemických opatření se začalo na nové hospodě pracovat, kolem Vánoc bylo hotovo. To jsme netušili, že naplno otevřeme až za další půlrok,“ má hořké vzpomínky na uplynulé měsíce obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Šípek. Číst dále...
Vyrazte za vínem na hrady a zámky
Celá Česká republika je velmi bohatá na hrady a zámky. Nejenom jejich počtem, ale i zájmem o ně ze strany turistů a výletníků se řadíme na přední příčky Evropy. Podobné je to pak s vínem, kde neustále roste zájem o vinařskou turistiku. Tyto cíle se nejen na jižní Moravě dokonale doplňují. Potom, co absolvujete prohlídku historického zámku, si zajdete kousek dál na skleničku dobrého moravského nebo českého vína od místního vinaře. Co může být krásnějšího? Číst dále...
Nejlépe Vám Prazdroj načepuje Tomáš Krčmář
Vítězem soutěže, kterou pro nejlepší výčepní každoročně pořádá Plzeňský Prazdroj, se stal Tomáš Krčmář z pražské restaurace Lokál Hamburk. Po roční pauze spojené s omezením provozu hospod a restaurací se tak s jejich otevřením vrací i soutěž Pilsner Urquell Master Bartender. O titulu nejlepšího výčepního za rok 2020 se v rámci odloženého finále rozhodovalo 16. a 17. června v plzeňském pivovaru. Výčepní legendou se stal Václav Bašta z restaurace U zlatého tygra a novým členem exkluzivního klubu Honorary Connoisseur fyzioterapeut profesor Pavel Kolář. Číst dále...
Volbu spotřebitelů v kategorii vín ovládly ledové bublinky ze Starého Plzence
4 000 spotřebitelů po roce opět rozhodlo o nejlepších produktech, které se nově objevily na našem trhu. Prestižní anketa Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka měla letos již jednadvacáté pokračování. Kategorii vín znovu ovládly ledové bublinky ze Starého Plzence – přízeň spotřebitelů získal Bohemia Sekt ICE 200 ml. Číst dále...
Začátek léta ve znamení bublinek
Máloco se hodí k horkému letnímu dni tak dobře jako výborné šumivé víno. A málokdo vám umí nabídnout víno tak prémiové kvality jako Premier Wines & Spirits. V jejich speciálním balíčku šumivých vín si přijde na své každý milovník bublinkového osvěžení. Číst dále...
Den otců s Cold Brew od Starbucks
Všichni víme, že druhá májová neděle patří Dni matek. Často však zapomínáme, že se od roku 1910 slaví i Den otců, a to vždy třetí neděli v červnu. Poděkovat svému otci v tento sváteční okamžik můžete jednoduše pozváním na kávu, například na tmavé a chuťově výrazné Cold Brew, Cold Brew Tonic a Nitro Cappuccino ve vybraných kavárnách Starbucks.* Číst dále...
Ledová socha boha Radegasta
Jak lépe zadržovat vodu a vracet ji zpět do krajiny? Do boje o vodu v Beskydech vstoupila ledová socha. Má podobu boha Radegasta
a postupným roztáním podpoří vznik další tůně pod Pustevnami. Radegastovy tůně v beskydské lokalitě Pod Juráškou založily Pivovar Radegast a nezisková organizace ČSOP Salamandr. Číst dále...
Mezi nejlepší ryzlinky světa patří moravské víno
Na největší mezinárodní soutěži ryzlinků na světě Best of Riesling 2021, konané pravidelně v jejich kolébce Německu, dosáhlo na skvělé třetí místo v nejprestižnější kategorii suchých Ryzlinků BV vinařství z moravských Ratíškovic s Ryzlinkem rýnským 2015, pozdní sběr. Takto vysoké ocenění v silné světové konkurenci získalo víno z České republiky vůbec poprvé. Číst dále...
Přijďte ochutnat pivo Kalich z Litoměřic
Letošní turistickou sezónu zahájí město Litoměřice ve čtvrtek 24. června obnovením tradice výroby piva v litoměřickém pivovaru. Zároveň s tím bude zpřístupněna nová expozice o historii pivovarnictví a prvně vystaveno poselství našich předků vyňaté z kopule vyhlídkové věže Kalich. Číst dále...
Extrémní teploty přinášejí vinařům komplikace
Po chladném jaru se na keřích révy konečně objevují první květy. Příští dny jsou tak klíčové pro budoucí úrodu. Teplé a suché počasí posledních dní révě svědčí, vedra, která nás čekají, ale mohou přinést komplikace. Extrémní teploty ohrožují hladký průběh kvetení révy, hrozí sprchávání květenství. Teploty nad 30 stupňů také vinařům znepříjemňují práci na vinici. Číst dále...
Heineken přichází se speciální fotbalovou plechovkou
Vychutnajte si futbalový zážitok naplno. Pri príležitosti UEFA EURO 2020™ prichádza HEINEKEN Slovensko s novom, limitovanou edíciou piva Heineken®. Obľúbený svetlý ležiak je dostupný v plechovke, ktorú zdobia vlajky všetkých účastníckych krajín šampionátu, vrátane slovenskej v popredí. Číst dále...
Bitter z Obory vzešel ze spolupráce Budvaru a Obory
Budějovický Budvar uvařil ve spolupráci s minipivovarem Obora limitovanou edici piva Bitter z Obory. Pivo anglického typu uvařil létající sládek Budvaru Aleš Dvořák společně se sládkem Martinem Novákem z Obory. Během června se objeví na pípách ve vybraných budvarských hospodách, pivovar Obora ho nabídne i v plechovkách. Číst dále...
Škola čepování piva Pilsner Urquell
Existuje škola, do které žáci chodí dobrovolně, rádi a ze které se jim mnohdy ani nechce domů. Najdete ji v pivovaru Plzeňský Prazdroj. Škola čepování piva Pilsner Urquell je otevřená všem zvídavým plnoletým zájemcům, kteří si chtějí osvojit zásady řemesla výčepního. Číst dále...
Nový gin Gordon´s tóny sicilských citrónů
Po úspěšném jahodovém ginu Gordon’s Premium Pink uvádí Gordon’s na trh další originální novinku ze světa prvotřídních ginů. Gordon’s Sicilian Lemon v sobě snoubí dokonale vyladěnou chuť jalovce a čerstvých sicilských citronů. Nový gin nabízí všem milovníkům prvotřídních ginů originální možnost, jak si užít lahodnou letní chuť v nové dimenzi! Číst dále...
Kozel Mistr výčepní se stala Tereza Petřvalská
Nejlépe letos načepovat Kozla umí Tereza Petřvalská, výčepní z restaurace Kozlovna v Olomouci. Ve finále porazila patnáct výčepních z celé republiky a stala se tak držitelkou ocenění Kozel Mistr výčepní 2021. Číst dále...
Propojení baru a kuchyně
Kde současní barmani berou nejvíce inspirace? Zeptejte se jich, a takřka bez výjimky vám odvětí, že v kuchyni – ať už co se týče surovin, pracovních postupů nebo celkovým přístupem ke gastronomii. Číst dále...
V Brně otevírá Pivovarský dům Poupě
Fenomén pivního Brna a nočního života v centru města bude mít od pátku další zastávku. Pivovarský dům Poupě otevírá svou restauraci, která bude největší svého druhu s kapacitou téměř 400 míst k sezení. Kromě toho čeká návštěvníky unikátní koncept restaurace, v kterém si zákazník sám jídlo vybere a odnese. V budoucnu bude mít restaurace i vlastní pivovar. Ten naváže na věhlas nejslavnějšího sládka české historie Františka Ondřeje Poupě, který na stejném místě vařil pivo pro celé Brno. Číst dále...
Teekanne Garden Selection
Chcete v jednom čajovém doušku pocítit vůni rozkvetlých květin, šum stromů a dotek slunečních paprsků? Tak ochutnejte ovocný čaj TEEKANNE Garden Selection s harmonickou zahradní směsí, která vás v teplých dnech osvěží i jako ledový čaj. Číst dále...
Na nádvoří Prazdroje najdete TankBar
TankBar je příjemná občerstvovna, ve které můžete uhasit žízeň i zahnat hlad a posedět pod širým nebem přímo na nádvoří proslulého pivovaru Plzeňský Prazdroj. Prvotřídní Pilsner Urquell přímo z tanku (proto TankBar) a také nealko Birell Pomelo & Grep i další nápoje z portfolia Plzeňského Prazdroje vám tu načepují ve vteřině i s sebou do kelímku už od 10 hodin ráno až do večerní 22. hodiny. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama