Svatomartinské posvícení v Masných krámech
10. listopad 2016 České nápoje komentáře (0) 1621 xSvatomartinské posvícení v kultovní českobudějovické restauraci Masné krámy již začalo. Na stolech zavoní do zlatova upečené české husy z Byňova u Nových Hradů a další posvícenské dobroty. Ke svátečnímu jídlu doporučuje šéfkuchař vyzkoušet tmavý ležák Budweiser Budvar B:CHERRY, nebo pivní specialitu Budweiser Budvar B:CRYO.
Ke svátku svatého Martina neodmyslitelně patří do zlatova upečená husa. Šéfkuchař kultovní českobudějovické restaurace Masné krámy připravuje pro 9. ročník „Svatomartinského posvícení“ především novohradské husy s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku při teplotě 150° C asi 3 hodiny. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů. Za ochutnání budou stát i další dobroty, například pečínka z husích jatýrek, nebo husí paštika. „Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech začíná 10.11. a potrvá do neděle 13. listopadu.
„K pečené huse doporučuji vyzkoušet chuťově výrazný tmavý ležák s višní a jako digestiv pivní specialitu B:CRYO,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!