Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Pstruhová sezóna dorazí i do Masných krámů

17. duben 2018  České nápoje   komentáře (0)  1040 x

českobudějovické restauraci Masné krámy tento týden přivítají zahájení pstruhové sezóny. Již po jedenácté se na stolech objeví čerství pstruzi ze šumavské říčky Spůlka. Chlazené ryby dodá vyhlášené Pstruhařství MLÝNY z Žáru u Vacova. Nabídku obohatí i speciality ze stále oblíbenější jarní zeleniny – medvědího česneku. Akce začne ve středu 18. dubna a potrvá do neděle 22. dubna.

Pstruhová sezóna dorazí i do Masných krámůPstruhová sezóna dorazí i do Masných krámů

„Sezóna medvědího česneku právě vrcholí. Je to velmi zdravá jarní bylinka. Navíc se její jemné aroma velmi dobře hodí k dochucování rybího masa. Také proto se nejoblíbenější úpravou posledních několika let stal grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Lidé budou moci zároveň ochutnat několik dalších jídel okořeněných medvědím česnekem.

Restaurace nabízí hostům klasickou českou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz

O medvědím česneku

Česnek medvědí (Allium ursinum) je lesní druh, který roste v lužních a listnatých lesích, kolem potoků či na úpatích svahů. Má rád vlhké, humózní a kypré půdy. Často se vyskytuje hromadně a vytváří krásné koberce bílých květů. Medvědí česnek je stará léčivá rostlina. Obsahuje především silice se sirnými sloučeninami. Účinné látky působí v mnoha směrech. Mají baktericidní účinky a pomáhají například při nachlazení a při onemocnění horních cest dýchacích. Působí rovněž fungicidně, ničí mykózy a plísně. Medvědí česnek také snižuje krevní tlak a působí proti kornatění cév. Používá se jako prostředek ničící střevní baktérie, proti nadýmání a proti střevním parazitům. V kuchyni se používají mladé listy a květní stvoly.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist