Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Jahodové tiramisu

24. červen 2020  České nápoje   komentáře (0)  1314 x

Ať už máte jahody z vlastní zahrádky nebo ze samosběru, často se to sejde tak, že jich je plná lednice. Co však s nimi? Možností je spousta. Zkoušeli jste někdy připravit jahodové tiramisu? Pokud se bojíte, že bez kávy to nebude ono, ničeho se nebojte, vychutnat si ho můžete právě se šálkem lahodného kávového nápoje.

Jahodové tiramisuJahodové tiramisu

Jahodová variace na tradiční italské tiramisu si vás okamžitě získá. V základu dezertu nechybí mascarpone ani tradiční cukrářské piškoty namáčené ve sladkém sirupu, co však chybí je káva. V dezertu ji nahradí osvěžující jahody. Když však není káva uvnitř tiramisu, můžete si ji vychutnat s ním. Nejlépe bude chutnat z dvojité termo borosilikátové sklenice Lamart LT 9012. Co si budeme povídat, jíme a pijeme i očima. A takové cappuccino ve sklenici s dvojitým sklem vypadá nejen chutně, ale i luxusně a elegantně. Borosilikátové sklo, z něhož je sklenice vyrobena, je ideální jak pro studené, tak i pro teplé nápoje. Proti tepelné deformaci je sklenice velmi odolná, dokonce více než běžné sklo. Je možné použít ji v mikrovlnné troubě i umýt v myčce na nádobí. Stejně tak je odolná proti poškrábání i proti popraskání, takže se na dlouho stane nedílnou součástí vaší kuchyně, protože v neporušeném stavu vydrží opravdu dlouho. Teď už jen zbývá připravit dezert. Na jahodové tiramisu si připravte:

Jahodové tiramisu

Ingredience:

  • 300 g jahod
  • 3 lžíce pomerančového likéru 4 ks vajec
  • 500 g mascarpone
  • 25–30 ks cukrářských piškotů
  • 1 pomeranč
  • 100 g cukru
  • 1 ks vanilkového cukru

Postup:

Čerstvé jahody nakrájejte na plátky, přidejte cukr a vanilkový cukr a lehce promíchejte. Nechte 20 minut odležet a šťávu z jahod sceďte. Jahodovou šťávu promíchejte se šťávou z jednoho pomeranče a likérem. Žloutky oddělte od bílků, ze kterých vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem, promíchejte s mascarpone a přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry. Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočte v ochucené pomerančové šťávě a střídavě vrstvěte do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone. Poslední horní vrstvu nazdobte čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami, čerstvou mátou a moučkovým cukrem. Podávejte se šálkem lahodné kávy ve sklenici Lamart LT 9012.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist