Velikonoční salám od Býka
16. duben 2025 České nápoje komentáře (0) 108 xVelikonoce jsou svátky plné tradic, barev, chutí a vůní. Kromě klasických pokrmů, jako jsou mazance, beránci nebo nádivka, můžete letos vyzkoušet něco nového – Velikonoční salám. V československém Bistru u Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží v centru Prahy jej mají v menší i větší velikosti, takže ho bude dost na svátečním stole i pro koledníky na posilněnou během pomlázky.
Velikonoční salám se skvěle hodí jako delikatesa k zakousnutí, k čerstvému pečivu, na chlebíčky či jako součást obložených talířů. Jeho jemná, ale výrazná chuť vynikne i v kombinaci s čerstvou zeleninou, sýry a domácími pomazánkami.
„Budeme rádi, když si lidé užijí Velikonoce plné příjemných zážitků – a to i na talíři. Velikonoční salám je ideální pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a zároveň si dopřát prvotřídní kvalitu. Vhod určitě přijdou i další pochoutky, které v naší prodejně nabízíme. Třeba velikonoční pečivo nebo nejrůznější varianty obložených chlebíčků – kromě šunkové a vajíčkové klasiky se u nás značné oblibě těší chlebíčky s ikonickou košickou treskou," říká manažer Bistra u Býka Martin Hynek.
Velikonoční salám vyrábí společnost TAURIS, která na Slovensku reprezentuje špičku potravinářského segmentu. Inspirací byly vůně a chutě oblíbeného Prosciutta. Salám má jemnou nasládlou chuť a příjemné aroma, které dotváří muškátový oříšek a koriandr. Jako základní surovina při výrobě byla použita speciálně upravená vepřová kýta s přídavkem slaniny a hovězího masa (na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g masa). Velikonoční salám je nejen chuťovou, ale i vizuální lahůdkou, která dodá vašemu velikonočnímu stolu ten správný šmrnc.
Bistro U Býka na jednom místě nabízí to nejchutnější ze Slovenska – například legendární treskoslovenskou tresku, lahůdkové zavináče, spišské párky, nejkvalitnější oravskou slaninu, žitavskou klobásu, domácí škvarky, šunkovou pěnu Maťko, Zipser královský bok, salámy Nitran či Carmen. Vyhledávané jsou také zvěřinové speciality – delikátní jelení fuet, jelení klobásy uzené studeným kouřem, myslivecký salám pikantní i v jemnější verzi s hříbky, paštika z divočáka s 55 % kančího masa nebo paštika s dančím masem a bylinkami.
Bistro U Býka je otevřené od pondělí do pátku 8–20 hodin a v sobotu 9–20 hodin.
Zdroj: Tisková zpráva Bistra U Býka
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!