Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Grilování s recepty od Spaku

23. květen 2022  České nápoje   komentáře (0)  657 x

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

Grilování s recepty od SpakuGrilování s recepty od Spaku

Grilování je skvělý program pro společenské setkání, který si užijí přátelé, rodina i kolegové z práce. Pokud jej chcete zpestřit opravdu kvalitními a delikátními ketchupy nebo omáčkami, jež skvěle podtrhnou chuť masa, zeleniny či salátu, sáhněte po osvědčených produktech značky Spak. Ta navíc nyní slaví 30 let na českém trhu – slavte s ní!

Společnost Spak má rakouské kořeny – její vznik sahá až do roku 1935. V roce 1990 rozšířila své působiště i do české Sušice, kde krátce po zahájení činnosti také vybudovala moderní továrnu. V té výroba běží do dnes, na rozdíl od řady jiných výrobců potravin, kteří postupně přesouvají své výrobní závody mimo ČR. Společnost Spak navíc výrobní technologie dále modernizuje tak, aby odpovídaly nejvyšším standardům kvality. A díky tomu Spak nabízí široké množství výrobků v různých baleních, takže svého favorita si v jejím portfoliu najde skutečně každý. Úspěch produktů značky Spak je zaručen díky kvalitním surovinám a zpracování, excelentní chuti a důrazu i na ty nejmenší detaily. Ve spakovských výrobních závodech se ročně vyrobí skoro 30 tisíc tun ketchupů, majonéz, dressingů, omáček a dalších lahůdek. Kromě prodeje na českém, rakouském a slovenském trhu je velká část produkce firmy Spak také exportována, a to převážně do západní Evropy.

Současný majitel Spaku Hans Peter Spak stojí v čele společnosti již od roku 1974. Firmu převzal po svém otci a původní sortiment zaměřený pouze na majonézy rozšířil o řadu ketchupů včetně ostrých. Receptura, která společnosti přinesla úspěch nejen na rakouském trhu, se od té doby nijak výrazně nezměnila. H. P. Spak se svojí značkou také začal jako první v Rakousku vyrábět vlastní barbecue omáčku. Majitel firmy se dodnes podílí na vývoji všech novinek a osobně ručí za kvalitu i chuť každého produktu.

Pro Spak je důležitá kvalita surovin a jejich správné zpracování, jak potvrzuje sám Hans Peter Spak na příkladu ketchupů: „Důležité je používat jen ty nejkvalitnější suroviny. Například všechna rajčata ve Spak ketchupech jsou z italských farem a dozrála na slunci. V naší receptuře ketchupu pak hraje zásadní roli také množstevní podíl rajčat, například u Spak Master ketchupu je 1 kg ketchupu vyroben z 2,1 kg italských rajčat. A tento výrobek neobsahuje žádné konzervanty, škrob ani barviva. Při výrobě je ale důležitá synergie všech faktorů – výběr nejkvalitnějších surovin, jejich množství a dávkování a následně i šetrná technologie a postupy zpracování, aby chuťové složky při výrobě nedegradovaly.

A že nevíte, jakou dobrotu si s produkty Spak připravit? Inspirujte se třemi recepty, které pro vás připravil šéfkuchař Honza Řepa.

Spak burger s trhaným hovězím masem a Spak Master remuládou

Ingredience:

  • Burgerová bulka 1 ks
  • Trhané vepřové maso 150 g
  • Rajče 2 plátky
  • Polníček lístky malá hrst
  • Smažená cibulka
  • Spak Master remuláda:
  • Spak Master ketchup Jalapeño 3 lžíce
  • Spak Master majonéza 3 lžíce
  • Sterilovaná okurka 1 ks
  • Panenský olivový olej 1 lžička
  • Mořská sůl + drcený pepř

Postup:

Nejprve si připravíme Spak Master remuládu: smícháme Spak Master ketchup Jalapeño a Spak Master majonézu, přidáme na drobné kostičky pokrájenou sterilovanou okurku a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.

Rozkrojenou burgerovou bulku opečeme z každé strany do zlatova a každou půlku potřeme Spak Master remuládou. Na spodní část bulky pak navrstvíme polníček, plátky rajčat a teplé trhané maso. Na vrchní část bulky nasypeme smaženou cibulku a překlopíme na spodní bulku s ingrediencemi.

Spak Master ketchup Jalapeño potěší všechny gurmány. Vysoký obsah rajčat (200 g na 100 g výrobku) zaručuje plnou a výbornou chuť. Díky přidaným papričkám jalapeño osloví příznivce pikantní chuti, která se výborně snoubí s klasickým kečupem. Spak Master majonéza je vyrobená z vajec z volného chovu od slepic chovaných na rakouských farmách. Je zcela bez konzervantů a antioxidantů a nenajdete v ní škrob, barviva ani umělá aromata.

Doporučená maloobchodní cena Spak Master ketchupu Jalapeño je 59,90 Kč.

Doporučená maloobchodní cena Spak Master majonézy je 44,90 Kč.

Grilovaný hovězí flap steak se Spak barbecue whiskey-medovou salsou

Ingredience:

  • Hovězí flap steak 200 g
  • Spak barbecue whiskey-medová salsa:
  • Spak Barbecue Whiskey omáčka 2 lžíce
  • Spak Barbecue omáčka s medem 2 lžíce
  • Šalotka malá ½ ks
  • Panenský olivový olej
  • Mořská sůl + drcený pepř

Postup:

Hovězí flap steak osolíme a opepříme a do masa vetřeme trošku olivového oleje. Spak Barbecue Whiskey omáčku a Spak Barbecue omáčku s medem smícháme a přidáme olivový olej a pokrájenou šalotkou. Podle chuti pak dochutíme solí a pepřem. Rozpálíme gril na nejvyšší výkon (cca 250 až 300 °C) a položíme maso na grilovací rošt – grilujeme, dokud se maso samo neodlepí (cca 3 minuty z každé strany). Poté maso přendáme na odpočívací rošt, stáhneme výkon grilu, vyvětráme ho a dopékáme na nízkou teplotu (cca 100 °C). Délka dopékání závisí na tom, jak chceme mít maso propečené.

Spak Barbecue Whiskey omáčka zaujme milovníky neotřelých chutí. Kořeněná nasládlá omáčka podle americké receptury vyniká oblíbeným kouřovým aroma a její výjimečnou chuť dotváří kapka whiskey. Spak Barbecue omáčka s medem poskytuje oblíbenou kombinaci sladké a slané chuti a skvěle se hodí právě ke steakům, jelikož výborně podtrhuje chuť masa.

Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue Whiskey omáčky je 59,90 Kč.

Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue omáčky s medem je 59,90 Kč.

Vepřový bůček se Spak hořčično-křenovým dressingem a opečeným chlebem

Ingredience:

  • Vepřový bůček 200 g
  • Spak hořčično-křenový dressing:
  • Spak Klasická hořčice 2 lžíce
  • Spak Smetanový křen 2 lžíce
  • Petrželka plocholistá
  • Panenský olivový olej 1 lžíce
  • Mořská sůl + drcený pepř

Postup:

Vepřový bůček osolíme a opepříme a dáme grilovat metodou nepřímého grilování. Grilujeme cca 1 hodinu a 30 minut. Spak Klasickou hořčici a Spak Smetanový křen v mezičase smícháme s posekanou petrželkou a olivovým olejem a dochutíme podle chuti solí a pepřem.

Spak Klasická hořčice by neměla chybět u žádného stolu. Své využití najde při dochucení omáček či salátů i při přípravě domácí pomazánky. Má typickou mírně pikantní chuť hořčičného semínka a díky jejímu kvalitnímu složení si ji můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Spak Smetanový křen přidá pokrmu na pikantnosti, díky zjemnění smetanou se však nemusíte obávat nepříjemného štípání na jazyku. Chuť tohoto Spak Smetanového křenu je lahodná a vyvážená.

Doporučená maloobchodní cena Spak Klasické hořčice je 54,90 Kč.

Doporučená maloobchodní cena Spak Smetanového křenu je 44,90 Kč.

Tak rozpalte gril a dobrou chuť!

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist