Garden Food Festival ve Zlíně poprvé
20. září 2016 České nápoje komentáře (0) 1858 xSlunečné počasí, mimořádné gastronomické lahůdky i osvědčená klasika, hvězdní hosté a napínavé kuchařské souboje. Takový byl první ročník Garden Food Festivalu ve Zlíně, který navštívilo podle předběžných odhadů organizátorů na 10 tisíc milovníků dobrého jídla a pití. V zámeckém parku mohli během prvního zářijového víkendu ochutnávat z nabídky více než padesáti restaurací a regionálních vystavovatelů.
„Zájem lidí nás příjemně překvapil a předčil naše očekávání. Jsme rádi, že se nám ve Zlíně podařilo uspořádat akci, která zde dosud chyběla. Rádi bychom se zařadili do kalendáře významných akcí města i v dalších letech,"řekla za organizátory Pavel Vysloužil.
Velká návštěvnost potěšila nejen organizátory, ale také zástupce restaurací a regionální producenty.Pro návštěvníky uvařily jak tradiční, tak méně známé restaurace ze Zlína a okolí i z dalších koutů Česka, nechyběly i kuchyně zahraniční. Během prosluněného víkendu byl největší zájem o maso z mladého stočtyřicetikilového býka rožněného vcelku, speciality indické kuchyně, ústřice nebo třeba hmyzí speciality, burgery na všechny možné způsoby, ale také domácí šunku a klobásky či tvarůžkové delikatesy.
Nejlepší restaurací se podle hlasování návštěvníků stal zlínský podnik U Johana, následovaný olomouckým Lobsterem a Spa hotelem Lanterna z Velkých Karlovic.
Šéfkuchař vítězné restaurace Přemysl Kos se také utkal v kuchařském duelu se Zdeňkem Pohlreichem. Známého televizního šéfkuchaře porazil při přípravě tří pokrmů v časovém limitu 30 minut.V sobotním souboji mezi zdravou a klasickou kuchyní se porota nedokázala shodnout na jednoznačném vítězi a klání tak skončilo remízou. Na pódiu se však vystřídala během víkendu i celá řada hostů jako například Jan Punčochář, Markéta Hrubešová a dalších významných osobností.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!