Extrem food festival se chystá do Brna
16. květen 2019 České nápoje komentáře (0) 1122 xV sobotu 25. května se v Brně uskuteční již čtvrtý ročník Extrem food festivalu. Akce potrvá od 10:00 do 18:00 a nabídne exotickou kuchyni, neobvyklé nápoje a bohatý doprovodný program. Festival proběhne na známém fotbalovém stadionu Za Lužánkami a pořadatelé se na něm pokusí vytvořit nový český rekord v počtu lidí pojídajících smažený hmyz na jednom místě.
Jak napovídá změna místa konání, festival bude letos větší než v minulých letech. "Z důvodu velkého zájmu jsme se museli z lužáneckého parku přesunout do vhodnějšího prostoru. V roce 2018 na festival zavítalo během jednoho dne 1500 lidí," vysvětluje organizátor Pavel Pichler.
Festivalový návštěvník bude mít na výběr z více než čtyřiceti gastro stánků s klasickou zahraniční kuchyní i tou extrémní. V nabídce bude například sushi, španělská paella, pokrmy s pořádnou dávkou chilli nebo hmyz, hadí maso, šneci, žabí stehýnka, holoubátka, kuřecí pařáty a další.
Vášniví jedlíci se mohou těšit na soutěže v pojídání. A čeká je opět extrém. Soutěžící budou muset sníst švédské rybí jídlo surströmming, které je považováno za jedno z nejsmradlavějších pokrmů na světě. Pokud to někdo rád ostré, neměl by si nechat uniknout soutěž v pití chilli piva na čas. Největším zážitkem však bude pokus o vytvoření českého rekordu v počtu lidí pojídajících smažený hmyz na jednom místě. Podaří-li se jej vytvořit, bude zapsán do České knihy rekordů.
Doprovodný program čtvrtého ročníku festivalu Extrem food je plný novinek. Mezi nimi vyniká show Extrem travel s úspěšným brněnským cestovatelem Davidem Švejnohou, který na pódiu přivítá pět zajímavých hostů. Ti se nejen podělí o své zážitky z dobrodružných cest, ale hlavně zájemcům poskytnou praktické informace, jak si splnit vlastní cestovatelské sny. Jedním z hostů bude například Mirek Haluza známý svými cestami po Amazonii. Zcela nově vznikne na festivalu sportovní zóna. Kromě jiného si v ní návštěvníci budou moci vyzkoušet skákací boty nebo slackline.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!