Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Valentýnské recepty z MatchaTea

14. únor 2020  České nápoje   komentáře (0)  1917 x

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

Valentýnské recepty z MatchaTeaValentýnské recepty z MatchaTea

MatchaTea srdcové cappuccino

Ingredience:

  • 200 ml mléka (můžete použít třeba mandlové)
  • 2 g MatchaTea

Postup přípravy:

  • Nasypte prášek MatchaTea s 80 ml teplé vody (cca 80 °C) a míchejte, dokud se nevytvoří pěna.
  • Mléko ohřejte a napěňte (ručním či elektrickým napěňovačem) do takové podoby, jak ho máte rádi.
  • Opatrně nalijte napěněné mléko do teplé vody s MatchaTea a upravte tak, aby na povrchu vytvořilo tvar srdce.
  • Vychutnejte si své cappuccino!

MatchaTea zamilované muffiny

Ingredience:

  • 1 ½ hrnku polohrubé mouky
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce MatchaTea (podle chuti)
  • ½ hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • ¼ hrnku nasekaných vlašských ořechů (pokud máte rádi)

Postup přípravy:

  • Předehřejte si troubu na 175 °C, nachystejte si 12 vymazaných muffinových formiček.
  • V jedné míse zamíchejte mouku se solí, práškem do pečiva, MatchaTea a cukrem.
  • Ve druhé míse smíchejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko.
  • Obsah obou misek opatrně smíchejte dohromady a pokud chcete přidejte ořechy.
  • Těsto rozdělte do formiček.
  • Pečte v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte.
  • Dozdobte podle vašich představ (třeba bílou čokoládou) a můžete podávat.

MatchaTea keksy plné lásky

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 ½ MatchaTea
  • 250 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy:

  • Vyšleháme máslo s práškovým cukrem do pěny, poté přidáme MatchaTea, žloutky, vanilkový extrakt, a ještě jednou zašleháme. Nakonec přidáme mouku a rukama zpracujeme pevné těsto.
  • Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 40 minut odpočinout v ledničce.
  • Předehřejeme si troubu na 175 °C.
  • Těsto vyválíme na pomoučené desce a vykrajujeme libovolné tvary (srdce) a ukládáme je na plech pokrytý pečícím papírem.
  • Pečeme asi 10 minut. Je třeba si dát pozor. Když okraje začnou hnědnout, keksy jsou hotové.
  • Postup opakujeme i se zbývajícím těstem, necháme vychladnout a podáváme.

Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Tento den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Není to původně český svátek a mnoho lidí ho popisuje jako komerční den, na kterém obchodníci vydělávají. Pro něžné duše je ale Valentýn stále svátkem lásky a cvičením na náš tradiční První máj.

Sladké vede

Svátku nemusíte přikládat velkou váhu, ani nemusíte utrácet velké finanční sumy za dárky pro milovanou osobu. O tom přece láska není. Oslavit Valentýna můžete v poklidné intimní atmosféře doma. Dopřát si romantickou večeři, popovídat si s druhou polovičkou, a to bez jakéhokoli okolního ruchu. Co víc si přát.

V tento zamilovaný den vedou bezesporu nejrůznější sladkosti. Obchodní centra lákají na valentýnské akce a výrobci své produkty balí do rozverných barev ve škále červené a růžové. Srdíčka, kam se podíváte. Jenže ani sladkost není pro každého. V období blížících se jarních dní se mnozí rozhodli na sobě zapracovat. To spočívá ve zdravé stravě, pravidelném pohybu a odepření si jednoduchých sacharidů – cukrů. S recepty, které vám přinášíme, se ovšem omezovat nemusíte.

Přichystejte si vlastní dezert. Jednoduchý na přípravu, stejně jako na trávení. To je na valentýnský večer přece ideální.

Valentýnské RED VELVET cupcakes

Red velvet je těsto připravené s červenou řepou, díky které získá vláčnost a načervenalou barvu. Můžete z něj připravit dort nebo nadýchané cupcakes s vanilkovým krémem.

Suroviny na 12 cupcakes

Suroviny na tekutou směs:

  • 2/3 hrnku mléka (lze použít i alternativní kokosové nebo mandlové)
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1 menší uvařená najemno nastrouhaná červená řepa

Sypká směs:

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1/3 hrnku mletých mandlí
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 sáčky APINAT cacao

Krém na ozdobu:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g sýra Philadelphia nebo Lučina
  • 1 lžíce medu
  • ½ sáčku vanilkového pudinku SLIMBEL SYSTEM

1 hrnek = cca 2 dcl

Postup:

1. Začněte přípravou krému na ozdobu cupcakes. Vidličkou našlehejte tvaroh, sýr, med a pudink SLIMBEL SYSTEM, až vznikne hustý krém, dejte jej do ledničky vychladit.

2. Předehřejte si troubu na 160 °C a připravte si formu na muffiny. Silikonovou není potřeba vymazávat, teflonovou vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi.

3. V jedné nádobě smíchejte všechny suroviny na sypkou směs a v další nádobě všechny suroviny na tekutou směs.

4. Pak tekutou směs přidejte k suché směsi a vymíchejte hladké těsto.

5. Naplňte formičky na muffiny těstem zhruba do 2/3 a pečte 25–30 minut na 160°C. Jestli jsou muffiny hotové, vyzkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, máte upečeno.

6. Muffiny vyklopte a nechejte vychladnout. Na závěr ozdobte připraveným krémem a případně ovocem.

Zamilovaný pudink na Valentýna

Recept: Mgr. Alena Přídová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, www.naturhouse-cz.cz

Ingredience:

Sáček proteinového pudinku se sníženým obsahem tuku SLIMBEL SYSTÉM* vanilka a čokoláda

Voda nebo polotučné mléko

Bobulovité ovoce – jahody, maliny, borůvky…

Sáček kakaa APINAT* se sníženým obsahem tuku

Postup:

Na dno sklenice vložíme bobulovité ovoce. Pudink připravíme dle návodu s vodou nebo mlékem a vlijeme do sklenice. Necháme ztuhnout. Poté ozdobíme bobulovým ovocem a vanilkový pudink můžeme posypat kakaem APINAT.

* Pudink SLIMBEL SYSTEM a kakao APINAT lze zakoupit pouze ve výživové poradně NATURHOUSE

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist