Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Mistrem českých barmanů je Vítězslav Ciro

26. květen 2022  České nápoje   komentáře (0)  761 x

Česko má letošního barmanského mistra! V českém finále nejprestižnější barmanské soutěže na světě Diageo Reserve World Class, kterou pořádá STOCK Plzeň – Božkov, zvítězil Vítězslav Cirok z Becher´s Baru v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Získal unikátní cenu od designéra Jana Plecháče a bude Česko reprezentovat na světovém finále v australském Sydney.

Mistrem českých barmanů je Vítězslav CiroMistrem českých barmanů je Vítězslav Ciro

Finálový galavečer soutěže Diageo Reserve World Class uspořádal STOCK Plzeň – Božkov v prostorách Pražské křižovatky. Do superfinále postoupilo 5 barmanů a barmanek:

  • Jan Šebek, Becher’s Bar, Karlovy Vary
  • Vítězslav Cirok, Becher’s Bar, Karlovy Vary
  • Martin Vogeltanz, Zapa Bar, Plzeň
  • Carola Urru, AnonymouS, Praha
  • Matúš Brath, Hemingway bar, Praha

Jejich úkolem bylo v časovém limitu 6 minut před porotou a několika stovkami lidí v publiku přpravit a odprezentovat 6 drinků založených na prémiovém alkoholu z portfolia Diageo Reserve, přesněji Tanqueray No.TEN, Johnnie Walker Black Label, Zacapa 23 Centenario, Ketel One vodka a Don Julio Blanco tequila a Bulleit bourbon.

„Při hodnocení zohledňuje porota mix různých kritérií, důležitá je kvalita drinku – chut, vůně, vyváženost, samozřejmě technika přípravy, znalost surovin, moment překvapení a podobně,“ říká Petr Kymla, ambasador soutěže Diageo Reserve World Class v České republice.

Nejlépe se se zadáním vypořádal jeden ze dvou zástupců Becher´s Baru ve finále, Vítězslav Cirok  a bude Česko reprezentovat na světovém finále v Sydney.  Víťa Cirok má se soutěží Diageo Reserve World Class již velké zkušenosti, ve světovém finále v Kapském městě v roce 2015 obsadil třetí místo. Působil i v několika pražských barech, mimo jiné v L´Fleur nebo Bugsy´s baru.

Vítěz dostal unikátní cenu od známého designéra Jana Plecháče. Byla vyrobena z ledu a předurčena k tomu, že během několika hodin roztaje a zmizí, stejně jako zkonzumovaný drink. Na památku pak vítězi zůstává lžička, která byla do ledu zamrazena.

„Při výrobě ceny jsem se inspiroval samotnými barmany. Barmani jsou totiž takoví mágové, kteří vytvářejí něco nefyzického. Samozřejmě, že drink, který umíchají, je hmotný, ale po vypití vám zůstane jen chuť a vzpomínka, kterou si nikam neodnesete. Rozhodl jsem se tedy vytvořit cenu z ledu, ze které bude mít vítěz radost v přítomný okamžik, stejně jako má konzument radost z drinku. Lžička, která po roztání zůstane, se může stát každodenním pomocníkem při práci. Jde tedy o spojení okamžiku (led) a vzpomínky, kterou můžete nosit u sebe (lžička) a cestovat s ní třeba i na celosvětové finále. To spojení fyzického a nefyzického světa nám přišlo prostě skvělé,“ dodává Jan Plecháč k inspiraci při tvorbě ceny.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist