Mezinárodní barmanská soutěž Rudolf Jelínek Cup v novém kabátě
14. září 2017 České nápoje komentáře (0) 1310 xV sobotu 9. září 2017 proběhl ve vizovické likérce již 17. ročník mezinárodní barmanské soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP. O titul se utkalo 15 špičkových barmanů z různých zemí Evropy, ale vítězství nakonec zůstalo pomyslně doma. Návštěvníci společně s odbornou porotou rozhodli, že nejlepší byl drink jménem IRENA, který pro ně umíchal Martin Vogeltanz z plzeňského Zapa Baru.
Ačkoliv to byl již 17. ročník, změna pravidel udělala z RUDOLF JELÍNEK CUPU úplně novou soutěž. Největší novinkou bylo, že soutěžící nevěděli předem, z čeho se koktejly budou míchat, a tím pádem si je nemohli připravit dopředu. Na místě na ně čekal tzv. mystery box, ve kterém byla mimo jiné Slivovice Kosher 5letá – povinný základní kámen pro všechny koktejly. Barmanům byl dále k dispozici také tzv. mystery market, na kterém si mohli vybrat další suroviny, kterými chtěli svůj drink vylepšit.
„Na vytvoření úplně nového koktejlu měli barmani pouze jednu hodinu, to je opravdová výzva, podobná té, se kterou se setkávají denně ve svém baru, když má zákazník speciální přání. Vítěz, Martin Vogeltanz, si mě získal především lahodnou kombinací slivovice se švestkovým čajem. Nutno dodat, že i celá jeho prezentace byla dokonale vyladěná,“ řekl Miroslav Motyčka, obchodně-marketingový ředitel společnosti RUDOLF JELÍNEK.
A stejně jako každý rok, i letos byla spoluorganizátorem a odborným garantem soutěže Česká barmanská asociace. Díky tomu se výsledné body soutěžících započítaly do soutěže o Barmana roku.
Vítězné koktejly
1. místo: Martin Vogeltanz (Zapa Bar) – IRENA
Ingredience:
- 2 cl Slivovice Kosher 5letá bílá
- 2 cl Monin malina pureé
- 1,5 cl domácí likér (malinovice, vanilkový cukr, voda, švestkový čaj)
- 4 cl Vizovický švestkový čaj
- 1,5 cl čerstvá limetová šťáva
- ibišková pěna
Ozdoba:
- Vizovické sušené švestky
- máta
2. místo: Ivana Kurillová (Slovak Republic Bartenders Association) - FINST
Ingredience:
- 5 cl Slivovice Kosher 5letá zlatá
- 2,5 cl Monin rebarbora sirup
- 2 cl čerstvá limetová šťáva
- 1 cl Stroh Jagertee
- 1 cl Bohemia Honey
- 2 ks Vizovické sušené švestky
- 4 ks máta
Ozdoba:
- Vizovické sušené a čerstvé švestky
- tráva
3. místo: Zdeněk Javorský (Česká barmanská akademie) – PLUMMANN
Ingredience:
- 3 cl Slivovice Kosher 5letá bílá
- 1,5 cl Monin Yuzu
- 1 cl Stroh Jagertee
- 1 cl Meruňkovice
- 1 cl Slovácká borovička
Ozdoba:
- Vizovické sušené švestky
- slanina
- slivovice (na namáčení ozdoby)
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!