S očistou organismu Vám pomohou jarní koktejly
9. duben 2019 České nápoje komentáře (0) 1032 xS prvním teplým dnem a paprsky slunce si říkáte, že už byste neměli být unavení. Právě naopak – na jaře, kdy příroda ožívá a zelená se, přichází jarní únava. Vaše tělo reaguje na výrazné změny - teplotní i vizuální. Uvolňujete se po tom, co jste zvládli energeticky náročnou zimu. V chladném období tělo přirozeně touží nabírat potřebnou energii a tím pádem jste konzumovali více těžkých potravin, které organismus déle zpracovává.
S jarem ale prospěje přesedlat na lehčí suroviny nejen ve stravě, ale i v pitném režimu. „Jarní měsíce jsou vhodnou příležitostí nepít alkohol delší dobu. Studie doporučují vynechávat alkohol alespoň dva dny v týdnu, je ale vhodné dát si i delší pauzu. Důležité je i zachovávat pitný režim s dostatkem nealkoholických nápojů s minerály,“ doporučuje i profesor Tomáš Zima, lékař a rektor Univerzity Karlovy. Zkuste vynechat alkoholické nápoje a vsaďte na originální nealko koktejly, které vás díky zeleným ingrediencím příjemně osvěží.
Vybrali jsme pro vás recepty na koktejly, které jsou vizuálně laděné do zelené a žluté. Tyto dvě jarní barvy k jaru patří už na pohled a v kombinaci s dalšími typicky detoxikačními přísadami, jako jsou například zázvor nebo máta, si můžete připravit svěží drinky. Nahradíte jimi horké bylinkové čaje a alkohol, které jste pili v zimním období.
Svěží zelené nealko koktejly
Fresh Schorle
Jablko a okurka – lehké jarní spojení v koktejlu, který připravíte za pár minut. Drink Fresh Schorle se skvěle hodí například na dámskou jízdu.
Recept:
- led
- plátky okurky
- špetka soli na okurku
- 20 cl Mattoni Schorle
Spring Breeze
Příjemný jako jarní vánek. Takový je Spring Breeze – hřejivý med a vanilka společně s osvěžujícím citronem a nápaditou petrželkou.
Recept:
- 2 cl medové vody (med rozpuštěný ve vodě)
- 1 cl citronové šťávy
- 1 lžička (5 g) vanilkového cukru
- 15 cl Mattoni
- 6 lístků kadeřavé petrželky
Dr. Mattoni
Maximálně osvěžující drink, ve kterém se plně rozvinou jemné tóny Mattoni i nasládlá chuť anýzu s říznou limetkou. Máta v koktejlu je sázkou na jistotu.
Recept:
- půlka limety
- 3 stonky máty
- 2 cl limetkové šťávy
- 1 cl anýzového sirupu
- Mattoni na dolití
- máta na ozdobu
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!