Výběr z vín Pierra Richarda
18. září 2019 České nápoje komentáře (0) 1296 xPavillon du Vin jsme původně otevřeli jako prodejní galerii dovozce vín French wines s.r.o. a provozovatele e-shopu www.wineclub.cz v roce 2015. V roce 2018 jsem začlenil aktivity dovozce do společného projektu s Forum Vini. Zásadní se stala spolupráce s Janem Haruštiakem, který přinesl nový pohled a energii během letošního léta.
Soustředíme se primárně na kvalitní vína z Francie, Itálie, Španělska, Německa a Rakouska, která sami vybíráme a dovážíme. Využíváme tak vzájemnou synergii v rámci provázaných vlastnických struktur. To vše by nemělo smysl bez podpory profesionálního personálu zkušených sommeliérů, se kterými spolupracujeme od samého počátku, Pavla Ondráčka a Martina Vošmery. Novinkou pro podzimní sezónu je rozšíření prostor pod hlavičkou Cave du Vin o sklepní degustační místnost a salónek, které můžou pojmout až 70 hostů.
Chateau Bel Eveque Demon de l’Eveque Blanc, 2014
Bílé suché víno Pierra Richarda odrůdy Grenache si zamilujete! Především pro jeho aroma tropického a grapefruitu a vyrovnanou plnou chuť s příjemnou hořčinkou a dlouhým intenzivním závěrem. Víno se báječně hodí ke středomořské kuchyni, salátům, rybám a mladým sýrům typu gouda. Podávejte při teplotě 10 °C. K dostání je ve vinárně Pavillon du Vin od 429 Kč.
Chateau Bel Eveque Demon de l’Eveque Rose,2015
Růžová vína připomínají léto, jsou svěží a ovocitá. Přesně takové je to Pierra Richarda. Tmavě růžové víno s intenzivním aroma malin, s plnou kulatou chutí červeného letního ovoce s karamelovými tóny v dlouhém doznění. Víno si vychutnáte v kombinaci s bílým masem, středomořskou kuchyní a mladým sýrům typu gouda. Vhodná teplota podávání je 9 °C.K dostání je ve vinárně Pavillon du Vin od 429 Kč.
Chateau Bel Eveque, 2012
Temně rudé suché víno vás zaujme svým ovocným až kořeněným aroma. Vyrovnanou chuť borůvek, povidel s náznaky exotického koření a dlouhým sametovým dozněním by měl vyzkoušet každý milovník červených vín s ovocným nádechem. Víno zraje rok na sudech barique z 50 % na francouzském dubu a z 50 % na americkém dubu. Skvěle se doplňuje se světlým masem, tmavými omáčkami a starším sýrům typu Gouda. Ideální teplota podávání je 17 °C. K dostání je ve vinárně Pavillon du Vin od 559 Kč.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!